Home HOMEFOOD Καρμπονάρα με θαλασσινά

Καρμπονάρα με θαλασσινά

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια καλοκαιρινή καρμπονάρα με θαλασσινά;

Υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή:

500 γρ. λιγκουίνι
1 κιλό mix θαλασσινών, κατεψυγμένα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
¼ ματσάκι άνηθο
30 γρ. ούζο
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
4 κρόκους, από μεσαία αυγά
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να βράσει.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα κοτσάνια και λίγο μέρος από τα κλωναράκια, και κρατάμε το υπόλοιπο μέρος για μετά.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά και το ούζο, και ανακατεύουμε. 
Σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει τα ζυμαρικά και βράζουμε για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. 
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο που είχαμε κρατήσει.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους.
Ανακατεύουμε καλά με μια τσιμπίδα και αφήνουμε στην άκρη για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι αρκετά σφιχτή την αραιώνουμε με 50-60 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε στην άκρη. 

Σερβίρουμε με πιπέρι και άνηθο.

Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts