Home HOMEFOOD Κοτόσουπα κοκκινιστή

Κοτόσουπα κοκκινιστή

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε κοτόσουπα κοκκινιστή;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

1 κοτόπουλο, ολόκληρο
2 λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδο
⅓ ματσάκι θυμάρι, φρέσκο
2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 στικ σέλερι
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
340 γρ. αραβικές πίτες
Για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
θυμάρι, φρέσκο
μπούκοβο

Εκτέλεση της συνταγής:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει. 
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής -φορώντας γάντια- το κοτόπουλο σε μερίδες και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε καυτό στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο, το θυμάρι και τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.  
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το κοτόπουλο στον ζωμό του. 
Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με τον ζωμό.
Τοποθετούμε πίσω την κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. 
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σέλερι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.  
Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 
Ρίχνουμε το μπούκοβο και τον ζωμό του κοτόπουλου που κρατήσαμε στην άκρη, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τις πίτες τη μια πάνω στην άλλη και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Μεταφέρουμε τις πίτες σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ανά 3-4 λεπτά ανακατεύουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη. 
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε , το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι, θυμάρι και μπούκοβο, και σερβίρουμε με τις πίτες. 

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts