Home HOMEFOOD Λαχταριστό ωμοφαγικό cheesecake με κρέμα από κάσιους και σος σμέουρων

Λαχταριστό ωμοφαγικό cheesecake με κρέμα από κάσιους και σος σμέουρων

Οι καλύτερες βίγκαν τούρτες είναι οι raw. Συμφωνείτε; Έτσι αν έχουμε ένα καλό μηχάνημα και λίγο χρόνο (γιατί πραγματικά χρειάζονται ελάχιστο χρόνο συγκριτικά με άλλες τούρτες), μπορούμε να έχουμε ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους πάντες, όπως αυτό το ωμοφαγικό cheesecake

Η συγκεκριμένη τούρτα είναι ξινούτσικη από τα σμέουρα και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη αγαύη για να τη φέρετε στα δικά σας γούστα αν σας αρέσουν τα γλυκά σας, πολύ γλυκά. Η κρέμα από κάσιους είναι πλούσια και γεμάτη και συμπληρώνεται με τη βάση από αμύγδαλα και χουρμάδες που δίνουν ένα τραγανό στοιχείο. Φτιάχνεται για γενέθλια ή άλλη περίσταση και φυσικά ακόμη κι αν θέλουμε απλώς να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο δροσιστικό γλυκάκι! Ας τη φτιάξουμε!

Υλικά
Για τη βάση:

175 γρ. αμύγδαλα (1 κούπα)
100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (περίπου 12)
μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:

300 γρ. κάσιους (2 κούπες)
170 γρ. νερό (1 κούπα)
130 γρ. αγαύη (¼ της κούπας)
70 γρ. χυμό λεμονιού (¼ της κούπας)
30 γρ. λάδι καρύδας (3 κ.σ.)
½ κ.γ. αλάτι

Για τη μαρμελάδα:

300γρ. σμέουρα
2 κ.σ. αγαύη
½ κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σημείωση: Καλό είναι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μία ημέρα πριν γιατί αν και οι raw χρειάζονται ελάχιστο χρόνο ενεργής επεξεργασίας των υλικών, θέλουν κάποιες ώρες μέχρι να πήξουν οι κρέμες. Οπότε πρέπει πάντα να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας.

1. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και το αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε την υφή τριμμένου μπισκότου και όταν πιέζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα δείχνει να κολλάει.

2. Τοποθετούμε το τσέρκι σε μία πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της βάσης πιέζοντας με τα δάχτυλά μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε μία ίσα κατανεμημένη βάση.

3. Καθαρίζουμε τον κάδο του επεξεργαστή και βάζουμε μέσα τα κάσιους, το νερό, τον χυμό λεμονιού, την αγαύη, το λάδι καρύδας και το αλάτι. Δουλεύουμε σταματώντας κάθε τόσο για να σπρώξουμε με μία μαρίζ το μείγμα προς τις λεπίδες.

4. Όταν έχουμε μία λεία κρέμα σταματάμε την επεξεργασία και ρίχνουμε το μείγμα στη βάση. Απλώνουμε με μία μαρίζ και χτυπάμε ελαφρά την πιατέλα στον πάγκο εργασίας ώστε να απλωθεί το μείγμα σωστά μέσα στο τσέρκι.

5. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

6. Φτιάχνουμε τη μαρμελάδα χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7. Ρίχνουμε πάνω στην κρέμα και βάζουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν η μαρμελάδα και η κρέμα πλήρως. Τουλάχιστον για 4 ώρες ακόμη. Αφήνουμε 30 λ. εκτός κατάψυξης πριν σερβίρουμε.

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts