Home LIFE VIEW Μη λυπάσαι τους ανθρώπους που σε απογοήτευσαν… Γιατί τελικά, μέχρι εκεί μπορούσαν να φτάσουν

Μη λυπάσαι τους ανθρώπους που σε απογοήτευσαν… Γιατί τελικά, μέχρι εκεί μπορούσαν να φτάσουν

Απομακρύνσου από ό,τι σου μπλοκάρει το μυαλό… Κάνε κάτι άλλο και ο εγκέφαλός σου όταν ‘‘ξεκουραστεί’’ θα σε «γυρίσει ο ίδιος πίσω»

Η απογοήτευση και η πίεση είναι δύο αρνητικά στοιχεία, τα οποία όταν τα βιώνεις σου προκαλούν ένα αίσθημα δυσφορίας, ιδίως όταν η απογοήτευση και η πίεση προέρχονται από μια εμμονική αφοσίωση σε ένα πρόβλημα ή και μία ιδέα, τότε πολύ σύντομα θα σε οδηγήσουν στην κατάρρευση με έναν απολύτως φυσιολογικό τρόπο.

Επομένως, μετά από αυτή την κατάληξη και την τροπή, φαίνεται η «αγανάκτηση» του ίδιου του μυαλού και η ανάγκη του να σταματήσει να ‘‘δουλεύει’’, για όσο κριθεί αναγκαίο, με κάποιους να το αποδέχονται και με κάποιους άλλους όχι. Είναι αυτοί που ακούν την απογοήτευσή τους και είναι και κάποιοι που δεν την ακούν ούτε την ακολουθούν.

Η απογοήτευση είναι ένα μάθημα μέγιστης αξίας, γιατί σου μαθαίνει το πόσο απρόβλεπτοι είναι οι άνθρωποι και ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος για εσένα, εκεί που νόμιζες ότι χωράς. Πρόσεχε τους ανθρώπους, κοίτα πίσω από αυτούς και την εικόνα τους και θα δεις… πόσες απογοητεύσεις θα αποφύγεις!

Είναι και αυτά τα «δεν πειράζει» που πειράζουν πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Να θυμάσαι…

Η μεγαλύτερη απογοήτευση που μπορεί να έχεις από κάποιον είναι όταν αποφασίζεις να τον εμπιστευτείς και αυτός καταλήγει να σε απογοητεύει, ξανά και ξανά.

Και να ξέρεις ότι, είναι αρκετές οι φορές που όταν συμβαίνει αυτό, δεν έχεις θυμό για κάποιους ανθρώπους αλλά νιώθεις την απογοήτευση και δυστυχώς όταν έρχεται η απογοήτευση τότε αυτό δύσκολα αλλάζει. Ξέρεις λοιπόν γιατί απογοητεύεσαι; Γιατί πιστεύεις ότι όλοι οι άλλοι θα έκαναν ό,τι θα έκανες εσύ για αυτούς.

Ο θυμός περνάει… Η απογοήτευση όμως ποτέ!

Στη ζωή θα βρεθείς αντιμέτωπος με όχι μία, όχι δύο… αλλά με πολύ περισσότερες απογοητεύσεις. Εκεί είναι που θα πρέπει να σταθείς δυνατός, ώστε να τις αντιμετωπίσεις και να καταφέρεις να τις ξεπεράσεις, να συμβιβαστείς μαζί τους και να γίνεις ακόμη πιο δυνατός και πιο πειθαρχημένος, ώστε να ‘‘διαβάζεις’’ καλύτερα τους ανθρώπους.

Να θυμάσαι… Εάν κάποιος σε απογοητεύσει, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί συνέβη αυτό; Μήπως έκανες κάτι εσύ λάθος; Μήπως του έδωσες παραπάνω αξία από ό,τι θα έπρεπε και από ό,τι άξιζε; Μήπως μέχρι εκεί μπορούσε να προσφέρει; Μήπως νόμιζες ότι δεν θα απογοητεύσει εσένα παρά μόνο τους άλλους; Μήπως όλα μαζί σε συνδυασμό…;

Απομακρύνσου από ανθρώπους που σε απογοήτευσαν και μην παγιδεύεσαι στα συναισθήματα των ανθρώπων. Προσπάθησε να μετατρέψεις τη δική τους απώλεια ελέγχου σε δικό σου πλεονέκτημα και κράτα την ψυχραιμία σου για ό,τι προκύψει και σε στεναχωρήσει. Σίγουρα πριν την απογοήτευση βρίσκεται ο θυμός, ένα επανειλημμένο γιατί… Αλλά μετά όταν έχουν φύγει όλα τα συναισθήματα, η απογοήτευση κάνει την θριαμβευτική της εμφάνιση!

Η απογοήτευση είναι προϊόν των πολλών προσδοκιών και των συναισθηματικών αδιεξόδων

Όπως όλες οι προκλήσεις, έτσι και η απογοήτευση είναι αναπόφευκτο κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου. Φρόντισε, λοιπόν:

  • Nα καλλιεργήσεις την ενσυνείδησή σου και ‘‘δούλεψε’’ τη διαχείριση των συναισθημάτων σου, αρνητικά και θετικά, ώστε τη στιγμή που θα έρθουν στον προσκήνιο, να είσαι έτοιμος.
  • Να διαχειριστείς τις προσδοκίες σου. Βάλε ρεαλιστικές προσδοκίες.
  • Να βάλεις τα όριά σου.
  • Να μάθεις μέσα από τα λάθη και τις απογοητεύσεις.
  • Να απομακρύνεις τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.
  • Να αναλογιστείς λάθη δικά σου και μετά του άλλου.
  • Να μην φοβάσαι την απογοήτευση.
  • Να συνεχίζεις, πιο προσεκτικά αυτή τη φορά.
  • Να μην χάσεις ποτέ την αξιοπρέπειά σου.

Και το σημαντικότερο; Ποτέ να μην απογοητεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts