Home LIFE VIEW Μην επιτρέψεις στους Ναρκισσιστές να σε «σπρώξουν» στην τοξική τους πραγματικότητα… Απομακρύνσου πριν σε πείσουν και σε αλλάξουν ως άνθρωπο!

Μην επιτρέψεις στους Ναρκισσιστές να σε «σπρώξουν» στην τοξική τους πραγματικότητα… Απομακρύνσου πριν σε πείσουν και σε αλλάξουν ως άνθρωπο!

Να θυμάσαι… Οι βαθιά ναρκισσιστές επιθυμούν να ελέγχουν τους άλλους ανθρώπους και τείνουν να τους βλέπουν σαν προέκταση του εαυτού τους, κάτι που είναι γνωστό ως εαυτός – αντικείμενο. Οι ναρκισσιστές είναι κενοί μέσα τους, δεν έχουν τίποτα στον εσωτερικό τους κόσμο το οποίο θα τους επιβεβαιώνει την αξία τους και αυτό το περιμένουν από τους άλλους, κάνοντας τα πάντα για να το καταφέρουν.

Να είσαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους του «φαίνεσθαι». Απομακρύνσου από τον ναρκισσιστή πριν γίνεις υποχείριό του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καλύψει τις ανασφάλειές του, να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του και του είναι πολύ εύκολο να ενσαρκώσει έναν εγωκεντρικό χαρακτήρα. Να θυμάσαι… Ένας ναρκισσιστής θεωρεί ότι δεν κάνει ποτέ λάθος, δεν του αρέσει η κριτική των άλλων, εκμεταλλεύεται τους άλλους και ρίχνει πάντα τις ευθύνες απενοχοποιώντας τον εαυτό του.

Όπως αναφέρει και ο Robert Greene στο βιβλίο του ‘‘Καθημερινοί Νόμοι – Πρακτικές σκέψεις για τη δύναμη, τη σαγήνη και την ανθρώπινη φύση’’ (εκδόσεις Διόπτρα):

Στο τέλος, οι βαθιά ναρκισσιστές θέλουν τα πάντα να περιστρέφονται γύρω τους. Η καλύτερη λύση είναι να τους αποφύγετε έτσι ώστε να μην μπλέξετε στα ατελείωτα δράματά τους και αυτό μπορείτε να το κάνετε αν εντοπίσετε τα αναγνωριστικά σημάδια.

Μην ξεχνάς ότι… Όταν ένας ναρκισσιστής δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει εσένα, θα προσπαθήσει να ελέγξει τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι και να σε απομακρύνει από το οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό σου περιβάλλον. Ένας τέτοιος άνθρωπος διαθέτει μία έντονη χειριστική ελεγκτική συμπεριφορά, έχει ισχυρή ανάγκη για θαυμασμό και δίνει έμφαση μόνο στις δικές του ανάγκες με υψηλά επίπεδα επιθετικότητας. Ακόμη, ένας ναρκισσιστής αποτελείται από την υπεροχή και την έλλειψη ενσυναίσθησης, δεν σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων και είναι άκρως αλαζόνας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ένας ναρκισσιστής δεν ενδιαφέρεται για κανέναν πραγματικά, ακόμα και όταν το κάνει, είναι απλά μία προσποίηση. Ξέρεις πότε ένας ναρκισσιστής προσέχει ένα άλλο άτομο; Όταν μελετά και μιμείται τον ‘‘στόχο’’ του άλλου με σκοπό να ακολουθήσει μια στρατηγική για να κερδίσει πιο γρήγορα τη «ναρκισσιστική τροφή»!   

Άνθρωπε…. Στη ζωή σου θα βρεθείς πολλές φορές αντιμέτωπος με ναρκισσιστικά άτομα, μάθε να τα αντιμετωπίζεις!

Για να τα καταφέρεις, θα πρέπει να συγκρατήσεις τόσο τον θυμό σου όσο και τον φόβο. Μάθε να λες Όχι, παράμεινε ψύχραιμος ώστε να είσαι σε θέση να καταλάβεις τα στοιχεία που «μαρτυρούν» έναν ναρκισσιστή, καθώς δεν είναι άμεσα ορατά ούτε εύκολα αναγνωρίσιμα. Πρόσεχε να μην παγιδευτείς στην τελειοθηρία των ναρκισσιστικών ανθρώπων και μην γίνεις άθελά σου το «εκμεταλλεύσιμο αντικείμενό τους».

Να θυμάσαι… Εάν προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις του, θα είναι το μεγαλύτερο λάθος, καθώς όσα περισσότερα θα του δίνεις, τόσες περισσότερες απαιτήσεις θα έχει και ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένος. Μην περιμένεις λοιπόν, να έχεις μία φυσιολογική ζωή με έναν ναρκισσιστή, καθώς έχει μία δική του αίσθηση και οπτική της πραγματικότητας.

Αποδέξου ότι για έναν νάρκισσο δεν μετράει τίποτε άλλο παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός… Εάν το αποδεχτείς, τότε θα μπορείς και να «αμυνθείς»!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts