Home WONDERLANDPLAY TIME Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των σκ του Οκτωβρίου

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των σκ του Οκτωβρίου

by Alexandra Papadaki

«Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο»! Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και φέτος τις καλύτερες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών μας! Aπό τον Οκτώβριο έως και το Μάιο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών

“I like to move it, move it!”
Χορός με τη σκιά μου
Κυριακή 24/10, 11:30-13:30

Γονείς και παιδιά παρασύρονται από τους ήχους της μουσικής, φτιάχνουν τη δική τους χορογραφία και αφήνονται σ’ έναν χορό με τις σκιές τους… Μέσα από αυτές ξεπηδούν ήρωες και ζώα που παίρνουν τη θέση τους στο βιβλίο που θα δημιουργήσουμε με την τεχνική του στένσιλ. Χαρτιά, διαφάνειες, σφουγγάρια και μπογιές γίνονται τα εργαλεία μας για να παίξουν γονείς και παιδιά και να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου / Εισιτήριο 12€ (για 1 παιδί και 1 γονέα)/
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά / Mέγιστος αριθμός παιδιών: 10

Για παιδιά 4-5 ετών

«Ταξίδια στον χρόνο»
Παλαιολιθική εποχή – Η ζωγραφική των σπηλαίων
Σάββατο 23/10, 11:00-13:00

και Κυριακή 31/10, 11:30-13:30
(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Ένα αγόρι, ναυαγός σε ένα νησί, γνωρίζει τον Χομ. Ο Χομ είναι διαφορετικός. Του μαθαίνει πράγματα, παίζουν μαζί και γίνονται φίλοι. Τι γίνεται μετά; Θα το μάθετε όταν έρθετε στο εργαστήριo. Μαζί θα μάθουμε και πώς ζωγράφιζαν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή μέσα σε σπηλιές. Θα δούμε εικόνες από το Σπήλαιο των Χεριών και το Σπήλαιο των Θηρίων. Και όταν θα τελειώσει το ταξίδι μας, θα συρθούμε στη δική μας σπηλιά για να ζωγραφίσουμε στο φως των κεριών. Δε θα μείνουμε, όμως, εκεί. Θα φτιάξουμε τα χρώματ;a μας όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων και θα ζωγραφίσουμε τα έργα μας πάνω σε πρωτότυπες επιφάνειες.

Το εργαστήριο γίνεται με αφορμή το βιβλίο “Χομ. Πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του”, των Jeanne Willis και Paddy Donnelly, Εκδόσεις Ίκαρος

Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου / Εισιτήριο 12€ / Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά/ Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15

Για παιδιά 6-10 ετών

Georgia O’ Keeffe
Κυριακή 31/10, 11:30-13:30

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και κάδρου. Από μακριά βλέπεις το τεράστιο λουλούδι που μόλις έφτιαξες, αλλά τι θα συμβεί όταν αλλάξει η προοπτική; Μια νέα ιστορία ξεκινά..! Πάμε να την ζωγραφίσουμε, όπως η Georgia O’ Keeffe! Θα δούμε τα έργα της O’ Keeffe και τον τρόπο που μετατοπίστηκε από την απεικόνιση της φύσης στην αφαίρεση. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής και κάδρου.
Θα κατασκευάσουμε μεγάλα λουλούδια. Με την χρήση ενός κάδρου, το κάθε παιδί θα απομονώσει ένα μέρος του λουλουδιού του και θα το ζωγραφίσει. Πριν όμως καταλήξουμε στο κάδρο μας, το κάθε παιδί θα προσπαθήσει να δει με την βοήθεια της φαντασίας, τι μπορεί να κρύβουν οι αποσπασματικές εικόνες.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται χωρίς τη συνοδεία γονέα, στα ελληνικά, αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και αγγλόφωνα παιδιά.

Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου / Εισιτήριο: €12/ Mέγιστος αριθμός παιδιών: 12

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, T: 210 7228321-3
Πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00
Εισιτήρια στο:
https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/paidika-ergastiria-savvatokyriakou/

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σαββατοκύριακου, στο www.cycladic.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

• Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Για την ταυτοποίηση στοιχείων, θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριo.
• Τα παιδιά 4-11 θα πρέπει να προσκομίζουν δήλωση self test του τελευταίου 24ώρου πριν από το εργαστήριο που θα πάρουν μέρος.
• Κατά την είσοδο στο Μουσείο από τη Νεοφύτου Δούκα, τα παιδιά από 4 ετών και οι γονείς φορούν μάσκα και θερμομετρούνται.
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά από 4 ετών και για τους ενήλικες, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts