fbpx
Home EDITORIAL Μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με λαχταριστή βουτυρόκρεμα

Μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο, με λαχταριστή βουτυρόκρεμα

by Business Mum

Ο φούρνος ανάβει, και το σπίτι μοσχομυρίζει Χριστούγεννα με αυτή τη συνταγή για μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο με βουτυρόκρεμα, που θα χαρείτε να φτιάξετε μόνη ή μαζί με τα παιδιά στην κουζίνα, και σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει όλους με τη γιορτινή της όψη!

Υλικά

Για τα μπισκότα

  • 170 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κρόκο
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα: κας-κας

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να καβουρδιστεί.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε το αβγό, τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και μεταφέρουμε το κάθε κομμάτι σε λαδόκολλα. Ανοίγουμε την κάθε ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ 5 εκ. 6 εκ. και 7 εκ. Μεταφέρουμε τη ζύμη με τη λαδόκολλα σε ταψί και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10-20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170° C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε δύο δόσεις για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Σε μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και αφήνουμε να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει.
  • Βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το πράσινο χρώμα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.
  • Βάζουμε τα μπισκότα των 7 εκ. στο πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε βουτυρόκρεμα.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα μπισκότα των 6 εκ. και απλώνουμε βουτυρόκρεμα. Τέλος, βάζουμε τα μπισκότα των 5 εκ. και απλώνουμε πάλι βουτυρόκρεμα.
  • Σερβίρουμε με κας κας.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment