Φτιάξτε με λίγα και απλά βήματα το πιο αφράτο σπιτικό κέικ σοκολάτας στο air fryer!
Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ για όσους έχουν φριτέζα αέρος!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 2 αυγά, μεσαία
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 25 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. γάλα πλήρες
- 60 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 150°C.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο.
- Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει βράση το μείγμα.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το καυτό μείγμα στον κάδο του μίξερ χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Περιχύνουμε το κέικ με τη λιωμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Περιχύνουμε και με τη λευκή κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.