141
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκότα με μήλο και κανέλα και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει.
Τέλειο σνακ για εσάς και τα παιδιά σας!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη, + έξτρα 50 γρ. για τη σύνθεση
- 100 γρ. βρόμη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 50 γρ. σταφίδες
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. μήλα
Εκτέλεση Συνταγής :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρόμη, την κανέλα, το τζίντζερ, τις σταφίδες και το βούτυρο, και αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη μέχρι να φτάσουμε στο κεντρικό κομμάτι.
- Μεταφέρουμε τα τριμμένα μήλα σε μια πετσέτα και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγει η περιττή υγρασία. Εναλλακτικά, πιέζουμε με τα χέρια μας.
- Βάζουμε τα μήλα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα 50 γρ. καστανής ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλάθουμε σε μπισκότα 50 γρ. και βουτάμε τη μια πλευρά στο μπολ με τη ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι του πολυαγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη