Home CHILDBABY Μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο από την πρώτη μέρα με το μωρό μου; Πώς επιλέγω τον κατάλληλο μάρσιπο;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μάρσιπο από την πρώτη μέρα με το μωρό μου; Πώς επιλέγω τον κατάλληλο μάρσιπο;

by Ivi Chrysou Belesi

Πολλές νέες μανούλες από εμάς, αναζητώντας τρόπους και λύσεις για να παραμείνουμε δραστήριες στην καθημερινότητά μας και μετά την έλευση του μωρού αναζητούμε έναν χρήσιμο και πρακτικό εφόδιο για αυτό τον σκοπό που δεν είναι άλλο από τον μάρσιπο. Πότε όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάρσιπο και ποιος είναι ο κατάλληλος για το δικό μας μωρό και τις ανάγκες του; Είναι ασφαλές τελικά για το μωρό και από πόσο μηνών;

Γνωρίζω πως αυτές οι απορίες και οι προβληματισμοί απασχολούν πολλές, νέες μανούλες και είναι απόλυτα λογικό. Η επιλογή και η χρήση του μάρσιπο όσο και αν φαίνεται εύκολη μπορεί τελικά και να μην είναι για μια νέα μαμά που δεν έχει χρησιμοποιήσει ξανά κάτι αντίστοιχο. Ας δούμε λοιπόν μαζί πως θα καταλήξουμε στον ιδανικό για μάρσιπο.

Για αρχή θα πρέπει να απευθυνθούμε φυσικά στον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί και γνωρίζει την ανάπτυξή του ώστε να ζητήσουμε την σύμφωνη γνώμη του για την χρήση μάρσιπο από τις πρώτες μάλιστα εβδομάδες ζωής του νεογέννητου και αργότερα. Οι περισσότεροι παιδίατροι εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του μωρού προτείνουν την χρήση μάρσιπο μόλις το νεογέννητο ξεπεράσει τα 3 κιλά και μόνο επιλέγοντας κατάλληλα προσαρμοσμένο μάρσιπο για την ηλικία του μωρού και την ασφαλή και σωστή στήριξη του.

Εάν λοιπόν μας επιτρέπει ο παιδίατρος την χρήση μάρσιπο για το νεογέννητο μας και θέλουμε και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία του “baby wearing” από την πρώτη μέρα δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε τον σωστό μάρσιπο για την καθημερινότητά  μας.

Το baby wearing έχει σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρού μας από τους πρώτους μήνες, διευκολύνοντας μάλιστα και τις δικές μας ανάγκες και συνήθειες. Με την χρήση μάρσιπο μειώνεται το κλάμα του μωρού έως και κατά 43% σύμφωνα με την σχετική έρευνα, αυξάνεται η σωματική επαφή μητέρας και μωρού και περιορίζεται έτσι το ενδεχόμενο για επιλόχειο κατάθλιψη και συσσώρευση άγχους της νέας μανούλας.

Φοράμε το μωρό μας και έχοντας το παντού μαζί μας εύκολα και με ασφάλεια μπορούμε να νιώθουμε και να είμαστε τελικά πιο δραστήριες και λειτουργικές. Όμως για το πετύχουμε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό μάρσιπο. Ο μάρσιπος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και για τους δυο γονείς για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξουμε έναν μάρσιπο που θα μπορεί να προσαρμοστεί και στο σωματότυπο του μπαμπά εκτός του δικού μας καθώς πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί και εκείνος να μεταφέρει το παιδί στην αγκαλιά του.

Πώς επιλέγουμε τον κατάλληλο μάρσιπο;

Επιλέγουμε έναν άνετο μάρσιπο, εργονομικά κατάλληλο για τα κιλά, την ηλικιακή περίοδο που θα το χρησιμοποιήσουμε με το μωρό μας και επιζητούμε να είναι ελεγμένος, απόλυτα ασφαλής για το σώμα του μωρού αλλά και για το δικό μας. Εύκολος και απλός στη χρήση με γρήγορη εφαρμογή σε κάθε σωματότυπο, πρακτικός για καθημερινή χρήση και από την μαμά και από τον μπαμπά.

Η Chicco για άλλη μια φορά, φροντίζοντας να παρέχει στους νέους γονείς όλα τα απαραίτητα για αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκινάει από την γέννηση του μωρού, διαθέτει μια συλλογή από μάρσιπους με διαφορετικό ηλικιακό εύρος και χαρακτηριστικά για κάθε στάδιο ανάπτυξης του μωρού μας και για όλες τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας και τις προτιμήσεις μας.

Μάρσιπος Easy Fit

Από την συλλογή με μάρσιπους της Chicco εγώ επέλεξα για το μωρό μου και χρησιμοποίησα τον μάρσιπο Easy Fit, ο οποίος μου έλυσε πραγματικά τα χέρια.Ο μάρσιπος Easy Fit είναι αυτό που θα πρότεινα να δοκιμάσει κάθε νέος γονιός καθώς είναι εξαιρετικά απλός, πρακτικός, ασφαλής και εύκολος τόσο για τους πρώτους μήνες του μωρού, μάλιστα κατάλληλος και για νεογέννητο καθώς το πάνω μέρος του μπορεί να διπλώσει και να προσφέρει επιπρόσθετη στήριξη για το κεφάλι και το λαιμό του νεογέννητου, αλλά και για τα επόμενα στάδια ανάπτυξης του μωρού μας.

Το εργονομικό κάθισμα που διαθέτει ο μάρσιπος Easy Fit της Chicco, εξασφαλίζει τη σωστή θέση των ποδιών του μωρού σε σχήμα M, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη των ισχίων του. Ο Easy fit αξίζει να σημειώσουμε πως έχει χαρακτηριστεί ως μάρσιπος ασφαλής για τα ισχία από το IHDIInternational Institute for HipDysplasia. Με τα πρακτικά συστήματα εφαρμογής που διαθέτει μπορούμε εύκολα και γρήγορα να τον προσαρμόσουμε τόσο στο σώμα του μωρού όσο και στο δικό μας όποτε τον χρειαστούμε.

Ελπίζω να σας βοήθησα με τη δίκη μου εμπειρία σχετικά με την επιλογή και την χρήση μάρσιπο. Εμπιστεύτηκα για ακόμα μια φορά την πολυετή εμπειρία που πρεσβεύει η Chicco μέσα από τα προϊόντα της και βρήκα τον ιδανικό μάρσιπο για τις δικές μας ανάγκες. Ανακαλύψετε και εσείς μέσα από την συλλογή της Chicco τον μάρσιπο που θα ταιριάξει καλύτερα σε εσάς και το μωρό σας!

Chicco live it, love it. Chicco my Easy fit!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts