Home WONDERLANDBOOKS Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by Businessmum.gr

Νέες κυκλοροφίες από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται του Μάκη Καραγιάννη

μυθιστόρημα
Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης και τις παγίδες της Ιστορίας.


Από ορίζοντα σε ορίζοντα, φεγγάρι στο φεγγάρι σε μια πορεία γεμάτη ενέδρες, στρατό και παρακρατικούς. Οι τελευταίοι των τελευταίων του Εμφυλίου θα παραδοθούν ή θα εξοντωθούν με τις αλλεπάλληλες προδοσίες, όταν ο φόβος γκρεμίζει τις αδύναμες ψυχές. Η ελπίδα του οράματος, η πατρίδα, η επανάσταση, το μίσος και η επιθυμία για εκδίκηση, το αίμα και ο θάνατος στρώνουν τη λάσπη στο θέατρο του πολέμου. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης και τις παγίδες της ιστορίας που μετατρέπουν τους πρωταγωνιστές του δράματος σε μια ασήμαντη χαρακιά στο άγριο σκηνικό της βορειοελλαδικής ενδοχώρας.
Το νέο μυθιστόρημα του Μάκη Καραγιάννη αποτελεί, μαζί με το Όνειρο του Οδυσσέα και την Πόλη χωρίς θεούς, το τρίτο μέρος μιας τριλογίας που συμπεριλαμβάνει στο χρονικό άνυσμα της αφήγησης την Ελλάδα του Εμφυλίου, της Μεταπολίτευσης και την Ελλάδα της κρίσης.
 
Ώρες ώρες κι εγώ λέω πως όλα είναι μάταια. Πώς το μελάνι να χαράξει το σκοτωμένο αίμα στη σελίδα; Το δίκιο και τo άδικο τίμια να μοιράσει; Ποιος μπόρεσε τις λέξεις σαν το αμύγδαλο να σπάσει με την πέτρα κι η ψίχα του ανείπωτου σαν ήλιος πρωινός να λάμψει μπροστά μας; Ένα κενό, με λόγια σκεπασμένο, πάντα θα χάσκει. Πολλές οι φωνές. Κι οι αλήθειες άλλες τόσες. Προσπαθώ να μην αδικήσω καμιά. Μα η πιο βαθιά αλήθεια, η πιο μεγάλη, σαν το φεγγάρι μέσα στην άλω κρύβεται. Όλοι το δείχνουν με το δάχτυλο, μα κείνο σαν τον κλέφτη στην ομίχλη πάντα θα γλιστρά. Ποιο στόμα τάχα θα την πει;
Απόσπασμα από το βιβλίο

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τα τρία φώτα της Claire Keegan
μετάφραση: Μαρτίνα Ασκητοπούλου
Μια σπαρακτική ιστορία για τα παιδικά χρόνια, την αγάπη και τη γενναιοδωρία. Ένα μικρό θαύμα.


Από τη συγγραφέα του Μικρά πράγματα σαν κι αυτά

 
Από τα σημαντικότερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα µε τους Times

 
Βρισκόμαστε στην ιρλανδική επαρχία, στην κάψα του καλοκαιριού. Ένας πατέρας πηγαίνει το μικρό κορίτσι του να ζήσει µε κάποιους συγγενείς, στο αγρόκτημά τους· η μικρή δεν γνωρίζει πότε –ούτε και αν– θα την ξαναπάρουν πίσω στο σπίτι. Στους Κινσέλα βρίσκει στοργή και ζεστασιά, πράγματα που ως τότε δεν είχε νιώσει ποτέ, κι έτσι σιγά σιγά, ζώντας μαζί τους, το κορίτσι ανθίζει. Στο νέο αυτό σπιτικό όμως, όπου όλα είναι τόσο φροντισμένα, υπάρχει κάτι που παραμένει ανείπωτο – κι αυτό το καλοκαίρι σύντομα θα τελειώσει…
Ένα σύγχρονο κλασικό, μια σπαρακτική ιστορία για τα παιδικά χρόνια και την απώλεια, αλλά κυρίως για την αγάπη και τη γενναιοδωρία.
 

Η υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου
από τον Κόλουμ Μπερέιντ με τίτλο «Το Ήσυχο Κορίτσι»
είναι διαθέσιμη στη streaming πλατφόρμα Cinobo.

«Ένα βιβλίο αψεγάδιαστης ομορφιάς».
Observer
 
«Αιχμαλωτίζει τους αναγνώστες από την πρώτη γραμμή, χάρη στο συναισθηματικό του βάρος».
Times
 
«Γεμάτο φως και ζεστασιά».
Hilary Mantel
 
«Σαν να διαβάζεις Τσέχοφ».
David Mitchell
 
«Διαβάζοντας Keegan ο αναγνώστης κατανοεί πως δεν υπάρχουν απλές ιστορίες, και πως η τέχνη είναι απαραίτητη στη ζωή».
Richard Ford
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Μικρά πράγματα σαν κι αυτά.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 

Το σπάσιμο του Τάσου Παπαναστασίου
Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο ρωγμές.
 

Η τρίτη περιπέτεια του Αστυνόμου Απτόσογλου

 
Ο Αστυνόμος Απτόσογλου μετρά τις συνέπειες από μια υπόθεση που τον παρέσυρε πολύ πιο μακριά από τα όρια του καθήκοντος. Η υπηρεσιακή συνήθεια που υπόσχεται η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την ομίχλη στις οικείες διαδρομές της γενέθλιας πόλης, μοιάζουν με τις ιδανικές συνθήκες για να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιφάσεις που τον βασανίζουν. Μια καταγγελία ρουτίνας, όμως, για οικογενειακή βία, θα εξελιχθεί στη νέα δίνη που απειλεί να τον καταπιεί. Στο χείλος της περιστρέφονται βασανισμένα σώματα, αδίστακτα επιφανή και αφανή πρόσωπα που τα πουλάνε, τα αγοράζουν και τα νοικιάζουν, μαριονέτες και πρωταγωνιστές του οργανωμένου εγκλήματος, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του νόμου. Ο Αστυνόμος Απτόσογλου ξετυλίγει το νήμα που συνδέει τις θανατηφόρες φλόγες του Τσέρνομπιλ με σκοτεινά σπίτια στον λαβύρινθο της Κωνσταντινούπολης και με εγκαταλειμμένα βαγόνια πίσω από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης, δυσκολεύεται να διακρίνει σωστά εχθρούς από συμμάχους και, ραγισμένος ο ίδιος, επιχειρεί να τα βάλει με ένα κύκλωμα που ξέρει καλά να σπάζει τις ανθρώπινες ψυχές για πάντα.
 
Τα απογεύματα του φθινοπώρου στην Άνω Πόλη είναι σύντομα. Δυο στάλες ώχρας, λίγο ροζ, ίσως και λίγο κόκκινο, μια δυο δόσεις μοβ και μετά σκοτάδι. Φωνές από τη γειτονιά, μια μητέρα καλεί τα παιδιά της να επιστρέψουν γιατί σκοτεινιάζει, δυο άντρες μιλούν στα κινητά τους, ένας βήχει στην ανηφόρα και αναθεματίζει το τσιγάρο, κάποιος τρέχει για να κρατηθεί σε φόρμα, κάθε σημείο των δρόμων είναι γεμάτο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Αυτό ήταν. Σκοτείνιασε. Ησυχία. Κανείς δεν κινείται στους δρόμους. Δεν είναι εύκολος στόχος για νυχτερινούς περιπάτους.
Απόσπασμα από το βιβλίο
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης η δεύτερη υπόθεση του Αστυνόμου Απτόσογλου Η σιωπή δεν σε κρατά ζωντανό.

 

Ο κούκος της Camilla Lackberg
μετάφραση: Αγγελική Νάτση
Αθωότητα. Ενοχή. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Βίαια εγκλήματα αναστατώνουν ξανά τη ζωή στη Φιελμπάκα. 

H συγγραφέας των 30 εκατομμυρίων αντιτύπων
επιστρέφει 
στα μυστήρια της Φιελμπάκα

Η ενδέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ
και της αγαπημένης του Ερίκα
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ADLIBRIS 2022
ΕΝΑΣ ∆ΙΑΣΗΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
Δύο εξαιρετικά βίαιες δολοφονίες συνταράσσουν τη μικρή κοινωνία της Φιελµπάκα για ακόμα μία φορά. Μεταξύ των δύο εγκλημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση. Πρώτο θύμα ένας διάσημος φωτογράφος που βρίσκεται νεκρός παραμονές των εγκαινίων της νέας του έκθεσης.
 
ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ∆ΥΟ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.
Τα επόμενα θύματα είναι ο γιος και τα εγγόνια του φετινού νικητή του Βραβείου Νόµπελ Λογοτεχνίας, που βρίσκονται πυροβολημένοι στο κρεβάτι τους.
Η έρευνα του Πάτρικ Χέντστρεµ και των συναδέλφων του στο αστυνομικό τμήμα του Τανουµσχέντε καταλήγει σε αδιέξοδο, ενώ η Ερίκα Φαλκ αναζητά στοιχεία για έναν ανεξιχνίαστο φόνο στη Στοκχόλμη του 1980.
 
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ∆ΕΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ.
Σύντομα συνειδητοποιούν ότι οι αμαρτίες του παρελθόντος έχουν αφήσει βαρύ αποτύπωμα στο παρόν.
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Camilla Lackberg που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 
NON FICTION – Φιλοσοφία
 

Σειρά: Ζήσε όπως οι Στωικοί
Κάθε μέρα με τους Στωικούς
366 στοχασμοί για τη σοφία, την επιμονή και την τέχνη της ζωής των Stephen Hanselman Ryan Holiday
μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος
Καθημερινά μαθήματα ζωής από τους μεγάλους στωικούς σοφούς.


Πού θα βρούμε τη χαρά; Πώς μετριέται πραγματικά η επιτυχία; Γιατί μας πνίγει το άγχος; Πώς να διαχειριστούμε τη θλίψη και το πένθος; Τι δίνει τελικά νόημα στη ζωή;
Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που μας απασχολούν σήμερα είναι στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των Στωικών. Και δεν είναι τυχαίο που οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του πλανήτη ανατρέχουν στις συμβουλές της στωικής φιλοσοφίας για να αντλήσουν δύναμη στην καθημερινότητά τους.
Στο διεθνές αυτό μπεστ σέλερ που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες, οι συγγραφείς –ένας εκ των δύο ο Αμερικανός Ryan Holiday, ένας από τους πιο γνωστούς στοχαστές σε ό,τι αφορά την αρχαία φιλοσοφία και τη συμβολή της στη βελτίωση του τρόπου ζωής μας– επιλέγουν σημαντικά αποσπάσματα –ένα για κάθε ημέρα– από τα έργα των τριών βασικών Στωικών φιλοσόφων, του Σενέκα, του Επίκτητου και του Μάρκου Αυρήλιου, τα συνοδεύουν με ανέκδοτες ιστορίες και γαργαλιστικά σχόλια και μας δείχνουν πώς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ξεπερνώντας τις αυταπάτες και να ενεργούμε με γνώμονα το κοινό καλό.
Μια βιωματική προσέγγιση της φιλοσοφίας  που μας βοηθάει να βρούμε τη γαλήνη, την αυτοεκτίμηση και την αντοχή που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε καλύτερα.
 
«Το βιβλίο που θα σας συντροφεύσει ένα ολόκληρο έτος με αποσπάσματα και μαθήματα ζωής από τους μεγάλους Στωικούς σοφούς».
The Wall Street Journal
 
«Ο στωικισμός γίνεται ξανά δημοφιλής∙ μπορείτε να ευχαριστήσετε, ή να κατηγορήσετε, για αυτό τον κύριο Holiday».
The New York Times
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο Δείξε θάρρος: Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

 

Το σώμα μου είναι μόνο δικό μου
Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τα προσωπικά όρια, τον σεβασμό και τη συναίνεση της Δρα Elizabeth Schroeder
μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Ένα βιβλίο που σας βοηθά να μάθετε στα παιδιά τη σημασία των ορίων και της συναίνεσης. 

Η συζήτηση με τα παιδιά για την υπευθυνότητα και τον σεβασμό –ιδίως σε ό,τι αφορά το σώμα τους– είναι απαραίτητη αλλά και δύσκολη, κυρίως όταν μιλάμε για ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η σεξουαλική κακοποίηση.
Αυτό το βιβλίο είναι ένας χρήσιμος οδηγός για να ξεκινήσετε να μιλάτε ακόμα και με πολύ μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο και παραδείγματα που μπορούν να καταλάβουν. Αν μάθουν πώς να βάζουν όρια για να προστατεύουν τον εαυτό τους καθώς και να αναγνωρίζουν τα όρια των άλλων, θα αναπτύξουν τη δική τους αυτοεκτίμηση και θα μείνουν ασφαλή σε κάθε περίσταση.

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts