Home WONDERLANDBOOKS ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by Businessmum.gr
  Νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για μικρούς και μεγάλους που πρέπει να προσθέσετε στην βιβλιοθήκη σας!

Έγκλημα στον Παράδεισο της Τατιάνας Αβέρωφ
αστυνομικό μυθιστόρημα 

Σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, η ζωή κυλάει ήσυχα, σχεδόν ειδυλλιακά. Όλα δείχνουν πως η Μαρία έχει διαλέξει το ιδανικό περιβάλλον για να υπηρετήσει τη θητεία της ως αγροτική γιατρός και να ξεφύγει απ’ το τραυματικό παρελθόν της στην Αθήνα.
Ώσπου γίνεται ένας φόνος…
Ο αστυνόμος Περικλής Γαλάνης έρχεται απ’ τα Γιάννενα για να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη θάνατο του δημάρχου Κωλέττη, ενός ξεχωριστού ανθρώπου που όλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Το κίνητρο μοιάζει ακατανόητο, οι ύποπτοι πολλο  ν που συνδυάζει το σασπένς της αστυνομικής πλοκής με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας. Ένα καυστικό σχόλιο για την «πραγματικότητα» της μικρής κλειστής κοινωνίας στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει…
 
απόσπασμα από το βιβλίο
«Όση ώρα περιεργαζόταν η Μαρία τα παγάκια στο ποτήρι της, ο Γαλάνης σκαρφάλωνε στο βουνό αποφασισμένος. Για τι πράγμα ακριβώς δεν ήξερε. Κάτι τους είχε διαφύγει, ήταν σίγουρος. Κάτι που ήταν εκεί, κάτω απ’ τη μύτη τους, στον τόπο του εγκλήματος, και δεν είχαν δώσει τη δέουσα προσοχή. Ήξερε λογικά πως αυτό ήταν μάλλον απίθανο, η περιοχή είχε ερευνηθεί απ’ τους άντρες της Σήμανσης που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, αλλά δεν τον ένοιαζε, η παρόρμησή του ήταν πιο δυνατή από εκείνον. Έπρεπε να πάει και να ξαναψάξει ο ίδιος. Με τα πολλά, έφτασε στην κορυφή και σωριάστηκε στο παγκάκι να ξελαχανιάσει. Καταϊδρωμένος. Πώς τα κατάφερνε εδώ ο κόσμος; αναρωτήθηκε. Νέος άνθρωπος ήταν εκείνος, με τόση εξάσκηση για να είναι σε καλή φόρμα, και όμως τα πόδια του δεν τα αισθανόταν. Από τι πάστα ήταν φτιαγμένοι οι ντόπιοι;»
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα της Τατιάνας Αβέρωφ Το ξέφωτο και Δέκα ζωές σε μία.

 
Ψεύτικοι δίδυμοι και δίδυμοι αληθινοί: Ο Ιβ και ο Νικ· ο Ιβ και ο Βικ. Γυναίκες με μοιραίο ρόλο που φτάνουν την ιστορία στα άκρα. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και η συντριβή στο τείχος της ενηλικίωσης.
Ζεύγη και ερωτικά τρίγωνα. Ο προσδιορισμός της σεξουαλικής ταυτότητας. Ο φόβος και η ύβρις της ευτυχίας. Ο έρωτας ως έλλειψη, ο θάνατος ως εκπλήρωση. Μια πλοκή που οργανώνεται γύρω από την κίτρινη σκόνη που έρχεται από την Αφρική για να καταπιεί τα πρόσωπα, τα λόγια, τις χειρονομίες.
Κι ακόμα: οι κομπάρσοι στο σινεμά και οι κομπάρσοι της ζωής. Τα ναρκωτικά: υπέρβαση και εγκλωβισμός σε μια πραγματικότητα που δεν νοιάζεται αν θα είναι αληθινή. Νεκροί και ζωντανοί που συμβιώνουν σ’ ένα λοξό κίτρινο φως.
Οι Ψεύτικοι δίδυμοι  προτιμούν τις ερωτήσεις από τις απαντήσεις. Όπως ένα μεγάλο μέρος της λογοτεχνίας. Όπως και η ίδια η ζωή.
 απόσπασμα από το βιβλίο
«Συχνά ο κόσμος τούς περνούσε για δίδυμους, ενώ δεν ήταν ούτε αδέρφια. Μια δεύτερη ματιά κατάφερνε να εντοπίσει τα ανόμοια χαρακτηριστικά τους, επιμένοντας ωστόσο στα κοινά χρώματα και στο ύφος τους, στον «αέρα» όπως έλεγαν μερικοί, σ’ αυτή την αύρα που τους κύκλωνε, και που οι ψεύτικοι δίδυμοι την αντιμετώπιζαν σαν κάτι συμπαγές: την κόβανε με το μαχαίρι για να τη μοιραστούνε στη μέση.
Οι δύο φίλοι διασκέδαζαν με την εντύπωση που προκαλούσαν, κι όταν τους ρώταγε κανείς αν είναι δίδυμοι, απαντούσαν ο ένας «ναι» κι ο άλλος «όχι», εντείνοντας τη σύγχυση.
Στην πραγματικότητα, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Μπορεί ο Νικ και ο Ιβ να είχαν γεννηθεί στο ίδιο χωριό, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, τον ίδιο μήνα της ίδιας χρονιάς, αλλά τα κοινά τους σημεία εξαντλούνται εκεί. Τα σπίτια τους ήταν διαφορετικά, και οι γονείς τους επίσης».
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Αγγελάκου Το δάσος των παιδιών.
Το μαγικό πορτρέτο της Μαρίας Νομικού
εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Για παιδιά από 4 ετών
Ο Αντρέας είναι ένας φτωχός ζωγράφος που αγαπά πολύ την τέχνη του. Όταν μαθαίνει ότι η πανέμορφη κόρη του βασιλιά αναζητεί κάποιον να της κάνει το πορτρέτο, πέφτει σε θλίψη γιατί ξέρει ότι δε θα τον δεχτούν ποτέ στο παλάτι, έτσι κουρελής που είναι. Για καλή του τύχη όμως εμφανίζεται μπροστά του η Μάγισσα της Τέχνης και του κάνει τρία μαγικά δώρα. Τώρα όμως, ο Αντρέας δεν μπορεί να ζωγραφίσει παρά μόνο την αλήθεια. Και η πριγκίπισσα δεν είναι τελικά όπως ακριβώς την περίμενε ο νεαρός ζωγράφος… 

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης στη σειρά «Μικρές καληνύχτες» το βιβλίο της Μαρίας Νομικού Το ξωτικό και η χορεύτρια.

 

Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο σοκολάτας της Έλις Ντόλαν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή  

Πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια αυγά; Στο Εργοστάσιο Σοκολάτας του κύριου Κούνελου η παραγωγή δε σταματά ποτέ! Μέχρι που οι κότες αποφασίζουν να κατέβουν σε απεργία. Μια ξεκαρδιστική ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση, που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της φιλίας και της συνεργασίας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Ανν Λέισεν
μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Για παιδιά από 5 ετών

Η κλασική ιστορία αγάπης και αφοσίωσης γραμμένη από μια νέα οπτική γωνία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Η Ανν Λέισεν ζωντανεύει μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση τη γλυκιά Πεντάμορφη και το καλόκαρδο Τέρας.

*ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ*

Μην χάσετε το top5 βιβλίων από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για αυτό τον μήνα!

TOP 5 ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ**

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts