Home HOMEECO LIVING Ντουλάπα Λειτουργική και Οργανωμένη; Τα 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις αύριο

Ντουλάπα Λειτουργική και Οργανωμένη; Τα 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις αύριο

Ο αρχικός τίτλος για αυτό το άρθρο ήταν «Τα 5 λάθη που κάνουμε στην οργάνωση της ντουλάπας μας». Σκοπός μου ήταν με το άρθρο αυτό να επιστήσω την προσοχή σας στα πράγματα εκείνα που κάνουμε καθώς οργανώνουμε την ντουλάπας μας και ενώ έχουμε προσπαθήσει αρκετά την επόμενη μέρα αισθανόμαστε το ίδιο πνίξιμο και απογοήτευση. Αλλά όσο προσπαθούσα να αναπτύξω το θέμα μου, το μυαλό μου είχε κολλήσει στον τίτλο. Κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Από την μία, εγώ είμαι αυτή που πάντα λέω πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος στην οργάνωση και από την άλλη είναι η φίλη μου η Joy, που συχνά με «μαλώνει» για την χρήση λέξεων με αρνητική χροιά και τονίζει πόσο αποδυναμωτικές και αποτρεπτικές μπορεί να γίνουν. Και αφού προβληματίστηκα αρκετά κατέληξα στο εξής: 

Σήμερα θα σας μιλήσω για τα 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξετε στην ντουλάπα σας, όχι επειδή είναι σωστά ή λάθος αλλά επειδή θα κάνουν την ντουλάπα σας λειτουργική, αύριο κιόλας!


  • “Πρώτη μούρη”

Θυμάσαι την φράση «Πρώτη μούρη στο Καβούρι»; Κάπως έτσι είναι και με την ντουλάπα σου. Την ανοίγεις, μπροστά σου, εκεί στο ύψος των ματιών, υπάρχουν κάποια ρούχα. Αυτά τα ρούχα θα πρέπει να είναι τα ρούχα αυτά που αφορούν την καθημερινότητα σου και σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο. Γιατί; Γιατί το πρωί που θα ξεκινήσεις την κάθε σου μέρα, σημασία έχει να βρεις εύκολα και γρήγορα τα ρούχα που θα φορέσεις. 

  • Τα ρούχα πίσω από τα διπλωμένα ρούχα 

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι στοιβάζοντας τα ρούχα μέσα στην ντουλάπα μας δημιουργώντας δύο ντάνες με διπλωμένα μια εμπρός και μία πίσω ή κρεμώντας δυο πουκάμισα σε μια κρεμάστρα, το ένα πάνω από το άλλο αξιοποιούμε τους χώρους της ντουλάπας μας και κερδίζουμε χώρο. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητά είναι να «κρύβουμε» τα ρούχα μας έτσι να τα φοράμε σπανιότερα. Η ιδανική ποσότητα ρούχων για ένα άτομο, έτσι ώστε να μπορεί να τα φοράει όλα και να διατηρεί μια λειτουργική ντουλάπα που δεν θα του δημιουργεί άγχος και πίεση είναι αυτή που χωράει ακριβώς η ντουλάπα του. 

  • Κρεμάστρες 

Οι επιλογή κρεμαστρών παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ντουλάπα μας και στην λειτουργικότητα της. Καταρχάς, είναι οι κρεμάστρες αυτές που καθορίζουν πολλές φορές το πόσο «πήχτρα» είναι η ντουλάπα μας. Για παράδειγμα η επιλογή ξύλινων κρεμαστρών σε μια μικρή ντουλάπα περιορίζει αρκετά τα ρούχα που μπορούν να χωρέσουν σε αυτή. Επίσης η ομοιομορφία των κρεμαστρών δημιουργεί μια αρμονία που φαίνεται να μειώνει το άγχος μπροστά την ντουλάπα μας. Ακόμα ένα ενοχλητικό φαινόμενο που σχετίζεται με τις κρεμάστρες είναι τα ρούχα που γλιστράνε και ενώ ψάχνεις αυτά βρίσκονται στον πάτο της ντουλάπας σου. Τέλος, σπασμένες και στραβές κρεμάστρες μπορεί να φθείρουν ή να καταστρέψουν τα ρούχα μας. 

  • Το αγαπημένο μου τζιν από το λύκειο

Κανένας δεν θα σε αναγκάσει να αποχωριστείς κανένα ρούχο από αυτά που σου θυμίζουν συμπαντικές στιγμές, περιόδους ή γεγονότα της ζωής σου και δεν φοράς πια. Το αγαπημένο σου τζιν μπουφάν από το λύκειο, και το φόρεμα που φορούσες στο πρώτο σου ραντεβού με τον αγαπημένο σου είναι αντικείμενα αξίας συναισθηματικής. Κράτησε τα σε ένα όμορφο κουτί μαζί με μια φωτογραφία από την ημέρα που τα φόρεσες τελευταία φορά και ελευθέρωσε χώρο στην ντουλάπα σου για ρούχα που φοράς καθημερινά. 

  • Πετσέτες και σεντόνια 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συζητάω στις επισκέψεις μου είναι η θέση των πετσετών και των σεντονιών σε ένα νοικοκυριό, και πιστέψτε με, αυτή δεν είναι μέσα στην ντουλάπα σας. Οι Αμερικανοί το ονομάζουν linen closet. Είναι ένα ντουλάπι που είναι αποκλειστικά για λευκά είδη. Και αν οι χώροι σας είναι αρκετά περιορισμένοι και η μόνη επιλογή είναι μια θέση στην ντουλάπας σας τότε φροντίστε να μην δεσμεύσετε για αυτά τα σημεία με εύκολη πρόσβαση. Αναλογιστείτε πόσο συχνά θα τα χρειαστείτε σε σχέση με τα ρούχα σας και θα καταλάβετε. 

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τα παραπάνω και ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σας για να ξεκινάτε την μέρα σας με αυτοπεποίθηση. 

«Όλα ξεκινούν από την ντουλάπα σου» 

xxx

Μ

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts