Home WONDERLANDBOOKS «Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας» | Παρουσίαση βιβλίου από την Ευαγγελία Κακούρου & διαδραστικό παιχνίδι με τον μάγο Costas Funtastico!

«Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας» | Παρουσίαση βιβλίου από την Ευαγγελία Κακούρου & διαδραστικό παιχνίδι με τον μάγο Costas Funtastico!

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου να πάρετε τα παιδιά και να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας; Ιδανική αφορμή για τη βόλτα σας, η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ευαγγελίας Κακούρου με τίτλο «Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας», στις 19:30 στην Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παραμύθι, εικονογραφημένο μοναδικά από τον Βασίλη Σελιμά, το οποίο δύναται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γονέων, των εκπαιδευτικών και των οδοντιάτρων, εισάγοντας ομαλά και αποτελεσματικά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στην έννοια της στοματικής υγιεινής και της ατομικής φροντίδας, προάγοντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το συναίσθημα.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: φιλόλογος Ιφιγένεια Αγρογιάννη, η παιδοδοντίατρος Βασιλική Καφούρου και η διατροφολόγος – ψυχολόγος Αλεξάνδρα Λιτσαρδοπούλου, ενώ την αφήγηση και το διαδραστικό παιχνίδι αναλαμβάνει ο μάγος Costas Funtastico.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Καπετάν Τερηδονίξ μαζί με τους πειρατές του, Πέτρα και Πλάκα, ταξιδεύει ανενόχλητος στο στόμα των παιδιών που τρώνε γλυκά και ξεχνούν να πλύνουν τα δόντια τους…Τους κλέβει τα δοντάκια και τα προσθέτει στη συλλογή του…Τι γίνεται, όμως, όταν μία ομάδα Ιπποτών αποφασίζει να λάβει δράση, έχοντας, ως μόνο όπλο της, μεγάλες στρογγυλές βούρτσες; Θα καταφέρουν άραγε «Οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας» να νικήσουν τον Καπετάν Τερηδονίξ και το πλήρωμά του με τη βοήθεια των παιδιών;

Τι πιο μαγικό να μπορεί κάποιος να διδάσκεται μέσα από τα παραμύθια και τη διάδραση; Αυτό επιτυγχάνει με τον πιο αστείο και ουσιώδη τρόπο «Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας». Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το πειρατικό ταξίδι και την ενδεχόμενη ληστρική επιδομή που επιχειρεί ο κακός καπετάνιος και το πλήρωμά του, μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν, αν δεν θέλουν να πονέσουν και να χάσουν το χαμόγελό τους, κυριολεκτικά!

Στο παραμύθι αυτό θα βρείτε τους στίχους της συγγραφέως από «Το Τραγούδι των Δοντιών», το οποίο μελοποιήθηκε από τον ταλαντούχο Deadmanrunning, ερμηνεύτηκε από τη συγγραφέα με τη σύμπραξη του πολύ γνωστού σε όλους μας, Κώστα Παρίσση και ενορχηστρώθηκε μοναδικά στο στούντιο praxis από τον ίδιο. (Για να το ακούσετε και να το τραγουδήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της συγγραφέως, valiasbooks.gr, στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε οπτικοποιημένο υλικό!)

Μέσω των δύο ξεχωριστών και ευφάνταστων videos που δημιούργησαν για εσάς, ο Βασίλης Σελιμάς και η εταιρεία παραγωγής 2 Vision αντίστοιχα, θα ταξιδέψετε παρέα με τους ήρωες του βιβλίου στις μακρινές θάλασσες του στόματος…

Επιπλέον, στο παραμύθι αυτό, περιέχεται ένα βιβλίο δραστηριοτήτων με αυτοκόλλητα, ζωγραφιές, σταυρόλεξο, κρυπτόλεξο, γρίφους και άλλα παιχνίδια για να απασχολήσετε δημιουργικά και ευχάριστα τους μικρούς μας αναγνώστες.

Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας! Ας υιοθετήσουμε τα «όπλα» τους για να μπορούμε να δείχνουμε τα υγιή και αστραφτερά μας δόντια, χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος θα μας τα κλέψει…

ΙΑΝΟΣ της Αθήνας: Σταδίου 24

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts