Home WONDERLANDCULTURE «O Ραφτάκος των λέξεων» | Τελευταία παράσταση με καλό σκοπό, 1/10 στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

«O Ραφτάκος των λέξεων» | Τελευταία παράσταση με καλό σκοπό, 1/10 στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

| Από τη θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ

by Businessmum.gr

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο θέατρο Άνεσις και σε καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων σε μία παράσταση-γιορτή! Για μία μόνο παράσταση το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στις 7.30μμ, «ο Ραφτάκος των λέξεων» στηρίΖει ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ, την πρώτη παιδική ηλικία και την γονεϊκότητα.

Διαβάστε εδώ την κριτική που είχε γράψει η Καλομοίρα Θεοχάρη για την παράσταση!

Στο φιλόξενο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα– η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ: Κάποτε, το 2015, μια ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας με εμπειρία στις οικογένειες με μικρά παιδιά πίστεψαν στη δύναμη του λόγου και τη δύναμη της συντροφιάς και δημιούργησαν ένα χώρο φιλόξενο για να υποδέχεται παιδιά έως 4 ετών και τους συνοδούς τους. Και σα σύγχρονος ραφτάκος υπάρχει για να αφουγκράζεται τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του, να δίνει νόημα σε όσα συμβαίνουν και συχνά δυσκολεύουν και με ασφάλεια και σεβασμό να βοηθά να προχωρούν και τα εμπόδια να ξεπερνούν. Το Μεγάλο μας Σπίτι είναι ένας χώρος ζωντανός μέσα στη γειτονιά της Αθήνας (σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Αθηναίων στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους) και ανοιχτός για κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.tomegalomasspiti.gr/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου / Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου/ Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας / Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου/ Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος/ Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα/ Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη/ Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά/ Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος/ Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας / Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος/ Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου/ Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design / Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα / Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 1η Οκτωβρίου στις 7.30μμ
για την ενίσχυση του Σωματείου Το Μεγάλο μας Σπίτι *

Προπώληση: www.ticketservices.gr
Πληροφορίες: 210 7234567
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά | Για παιδιά από 4+ | Ώρα προσέλευσης: 20 λεπτά πριν από την έναρξη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες που προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές.

Η παράσταση κυκλοφορεί και σε cd! Αναζητήστε το στο www.mikrosnotos.gr

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
v Στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Ticketservices, στην οδό Πανεπιστημίου 39, Αθήνα.
v Μέσω τηλεφώνου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας: T. 2107234567
v Μέσω διαδικτύου με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στη διεύθυνση www.ticketservices.gr

Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts