Home MUMMOTHERHOOD ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

by Ivi Chrysou Belesi

Ο ερχομός του μωρού μας είναι μια υπέροχη και άκρως συναρπαστική εμπειρία που μας ταξιδεύει σε έναν καινούριο κόσμο γεμάτο εκπλήξεις, πρωτόγνωρα συναισθήματα αλλά και φόβους, αγωνίες, δυσκολίες που καλούμαστε να βιώσουμε, να αντιμετωπίσουμε και τελικά να επιβιώσουμε.

Αν πάλι σας είπε κάποιος ότι είναι εύκολο να είσαι γονιός, απλά ήθελα να σας παρηγορήσει και να σας κρύψει την αλήθεια. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι γονιός, όσο κι αν προσπαθείς. Όσο όμορφος είναι ο ερχομός ενός μωρού, τόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το μεγάλωμά του και ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Κατανοώντας λοιπόν όλες αυτές τις αγωνίες και τα προβλήματα των νέων γονιών, η συγγραφέας Γουέντι Γκριν, επιστημονικός σύμβουλος υγείας, έρχεται με το βιβλίο της “ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ” να μας καθοδηγήσει βήμα- βήμα και να μας βοηθήσει στη προσπάθειά μας να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και πιο πρακτικοί γονείς με γνώσεις και χωρίς φοβίες.

Το υπέροχο αυτό βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας είναι εύκολο και εύχρηστο στην ανάγνωσή του αλλά και τόσο ενδιαφέρον. Δεν θυμίζει ένα τυπικό οδηγό συμβουλών για νέους γονείς. Το μικρό μέγεθος, το μαλακό εξώφυλλο και ο τρόπος παρουσίασης του υλικού του θυμίζει ένα μικρό σημειωματάριο που μια νέα μανούλα αλλά και ένας πατέρας μπορούν να έχουν συνέχεια μαζί τους μέσα στο σπίτι αλλά έξω μέσα στη τσάντα τους.

Προσωπικά λάτρεψα τα μπλε πλαίσια με πληροφοριακό υλικό, τα μικρά πλαίσια που κρύβουν μια χρήσιμη, πρακτική συμβουλή για την καθημερινότητα των γονιών και του βρέφους, τις λίστες με τις βασικότερες παραμέτρους και οδηγίες του κάθε θέματος και την απλή δομή του κάθε κεφαλαίου.

Αξίζει ακόμα να επισημάνω την ιδιαιτερότητα των θεμάτων που παρουσιάζονται και εξετάζονται σε αυτό το βιβλίο. Ομολογώ πως παρόλο που το τελευταίο χρόνο, λόγω της γνωριμίας μου με την μητρότητα, έχω διαβάσει και επεξεργαστεί μεγάλο όγκο πληροφοριακού υλικού και βιβλίων για νέους γονείς, υπάρχουν θέματα που σπάνια ως καθόλου συνηθίζουν να παρουσιάζονται και η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου με ξάφνιασε ευχάριστα. Εξετάζονται θέματα όπως: Πώς να ησυχάζετε το μωρό όταν κλαίει; Πώς να φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας; Πώς να βοηθάτε το μωρό σας να ρεύεται; Πώς να αντιμετωπίζετε τη στέρηση ύπνου;Πώς να του βάζετε και να του βγάζετε ένα ολόσωμο φορμάκι και πολλά άλλα αξιόλογα και τόσο χρήσιμα θέματα για νέους γονείς. Και μην μου πείτε πως όλοι ξέρατε εξαρχής να αλλάζετε το φορμάκι στο μωρό, γιατί ειδικά για τους νέους μπαμπάδες αν κρίνω από τον σύζυγό μου όσο απλό και αν ακούγεται τις πρώτες φορές φαινόταν βουνό.

Ένα βιβλίο λοιπόν απαραίτητο για την επιβίωση όλων των νέων γονέων και όχι μόνο για τους πρώτους μήνες αλλά σίγουρα για όλο τον χρόνο.Υπέροχη, χρήσιμη και οικονομική ιδέα δώρου. Σας το προτείνω ανεπιφύλαχτα και ένα θα σας πω, το έχω αγκαλιά από όταν το πήρα στα χέρια μου και δεν το αφήνω.

Απλά θα το λατρέψετε και θα καταφέρετε να επιβιώσετε ως νέοι γονείς!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts