Home HOMEECO LIVING Οργανωμένη στην παραλία; Κι όμως γίνεται!

Οργανωμένη στην παραλία; Κι όμως γίνεται!

Επιτέλους καλοκαίρι… Ώρα για παραλία!! Ώρα για μαγιό, παρεό, πετσέτα, θαλάσσης, αντιηλιακό και καπέλο… Όχι, όχι, δεν θέλω να πανικοβάλλεσαι.. μόλις τελειώσεις την ανάγνωση του άρθρου αυτού, θα τελειώσουν για εσένα οι χρονοβόρες αναζητήσεις των «πραγμάτων για την θάλασσα» σε όλο το σπίτι, από την ντουλάπα σου μέχρι την αποθήκη.

Όταν ολοκληρώσεις το άρθρο αυτό, θα έχεις τον μαγικό τρόπο να ετοιμάζεσαι σε 5 λεπτά για την παραλία.

Η λύση βρίσκεται πίσω από ένα πολύ μικρό μυστικό. Τόσο απλό, που είμαι σίγουρη, θα αναρωτηθείς, «μα πως δεν το σκέφτηκα». Ποιο είναι αυτό; Συγκέντρωσε όλα τα πράγματα της θάλασσας σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι. 

Δημιούργησε την δική σου «καλοκαιρινή» γωνιά.

Είτε είναι σε ένα ράφι μέσα στην ντουλάπα σου, είτε σε ένα κουτί στην αποθήκη, ακόμα και σε ένα ντουλάπι στο χολ, βρες το μέρος εκείνο που θα συγκεντρώσεις όλα τα παρακάτω, και που εσύ και όλη η οικογένεια θα γνωρίζεται ότι εκεί, θα αναζητάτε οτιδήποτε σχετικό με την παραλία και τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις σε κοντινές ή μακρινές παραλίες. 

Τα βασικά πράγματα που χρειάζεσαι και που θα πρέπει να συγκεντρώσεις είναι: 

  • Τσάντα Θαλάσσης 
  • Μαγιό 
  • Παρεό και beachwear 
  • Πετσέτες και νεσεσέρ θαλάσσης 
  • Καπέλο και όλα τα αξεσούαρ όπως μπαντάνες κτλ
  • Αντιηλιακά 
  • Ρακέτες (για τους αθλητικούς τύπους κυρίως)
  • Μανταλάκια ξαπλώστρας (για τις μέρες με αεράκι) για τις οργανωμένες παραλίες ή ψάθα και ομπρέλα για τις ανοργάνωτες 

Αφού τα συγκεντρώσεις όλα, φρόντισε να τα οργανώσεις με τέτοιο τρόπο, που να μπορείς έυκολα και γρήγορα να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι. Σημαντικό βήμα στην οργάνωση και αυτής της μικρής καλοκαιρινής γωνιάς, είναι να φροντίσεις να υπάρχουν μόνο εκείνα τα πράγματα που σου κάνουν στο νούμερο και στην εφαρμογή, που χρησιμοποιήσεις και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, που δεν έχουν φθορές και που με αυτά θα βγαίνεις στην παραλία με αυτοπεποίθηση, καλή και καλοκαιρινή διάθεση.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσεις όλα σου τα μαγιό, φρόντισε αυτά να είναι με τα σετ τους, αν αυτά έχουν και να είναι διπλωμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να μπορείς να τα δεις και να διαλέγεις τι θα φορέσεις στο άψε σβήσε. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλο το beachwear σου. 

Έξυπνο tip: Τοποθέτησε τα μαγιό σου σε polybag με zip (ένα σε κάθε σακουλάκι)

Η χρήση των polybag σε βοηθάει να έχεις τα μαγιό σου με τα σετ τους, σε βοηθάει να τα βλέπεις και σε διευκολύνει στο να τα μεταφέρεις μιας και αποτελούν και μια αδιάβροχη θήκη μεταφοράς. Θέλει, φυσικά, λίγη προσοχή, στο να μην ξεχαστούν μέσα τα μαγιό βρεγμένα ή να μην φυλαχθούν νωπά μετά το πλύσιμο. 

Μετά τα μαγιό και τα παρεό, σειρά έχουν οι πετσέτες θαλάσσης. Αφού επίσης κρατήσεις εκείνες που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι, τύλιξε τις σε ρολά και τοποθέτησε τις στην θέση τους. Όταν έρθει η ώρα να μπουν στην αγαπημένη σου τσάντα θαλάσσης δεν θα έχεις τίποτα παραπάνω από το να διαλέξεις ποια θα πάρεις μαζί σου και είσαι έτοιμη. 

Τελευταίο και σημαντικότερο, τα αντιηλιακά μας!!

Φροντίζουμε αρχικά να ελέγξουμε τις ημερομηνίες λήξεως και σε περίπτωση που χρειάζεται να αντικαταστήσουμε αυτά που έχουν λήξει. Διαλέγουμε ένα όμορφο και ταυτόχρονα λειτουργικό νεσεσέρ θαλάσσης (κατά προτίμηση αδιάβροχο και πλενόμενο) και συγκεντρώνουμε μέσα τα αντιηλιακά μας και τα υπόλοιπα προϊόντα που χρειαζόμαστε όπως ενυδατικό χειλιών, προστατευτικό σπρέι για τα μαλλιά κα (εγώ έχω πάντα μαζί μου αποσμητικό και αρωματικό σπρέι σώματος).

Βάζουμε και το νεσεσέρ μας στην τσάντα, αρπάζουμε το καπέλο μας και έτοιμοι για μπάνιο…!! Α, και μην ξεχνάς, πάντα δεύτερο μαγιό μαζί… 

Καλές βουτιές και μην ξεχνάς, ακόμα και το καλοκαίρι…

Όλα ξεκινούν από την ντουλάπα σου!

xxx

M

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts