Home CHILD Πάσχα στο χωριό! 6 ιδέες για να δημιουργήσετε τις καλύτερες αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας

Πάσχα στο χωριό! 6 ιδέες για να δημιουργήσετε τις καλύτερες αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας

by Businessmum.gr

«Κάνε Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη», προτρέπει η παροιμία και κάτι παραπάνω ξέρει η λαϊκή σοφία! Τι θα κάνουμε όμως το Πάσχα στο χωριό; Είναι ευκαιρία για τα παιδιά να ξεφύγουν από την πόλη και να έρθουν για λίγες μέρες σε επαφή με τη ζωή στη φύση, να δουν εικόνες που δεν συναντούν εύκολα στο αστικό τοπίο.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να μοιραστείτε ποιοτικό χρόνο και να δημιουργήσετε αναμνήσεις μαζί με τα παιδιά σας τις ημέρες που θα είστε στο χωριό των παππούδων: 

1. Κάντε μια βόλτα στα δρομάκια του χωριού. Περιεργαστείτε τα γεωργικά μηχανήματα που θα είναι παρκαρισμένα σε αυλές και δρόμους, δείτε στις στάνες και τα κοτέτσια, χαζέψτε τους λαχανόκηπους και τους ανθισμένους κήπους με τα λουλούδια της εποχής που θα έχουν περιποιηθεί με τόσο μεράκι οι ιδιοκτήτες τους, αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, τα νερά και τον αέρα.

2. Βγείτε και παραέξω, στα χωράφια, συναντήστε τους γεωργούς, δείτε τους πρώτους πελαργούς και τα χελιδόνια που έφτασαν και φέτος και ετοιμάζουν τις φωλιές τους, τα έντομα της φύσης και των πολλών λογιών φυτά και δέντρα. Αν έχετε χρόνο, οργανώστε εξορμήσεις σε κοντινά δάση και ποτάμια για ένα πικνίκ!

3. Μιλήστε στα παιδιά για τις δικές σας παιδικές αναμνήσεις τέτοιες μέρες στο χωριό. Πώς περνούσατε εσείς όταν ήσασταν παιδιά και σας πήγαινε η δική σας μαμά βόλτα στο χωριό; Πόσα έχουν αλλάξει, τι θυμάστε πιο έντονα;

4. Μάθετε στα παιδιά τις παραδόσεις μας και φέρτε τα κοντά με αυτές. Η γιαγιά θα βοηθήσει σε αυτό! Βάψτε μαζί τα αυγά σας, στολίστε τα και, γιατί όχι, πλάστε κουλουράκια και φτιάξτε παρέα τα τσουρεκάκια σας. Αξίζει τον κόπο η ακαταστασία στην κουζίνα γιατί θα το χαρούν πολύ! Αυτές τις μέρες τα χωριά μυρίζουν μαχλέπι και κακουλέ, πασχαλιά και γαρύφαλλο…

5. Το Μ. Σάββατο η θρησκευτική μας παράδοση θέλει με το «Δεύτε λάβετε φως» του ιερέα να ανάβουμε τις λαμπάδες με το Άγιο Φως, να τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά και να δίνουμε το φιλί της αγάπης λέγοντας ¨Χριστός Ανέστη¨. Τα βαρελότα χαιρετίζουν την Ανάσταση και ακολουθεί το δείπνο με κύριο φαγητό τη μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση.

6. Η Κυριακή του Πάσχα στο χωριό είναι οικογενειακή υπόθεση. Τραπέζια στρωμένα στις αυλές, παραδοσιακή μουσική στο τέρμα, γλέντι και χορός. Χαρές και γέλια, άνθρωποι αγαπημένοι και χαρούμενοι, με χαμόγελο να γιορτάζουν και να περνάνε όμορφα όλοι μαζί. Εικόνες που μένουν χαραγμένες στην ψυχή των παιδιών, και αφήνουν ευχάριστα συναισθήματα!

Και φυσικά, αφήστε τα μικρά σας να παίξουν! Αυτές τις μέρες στα χωριά μαζεύονται πολλά παιδιά και οι παρέες είναι πολυπληθείς! Αφήστε τα να τρέξουν, να ξεδώσουν και να διασκεδάσουν όπως μόνο αυτά ξέρουν, χωρίς πολλά μη και περιορισμούς!

Να περάσετε υπέροχα και να γεμίσετε το σεντούκι των αναμνήσεων των παιδιών σας με όμορφες εικόνες! Μεγαλώνοντας θα τις φέρνουν στο μυαλό τους με μια γλυκιά νοσταλγία, όπως κάποιοι από εμάς που είχαμε την τύχη να περάσουμε πολλές Πασχαλιές στο χωριό μας!

Από την παιδαγωγό Κατερίνα Αποστολίδου

Πηγή: mothersbird.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts