Home CHILD Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος | Έτοιμο να υποδεχθεί για πρώτη φορά μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος | Έτοιμο να υποδεχθεί για πρώτη φορά μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

by Alexandra Papadaki

Έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για το νέο σχολικό έτος 2022-23 είναι το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, μένοντας πιστό στο όραμά του να προσφέρει ολιστική παιδεία, να διαμορφώνει πνευματικά ανεξάρτητους, ηθικά υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες του κόσμου.

Τα εγκαίνια της νέας εκπαιδευτικής βαθμίδας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 στο East Campus, τις πρότυπες εγκαταστάσεις 101 στρεμμάτων στα Σπάτα, όπου θα στεγάζονται το Προνήπιο, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, ενώ στο μέλλον θα λειτουργήσουν εκεί και οι ήδη υπάρχουσες βαθμίδες του Pierce (Γυμνάσιο, Λύκειο και IB).

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Το campus διαθέτει χώρους μάθησης για την προώθηση της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, χώρο κατασκευών όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να σχεδιάζουν, να πειραματίζονται και να κατασκευάζουν, εργαστήρια υπολογιστών και Fab Labs όπου η φαντασία συναντά την τεχνολογία, εργαστήριο Μαγειρικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, έναν μοναδικό λαχανόκηπο που προσφέρει την εμπειρία της φύσης για παιδιά όλων των τάξεων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, καθώς και δίγλωσσο πρόγραμμα για το Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο και ενισχυμένο στο Δημοτικό για τα αγγλικά, καθώς και εκπαίδευση ξένων γλωσσών σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Επίσης, οι αίθουσες διδασκαλίας στο νέο campus σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν εκπαιδευτικές πρακτικές αιχμής με οθόνες αφής, διάταξη που επιτρέπει την αλλαγή προσανατολισμού ανάλογα με τις ανάγκες και τη μεθοδολογία διδασκαλίας του κάθε μαθήματος, δανειστικές βιβλιοθήκες, γωνιές δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της πολυδιάστατης ανάπτυξης των παιδιών στο νηπιαγωγείο, εξωτερικές αίθουσες, με κορμούς δέντρων για θρανία, που ενισχύουν την εντύπωση ότι όλοι οι χώροι του Σχολείου αποτελούν περιβάλλον μάθησης κ.ά.

Πέρα από αυτήν τη φυσική υποδομή, το Pierce θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με άλλους σημαντικούς τρόπους βραχυπρόθεσμα. Αργότερα αυτό το φθινόπωρο αναμένεται η επίσημη αναγνώριση του Pierce ως του πρώτου σχολείου με ελληνικό πρόγραμμα σπουδών που θα διαπιστευθεί στις ΗΠΑ από το Middle States Association, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας με κορυφαία σχολεία σε όλον τον κόσμο.


O Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, ανέφερε: «Η έναρξη λειτουργίας μέσα στις επόμενες μέρες του East Campus του Κολλεγίου και του νέου τμήματος Προνήπιου, Νηπιαγωγείου και Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι το αποτέλεσμα χρόνων προγραμματισμού και, φυσικά, της εξαιρετικής και σκληρής —στα όρια της αυτοθυσίας— εργασίας των συναδέλφων αλλά και των συνεργατών του ACG. Χωρίς τη συνεισφορά και τις υπηρεσίες τους, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου έργου. Το σχέδιό μας να μεταφερθεί ολόκληρο το Pierce, από το Προνήπιο έως το Λύκειο, σε αυτό το campus, θα ανοίξει σημαντικό χώρο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο campus της Αγίας Παρασκευής, κάτι που είναι κομμάτι του μακροπρόθεσμου οράματός μας για το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διπλασιάστηκε ξεπερνώντας τις 7.000 αυτό το φθινόπωρο, παρά την ελληνική οικονομική ύφεση και την πανδημία COVID-19. Πρόθεσή μας είναι να διατηρηθούμε σε αυτή την τροχιά για την επόμενη δεκαετία με στόχο ο μαθητικός και φοιτητικός πληθυσμός μας να ξεπεράσει τις 10.000.
Φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μετεγκατάσταση του Κολλεγίου στην Ελλάδα μετά την Καταστροφή της Σμύρνης. Σε τούτο το έτος ορόσημο, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε ένα ακόμη κεφάλαιο στη σχεδόν 150ετή ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος».

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts