fbpx
Home WONDERLANDGOING OUT Πήγα στη Σαντορίνη για δουλειά και έφαγα στο Βαρούλκο! | Η εμπειρία μου σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Πήγα στη Σαντορίνη για δουλειά και έφαγα στο Βαρούλκο! | Η εμπειρία μου σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

by Ivi Chrysou

Το φαγητό αποτελούσε πάντα μια απόλαυση αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της συνεχόμενης ανάπτυξης της εγχώριας γαστρονομίας αποτελεί και έναν τρόπο διασκέδασης και έχει εισχωρήσει περισσότερο στην κουλτούρα μας! Το φαγητό αποτελεί αφορμή για να βγεις, να ταξιδέψεις, να συναντήσεις φίλους και να βιώσεις μια γαστρονομική εμπειρία και μεγαλώνοντας θα σας πω πως απολαμβάνω περισσότερο αυτές τις στιγμές και τις αναζητώ! 

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Σαντορίνη αποφάσισα να δώσω έμφαση στις γαστρονομικές επισκέψεις και δεν θα μπορούσα να παραλείψω μια επίσκεψη στο Ημεροβίγλι για να συναντήσω όχι μόνο μια φίλη, αλλά και το Βαρούλκο που αποτελεί την μεγάλη έκπληξη αυτού του καλοκαιριού στο νησί! Το ιστορικό εστιατόριο της Αθήνας με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου απέκτησε την θηραϊκή του στέγη στο ξενοδοχείο Grace στο Ημεροβίγλι δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο να απολαύσουν το ιδιαίτερο μενού του! 

Η άφιξη του Βαρούλκου στο νησί της Σαντορίνης αποτελεί σπουδαίο γεγονός καθώς ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος που απέκτησε Michelin το 2002, αποφάσισε να επενδύσει με την κουζίνα και στη ηφαιστειακή γη, να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του και να αναδείξει μεταξύ άλλων τα τοπικά προϊόντα του νησιού με πιάτα που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη συνδυασμό με τη θέα από τον Σκάρο που κόβει την ανάσα!

Με πολύ μεράκι, που κάπου μου θυμίζει και μου ξυπνάει μνήμες από τον αξέχαστο Γιώργο Χατζηγιαννάκη, πατριάρχη της ελληνικής γαστρονομίας, ο σεφ Λαζάρου με επικεφαλής της ομάδας στο Βαρούλκο Σαντορίνης τον Κομνηνό Μουρφουτζέλη φαίνεται να ξεκινάει πολύ δυναμικά αυτό το νέο εγχείρημα.

Εξαιρετικό σημείο, φιλόξενος χώρος με εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό, και μενού που εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ανάγνωση. 

Το εστιατόριο διαθέτει μενού α λα καρτ αλλά και 3 μενού degustation από τα οποία και θα σας πρότεινα να επιλέξετε για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Από τα πιάτα που ξεχώρισα και λάτρεψα και με κλειστά μάτια σάς προτείνω είναι το ταρτάρ με κόκκινες γαρίδες, ένα πιάτο δροσερό, θαλασσινό και καλοκαιρινό με μια κρέμα σπανακόπιτας που ταιριάζει υπέροχα, αλλά και το μπαρμπούνι με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και αυγοτάραχο που σε ταξιδεύει με τις υφές, τα αρώματα και την μοναδική γεύση του. 

Και το κυρίως πιάτο, φιλέτο τσιπούρας σε συνδυασμό με πατζάρι σε διαφορετικές εκδοχές και μπρόκολο ήταν άκρως γευστικό και πρωτότυπο. Όλα τα πιάτα από το μενού degustation που δοκιμάσαμε σε συνδυασμό με το Νυχτέρι του Οινοποιείου Γαβαλά ήταν εξαιρετικά, με ενδιαφέρουσα και άκρως δημιουργική εκδοχή.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μους σοκολάτας με σοκολάτα γάλακτος και μαύρη, γκανάζ από αλατισμένη καραμέλα, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας με κρέμα από passion fruits και σορμπέ πορτοκαλιού.

Για άλλη μια φορά το Βαρούλκο εντυπωσιάζει και ικανοποιεί  απόλυτα αυτό που εκπροσωπεύει, ένα διαχρονικό, καλό εστιατόριο ελληνικής, δημιουργικής κουζίνας.

Πραγματικά, αν βρεθείτε στη Σαντορίνη και θέλετε να ζήσετε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, να κάνετε ένα δώρο σε εσάς και τους αγαπημένους σας: Απολαύστε ένα μοναδικό δείπνο υψηλής γαστρονομίας στην καρδιά της Καλντέρας με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του στo Varoulko Santorini, στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Grace στο Ημεροβίγλι

Ανυπομονώ να επισκεφτώ ξανά το Βαρούλκο στο αγαπημένο μου νησί! 

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment

icon-tiktok-01