Home BEAUTIFUL YOU Πόνος στον αυχένα: Πως θα τον προλάβουμε!

Πόνος στον αυχένα: Πως θα τον προλάβουμε!

by Businessmum.gr

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο πόνος στον αυχένα είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Μάλιστα, το 50% των ανθρώπων που κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν πόνο στη συγκεκριμένη περιοχή θα εξακολουθεί να «βασανίζεται» λίγο, ή πολύ στο μέλλον σχετικά. Ο αυχένας έχει το δύσκολο και συνάμα τόσο σημαντικό έργο να κρατά το κεφάλι μας. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα μας που προστατεύεται περισσότερο (πχ. σπονδυλική στήλη), ο αυχένας δεν είναι τόσο καλά προστατευμένος.

Ένας πιθανός τραυματισμός από μια λάθος διάταση, η λανθασμένη στάση σώματος ειδικά στη χρήση του υπολογιστή, η αρθρίτιδα – η οποία φθείρει τις αρθρώσεις του- είναι μεταξύ άλλων κάποιοι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν έντονο, οξύ και διαπεραστικό πόνο στη εν λόγω περιοχή. Αλήθεια, πως μπορούμε να προφυλαχτούμε και αν ο πόνος μοιραία μας πιάσει τότε πως μπορούμε να τον ανακουφίσουμε;

Καταρχάς, το νούμερο ένα που θα σας προτείνουμε είναι μια επίσκεψη στο γιατρό σας και αυτό, γιατί εκείνος θα σας δώσει την καλύτερη θεραπεία για τον δικό σας οργανισμό. Πέρα όμως από αυτό και ενδεχομένως από τη φαρμακευτική, δια στόματος αγωγή, υπάρχουν και τοπικές θεραπείες όπως έμπλαστρα και ειδικές κρέμες που μπορούν να ανακουφίσουν την περιοχή που πονά. 

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η αίσθηση του κρύου μπορεί να ανακουφίσει την αρχική φλεγμονή σε πρώτη φάση για μια δύο μέρες, -δεν είναι τυχαίο που αμέσως όταν πχ. κάποιος χτυπά  του φέρνουν πάγο-, ενώ αργότερα το ίδιο αποτελεσματική είναι η αίσθηση της θερμότητας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ζεστό νερό – για παράδειγμα ένα ζεστό μπάνιο- χαλαρώνει τους μύες και μπορεί να φέρει την πολυπόθητη αίσθηση ανακούφισης. Προσοχή: Σε όλη αυτή τη φάση και εφόσον ο πόνος επιμένει, δεν κάνετε καμία άσκηση ενδυνάμωσης. Είναι πολύ σημαντικό το σημείο να ξεκουραστεί και όχι να… κουραστεί περαιτέρω! 

Πως προλαβαίνουμε όμως τον πόνο στον αυχένα; Εδώ είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Κατά πάσα πιθανότητα εργάζεστε, κάνετε αποστάσεις, δουλειές στο σπίτι και κάθεστε αρκετά στον υπολογιστή! Προσοχή λοιπόν στα βάρη που σηκώνετε, όπως τσάντες, ή έπιπλα όταν κάνετε κάποια διαρρύθμιση στο σπίτι. Επίσης, φροντίστε η στάση του σώματός σας να είναι ευθεία σε κάθε συνθήκη και ο υπολογιστής στο ύψος των ματιών σας. Τέλος, τα σωστά μαξιλάρια –όχι αυτά που κρεμούν τον αυχένα, ή τα πολύ σκληρά- είναι το άλφα και το ωμέγα.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts