Home MUM Πώς είναι το Σαββατοκύριακo μιας μαμάς?

Πώς είναι το Σαββατοκύριακo μιας μαμάς?

by Ivi Chrysou Belesi

Πριν γίνω μαμά, ως εργαζόμενη και πολύ δραστήρια γυναίκα θεωρούσα ότι τα Σαββατοκύριακα είναι μόνο για περισσότερο ύπνο, μεγαλύτερη παραμονή και χουζούρεμα στο σπίτι, τακτοποίηση σπιτιού, δραστηριότητες beaute και σωματικής ευεξίας, νυχτερινοί έξοδοι και στιγμές με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Από όταν έγινα μαμά φυσικά και άλλαξα τη θεωρία μου για τα Σαββατοκύριακα. 

Σαββατοκύριακο για μια μαμά νομίζω θα πει μια μικρή εβδομάδα στριμωγμένη σε μια μέρα που λέγεται Σάββατο με πιο χαλαρούς ρυθμούς και σε μοναδική μέρα χαλάρωσης που λέγεται Κυριακή. Πλέον δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο χωρίς πρόγραμμα. Πρόγραμμα για όλα, ενώ για όλα και για όλους ακόμα και για τις ώρες χαλάρωσης που βάζει στο πλάνο τη μαγική λέξη FREE που συνήθως συνοδεύει τα σαββατιάτικα απογεύματα και όλη τη Κυριακή.

Έτσι το Σάββατο ξεκινάω από νωρίς δουλειές στο σπίτι, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, καθαριότητα. Συνεχίζω όπως αρκετές businessmums με κάποια επαγγελματικά ραντεβού που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και  ίσως και με κάποιες εκδηλώσεις που πρέπει να παραβρεθώ. Αν προλάβω κάνω και μια βόλτα από κομμωτήριο για μια περιποίηση μαλλιών ή άκρων. Και στα πολύ καλά Σάββατα, σπάνια, βάζω κάπου στριμωγμένα και ένα καφεδάκι με τη φίλη μου για να τα πούμε και μόνες εκτός σπιτιού, χωρίς παιδιά, γατιά, σκυλιά και τα σχετικά, ξέρετε!

Έπειτα το απόγευμα συνήθως επιστρέφω σπίτι, τακτοποιώ, σιδερωμένα ρούχα και ντουλάπες για να έχει κάθε μέλος της οικογένειας έτοιμη την γκαρνταρόμπα του για την νέα εβδομάδα. Θα σας εκμυστηρευτώ ότι αν με βρει το μεσημέρι στο σπίτι, την ώρα μάλιστα που η μικρή κοιμάται και υπάρχει μια γενική ησυχία, λατρεύω να κάθομαι να γράφω τα άρθρα μου για το blog ή ότι απαιτεί πνευματική εργασία, πάντα με τη συνοδεία ενός αρωματικού καφέα.

Τέλος, προς το βραδάκι Σαββάτου προτιμώ να με βρίσκει στο σπίτι για χουχούλιασμα, οικογενειακά παιχνίδια, ταινία ή με φίλους. Το Σάββατο αν κάποτε το θεωρούσα μέρα εξόδου και ξενυχτιού τώρα το θεωρώ μέρα αγαπημένη για το σπίτι. Πάντα το αγαπούσα το Σάββατο στο σπίτι απλά ήταν άλλες οι προτεραιότητες πριν γίνω μαμά!

Ξημερώνοντας Κυριακή αρχικά με πιάνει μια μελαγχολία γιατί πέρασε και αυτό το διήμερο Σαββατοκύριακου αλλά από την άλλη προσπαθώ να αδράξω την ευκαιρία για χαλάρωση, οικογενειακές στιγμές και βόλτες. Το πρωί μου ξεκινάει με οικογενειακό πρωινό, χαλαρό καφεδάκι ξεφυλλίζοντας εφημερίδες, περιοδικά και ρίχνοντας μια ματιά στα social media, ξέρετε Facebook,  Instastories, Pinterest  και τα σχετικά.

Στη συνέχεια συνηθίζουμε οικογενειακά να κάνουμε κάποια βολτίτσα για περπάτημα και διαφορετικές εικόνες όπως βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο κέντρο της πόλης, σε κάποιοι εκδήλωση για όλη τη οικογένεια και ανάλογες διαδραστικές επισκέψεις που καταλήγουν σε γεύμα με φίλους.

Το απογευματάκι λατρεύω καφεδάκι με φίλους ή οικογενειακό ύπνο στο σαλόνι με κουβερτούλες στον καναπέ ή στο χαλί. Και φτάσαμε στο βραδάκι Κυριακή που αρχίζει ο προγραμματισμός της εβδομάδας, του blog, emails, contacts και πάλι από την αρχή η προσμονή της Παρασκευής! Το απολαυστικό του κυριακάτικου βραδιού είναι η ώρα του beaute και ενός απολαυστικού νυχτερινού, χαλαρωτικού μπάνιου. Έτσι τελειώνει το Σαββατοκύριακο και ξεκινάμε κάθε νέα εβδομάδα!

Τώρα τα Σαββατοκύριακα ως μαμά νομίζω ότι τα αγαπώ ακόμα περισσότερο γιατί παρά το απαιτητικό πρόγραμμα και αυτού του διημέρου προσπαθώ με μεγαλύτερη θέληση μέχρι το Σάββατο το απόγευμα να τα έχω τελειώσει όλα όσο αναφορά υποχρεώσεις και δουλειές και να αδράξω την ευκαιρία να ξεφύγω από την καθημερινή ρουτίνα και να αξιοποιήσω κάθε λεπτό για κάτι διαφορετικό που δεν κάνω τις καθημερινές με το παιδί, την οικογένειά μου ή με φίλους.

Αγαπάμε τα Σαββατοκύριακα και νομίζω ότι για όλους δεν είναι ποτέ αρκετά γιατί θα θέλαμε λίγο παραπάνω Σάββατο και Κυριακή..!

Καλό Σαββατοκύριακο..! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts