Home WONDERLANDBOOKS “Η αγκαλιά που ψήλωνε” | Το βιβλίο-αγκαλιά του αγαπημένου δάσκαλου Μάριου Μάζαρη

“Η αγκαλιά που ψήλωνε” | Το βιβλίο-αγκαλιά του αγαπημένου δάσκαλου Μάριου Μάζαρη

| Θα το λατρέψετε!

“Ένα κορίτσι που θα ήθελε να είναι πιο ψηλό. Μια γιαγιά που θα ήθελε να είναι πιο πολλά. Ένα φεγγάρι που θα ήθελε να μη νιώθει μόνο του. Κι ανάμεσά τους μπόλικα αστέρια. Μια ιστορία για δρόμους που φωτίζονται, για φόβους που μοιράζονται, μα πάνω απ’ όλα για την αγκαλιά: τη μαγική εκείνη αγκαλιά που λειτουργεί σαν απάντηση σ’ έναν κόσμο με πολλά ερωτήματα.”

“Η αγκαλιά που ψήλωνε” του δάσκαλου Μάριου Μάζαρη θα μπορούσε να είναι απλά ένα βιβλίο για τις στιγμές με την οικογένεια· θα μπορούσε να είναι απλά ένα βιβλίο για συμπεριφορές… Θα μπορούσε να είναι απλά ένα βιβλίο για τη φιλία ή για τα συναισθήματα εν γένει… Δεν είναι όμως ΑΠΛΑ αυτό ή το άλλο! Είναι όοοολα αυτά μαζί σε υπερθετικό βαθμό!

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΨΗΛΩΝΕ
Συγγραφέας: Μάριος Μάζαρης Αναγνωστικό / Schoolmarius
Εικονογράφος: Άρτεμις Πρόβου Artemis Provou Illustration
Προτεινόμενη ηλικία: 4+
Εκδόσεις: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γνωστός στους κύκλους των γονέων και εκπαιδευτικών Μάριος Μάζαρης παραδίδει ένα βιβλίο γεμάτο στοργή και τρυφερότητα! Οι χαρακτήρες του, καθημερινοί και τόσο ξεχωριστοί ταυτόχρονα, σε ‘τραβούν’ εσένα αναγνώστη από την πρώτη στιγμή και γίνεσαι ένα με τη δράση! Παράδειγμα προς μίμηση η γιαγιά, η Αλίκη θαυμαστή για την οξυδέρκεια και την ευαισθησία της, όσο για τους συμμαθητές και τη δασκάλα της…φωτεινοί φάροι ελπίδας, να!σαν το φεγγάρι και τα αστέρια στον ουρανό που ατενίζουμε!

– Δύσκολο να είσαι φεγγάρι, είπε πάλι η γιαγιά.
– Γιατί είναι δύσκολο; τη ρώτησε γεμάτη περιέργεια η Αλίκη.
– Γιατί κάνει όλη τη δουλειά μόνο του τη νύχτα στον ουρανό. Όλοι κοιτάζουν το φεγγάρι για να τους δείξει τον δρόμο, τ’ αστέρια δε φωτίζουν αρκετά.
– Ε, λοιπόν κι εγώ νιώθω σαν το φεγγάρι μερικές φορές! είπε η Αλίκη.
– Εσύ, γιατί; γέλασε η γιαγιά. Έχεις κι εσύ δουλειά τη νύχτα και δεν το έχω καταλάβει;
– Όχι, αλλά νιώθω κι εγώ μόνη ώρες ώρες.

Σας έπιασε κι εσάς ένας κόμπος στο λαιμό; Αχ, κι αυτό ήταν μόνο ένα μικρό απόσπασμα… Σε αυτή την ιστορία που κρύβει πολλά περισσότερα από όσα δηλώνει ο τίτλος και το μήνυμα στο οπισθόφυλλο, να είστε προετοιμασμένοι πως θα συγκινηθείτε πολύ! Θα θυμηθείτε πώς είναι όταν τα παιδιά σάς εκπλήσσουν με την ευθύτητα των λόγων τους.

Η Αλίκη, η πρωταγωνίστριά μας, δυστυχώς, δεν περνάει τόσο καλά στο σχολείο! Δεν της φέρονται όλοι όμορφα! Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να μεγαλώσει σαν την άλλη την Αλίκη, ξέρετε, αυτή του Lewis Carol ή που θέλει να μεγαλώσει και να γίνει τόοοοοσο ψηλή όσο μια καμηλοπάρδαλη! Με σύμμαχο τα χάρτινα αστέρια που φθάνουν στα χέρια της αλλά και την πολύτιμη, δύο – φορές – μαμά της, θα νιώσει επιτέλους πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν με μια αγκαλιά να σε ‘ανυψώσουν’…

Για μια ακόμη φορά (μετά τη ‘Μπάμπουσκα’ και τη ‘Μάικο’ ~ Εκδόσεις Μάρτης και Επόμενος Σταθμός, αντίστοιχα), η ταλαντούχα εικονογράφος Άρτεμις Πρόβου γεμίζει τις σελίδες με πληθωρικές μορφές και σχήματα παντός τύπου, από ανθρώπους, δέντρα και ζώα μέχρι πολυκατοικίες και σχολικές τάξεις! Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί πότε σε γαληνεύει και πότε σε κινητοποιεί, ακριβώς ό,τι χρειάζεται το κείμενο! Εικόνες και λέξεις συμπορεύονται και (συν)παρασύρουν τους αναγνώστες σε μονοπάτια τρυφερότητας και ενσυναίσθησης! Εξαιρετικό το αποτέλεσμα της συνεργασίας! (Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν με την καμηλοπάρδαλη!)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
*Ονομάζομαι Ιωάννης-Μάριος Μάζαρης. Το Ιωάννης το αναφέρω σπάνια, γιατί κάποτε επιλέγεις ένα μόνο όνομα να σε εκπροσωπεί. Γεννήθηκα στον Πειραιά κι εκεί μεγαλώνω μέχρι σήμερα. Το πόσων χρόνων είμαι δεν έχει σημασία, γιατί δε θυμάμαι να μεγάλωσα πολύ απ’ όταν ήμουν παιδί. Κάποτε ήθελα να γίνω αστροναύτης, τελικά ο Μάριος έγινε δάσκαλος. Δουλεύω σε δημοτικά σχολεία, τόσα χρόνια, όσα αρκούν για να ξεχάσω ότι δουλεύω και να λέω ότι ζω μέρος της ζωής μου στις τάξεις. Αγαπώ τις ιστορίες και όχι τα παραμύθια. Γιατί οι ιστορίες είναι αλήθειες ανθρώπων γύρω μου και αγαπώ τις αλήθειες παραπάνω από τα παραμύθια. Μια αλήθεια είναι ότι ο Ιωάννης έγινε αστροναύτης και εξερευνά νέους πλανήτες, ενώ εγώ, ο Μάριος, είμαι ανάμεσα στα παιδιά και εξερευνώ νέους κόσμους. Καλώς ήρθες στις ανακαλύψεις μου.

Άρτεμις Πρόβου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εικονογράφηση στο Kingston University του Λονδίνου. Ζει και εργάζεται ως εικονογράφος στο Πόρτο της Πορτογαλίας, με τη δουλειά της να επικεντρώνεται στην εικονογράφηση για παιδιά και να περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, εικονοβιβλία, βιβλία γνώσεων, επιτραπέζια παιχνίδια, εικονογράφηση για σκηνογραφία και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά.

...”Μία ιστορία ενσυναίσθησης που αξίζει να διαβαστεί σε μια τάξη, σε ένα σπίτι, σε ένα δάσος ή ακόμα και σ’έναν καθρέφτη μπροστά”… μας προτρέπουν με σημείωσή τους οι Εκδόσεις και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Αναζητήστε το!

Photocredits: @eleni tziouvi

Το κείμενο της Καλομοίρας Θεοχάρη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά για λογαριασμό του αγαπημένου μας βιβλιοπωλείου PickABook!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts