Home WONDERLANDBOOKS “Τόσο Απλά” για μικρούς αναγνώστες του σήμερα από τις Εκδόσεις Μίνωας!

“Τόσο Απλά” για μικρούς αναγνώστες του σήμερα από τις Εκδόσεις Μίνωας!

by Ivi Chrysou Belesi

Πολλές φορές οι νέοι γονείς αναζητούμε παιδικά βιβλία πιο σύγχρονα, πιο εξελιγμένα , πιο “έξυπνα” για να μεταδώσουμε στα παιδιά μας νοήματα και έννοιες που συναντούν τα ίδια στη ζωή τους σήμερα. Μπορεί κάποιες ιστορίες για πρίγκιπες και νεράιδες να παραμένοντα διαχρονικές και να ανήκουν στα “κλασικά” βιβλία που θα προστεθούν στη παιδική βιβλιοθήκη αλλά το παιδικό βιβλίο που απευθύνεται στο παιδί του σήμερα αλλάζει πρόσωπο και ευτυχώς εξελίσσεται !

Μια νέα παιδική σειρά από τις Εκδόσεις Μίνωας έρχεται να στολίσει τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης. Η σειρά Τόσο Απλά γραμμένη από την έμπειρη παιδίατρο Δρ.Κατρίν Ντολτό μοιράζεται με άμεσο και κατανοητό τρόπο θέματα που απασχολούν τα παιδιά και έρχονται συχνά αντιμέτωπα με αυτά στην καθημερινότητά τους τα ίδια αλλά και οι γονείς τους μαζί.

Στη σειρά Τόσο Απλά κυκλοφορούν ήδη 3 νέοι τίτλοι με διαφορετικές θεματικές με εύκολο κείμενο, χαρούμενη και εκφραστική εικονογράφηση και με πλούσιο περιεχόμενο γνώσεων που απαντούν στα ερωτήματα των μικρών αναγνωστών, λύνουν απορίες και σκέψεις τους και εξηγούν πολλά από τα συναισθήματα τους στις πρώτες ανακαλύψεις που κάνουν στον περίπατο της ζωής τους.

Ο πρώτος τίτλος της σειράς είναι “Οι Οθόνεςόπως υποδηλώνει και ο τίτλος, το βιβλίο φυσικά και αναφέρεται στην συνεχώς αυξανόμενη επαφή των παιδιών με τα τεχνολογικά μέσα από πολύ μικρή ηλικία και υποστηρίζει την σωστή πληροφόρηση και καθοδήγηση τους από τους γονείς για ορθή χρήση και όχι κατάχρηση του αγαθού αυτού που εξασφαλίζει η ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνολογίας. Δεν αποτρέπει αλλά προβάλει την σωστή χρήση των οθονών από τα παιδιά.

Σήμερα εκτός από θέματα τεχνολογίας συνηθίζουμε να μιλάμε στα παιδιά πιο ανοιχτά και από μικρή ηλικία και για τα ανθρώπινα συναισθήματα. Να αναλύουμε και να εξηγούμε τα συναισθήματα που ήδη βιώνουμε από την παιδική ηλικία με σκοπό να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένους και ψυχικά υγιείς ανθρώπους. Ανθρώπους με συναισθήματα αλλά και με πλήρη έλεγχο και διαχείριση των συναισθημάτων τους. Το βιβλίο με τίτλο “Ο θυμός” παρουσιάζει στα παιδιά αυτό το συναίσθημα που γνωρίζουν καλά και βιώνουν ήδη από την παιδική ηλικία τους και προσπαθεί να τα οδηγήσει σε ένα ταξίδι αναζήτησης της αιτίας που προκαλεί αυτό το αρνητικό συναίσθημα , τον θυμό, αλλά και την εύρεση του τρόπου διαχείρισης του. Σκοπός του βιβλίου είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά να διαχειρίζονται το θυμό προς όφελος τους για να γίνουν πιο δυνατοί και να μεγαλώσουν καλύτερα.

Εκτός από θέματα Τεχνολογίας και συναισθημάτων, τα παιδιά του σήμερα, της νέας δεκαετίας που μόλις έχει ξεκινήσει ευαισθητοποιούνται φυσικά από πολύ μικρά και για κοινωνικά θέματα όπως για την ισότητα των δυο φύλων. Αυτό είναι και το θέμα που συναντάμε στο τρίτο τίτλο της σειράς Τόσο Απλά, Κορίτσια και Αγόρια”. Τα παιδιά γνωρίζουν κατά την ανάγνωση βασικές ομοιότητες αλλά και διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα, από σωματικά χαρακτηριστικά μέχρι καθημερινές συνήθειες τους και μαθαίνουν για την συνύπαρξη και την αλληλοεξάρτηση ανάμεσά τους.

Μέσα από τους αυτούς τίτλους της σειράς Τόσο Απλά με την προσέγγιση της παιδιάτρου Δρ.Κατρίν Ντολτό δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά και γονείς μέσα από την ανάγνωση να συζητήσουν για σύγχρονα θέματα που μπορεί να απασχολούν , να μπερδεύουν ή και να προβληματίζουν τα ίδια τα παιδιά αλλά και εκείνους που είναι δίπλα τους και τα μεγαλώνουν.

“Όσα περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε” 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύγχρονη, ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική πρόταση παιδικών βιβλίων που δεν έρχονται να εξιστορήσουν φανταστικές ιστορίες αλλά να περιγράψουν μια νέα και αληθινή πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι μικροί αναγνώστες του σήμερα, του τώρα! Αξιοσημείωτο είναι πως στο τέλος κάθε βιβλίου της σειράς εμφανίζεται πάντα η συγγραφέας ως Δρ.Κατ και απευθύνεται η ίδια στα παιδιά σαν να βρίσκονται μπροστά της στο γραφείο της και να συνομιλούν με σκοπό να μιλήσει στα παιδιά όπως εκείνα μπορούν να την ακούσουν και να την καταλάβουν. Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η Δρ.Κατρίν Ντολτό “όσα περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε” 

Νιώθω πραγματικά τυχερή σαν μαμά που έχω την δυνατότητα να δώσω στο παιδί μου την ευκαιρία να γεμίσει γνώσεις για θέματα που βιώνει και το απασχολούν, θέματα καθημερινά και πρακτικά μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων της σειράς Τόσο Απλά από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts