Home WONDERLANDBOOKS  Santa’s Gift List | Iδέες δώρων τελευταίας στιγμής για παιδιά κάθε ηλικίας

 Santa’s Gift List | Iδέες δώρων τελευταίας στιγμής για παιδιά κάθε ηλικίας

βιβλία & παιχνίδια

by Ivi Belesi

Αυτή την χρονιά που φτάνει σιγά -σιγά στο τέλος της στερηθήκαμε τόσο πολύ στιγμές ανεμελιάς και χαράς, μικροί και μεγάλοι, αλλά κυρίως τα παιδιά ίσως έχασαν και μια δόση από την παιδικότητά τους που οφείλουμε αυτές τις γιορτές να τους την επιστρέψουμε. Η πιο μαγική εποχή του χρόνου είναι εδώ και η Πρωτοχρονιά δεν απέχει πολύ για να ξεκινήσει ο Άγιος Βασίλης το ταξίδι του και να μοιράσει δώρα. Οι ρυθμοί έντονοι, οι συνθήκες απαιτητικές και η ανασφάλεια κάθε φύσεως μεγάλη.

Και με τα δώρα τι κάνουμε έστω και λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου; Έχω ετοιμάσει την απόλυτη λίστα δώρων για παιδιά τριών διαφορετικών ηλιακών ομάδων για αγορές της τελευταίας στιγμής. 

Στη λίστα μου έχω συμπεριλάβει αρχικά κάποια βιβλία. Ναι, ξέρω πως σε μια πρώτη ματιά δεν αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τα περισσότερα παιδιά, όμως έρχεται αυτή η ώρα που αναγνωρίζουν την αξία του βιβλίου ψάχνοντας στα ράφια της βιβλιοθήκης. Το κάθε βιβλίο τούς προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και εμπειρίας και καταλήγουν τελικά να το λατρέψουν. Επίσης, στη λίστα έχω προσθέσει φυσικά και επιλογές από παιχνίδια επιτραπέζια που μετά από μια καραντίνα έχουμε λατρέψει όλοι, πιο πολύ από ποτέ, και έχουμε εντάξει στις αγαπημένες ασχολίες της οικογένειας μέσα στο σπίτι.

Όλα όσα διάλεξα, και σας προτείνω στη λίστα μου, είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα δώρα και μέχρι και το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς που θα κλείσουν τα καταστήματα μπορείτε να τα αναζητήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία – μεγάλα και μικρά- της χώρας, σε πολυκαταστήματα και στο φυσικό  (Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα 106 78) και το online κατάστημα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ και να καλύψετε όλες τις ανάγκες και τα γούστα για τα δώρα αυτής της χρονιάς.

Ας δούμε ανά ηλικιακή ομάδα τις επιλογές που έχουμε ώστε να φτάσει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς το κατάλληλο δώρο σε κάθε παιδί και να το γεμίσει χαρά και ευτυχία! 

Α. Για παιδιά 4-6 ετών

2 ιδέες για βιβλία:

1. Η κλασική και διαχρονική επιλογή 

Επιλέξτε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη του παιδιού μια κλασική, διαχρονική επιλογή βιβλίου αλλά με σύγχρονη ματιά όπως το Ο Αίσωπος και οι Μύθοι του” που είναι μια αγαπημένη πρόταση. Μέσα από μια πολύχρωμη εικονογραφημένη έκδοση παρουσιάζονται κάποιοι από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου. Τα παιδιά κατά την ανάγνωση γνωρίζουν τον Αίσωπο και πολλούς από τους μύθους που σκαρφίστηκε δουλεύοντας σκληρά απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. 

2. Η σύγχρονη επιλογή με δόση αισιοδοξίας 

Διαλέξτε βιβλία σύγχρονα που αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες των παιδιών. Σε έναν κόσμο τόσο απαιτητικό και σκληρό, πόσα παιδιά, από τη νηπιακή κιόλας ηλικία, δεν εκδηλώνουν ανάγκη για ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους; Τα περισσότερα αναζητούν την αναγνώριση και την επιβεβαίωση. Η Τίλντα γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος σε αυτό καθώς μέσα από τα δικά της κατορθώματα θα βοηθήσει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μην απογοητεύονται όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Το βιβλίο “Η Τίλντα προσπαθεί ξανά” κυκλοφορεί από την σειρά Μεγάλα πολύχρωμα συναισθήματα – αξίζει να γνωρίσετε και τους υπόλοιπους τίτλους. 

2 επιλογές για παιχνίδι 

1. Ώρα για σπαζοκεφαλιές με μαγνήτες      

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία λατρεύουν τα χρώματα, τα σχήματα και αναπτύσσουν έντονα την λεπτή κινητικότητά τους. Όλα αυτά συνδυάζονται στο ZITO!- CUBIMAG JUNIOR, το επιτραπέζιο που με 13 μαγνητικά χρωματιστά κομμάτια και 60 μοναδικές σπαζοκεφαλιές καλεί τα παιδιά να διασκεδάσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως μνήμη, λογική σκέψη και επίλυση προβλημάτων.

2. Προσγείωση για παιχνίδι με τον ιπτάμενο Λούι 

Ο ιπτάμενος Λούι βάζει στόχο έναν αχυρώνα με κοτόπουλα που πρέπει ο κάθε παίκτης να τα προστατέψει  αποκρούοντας το αεροπλάνο του. Ο ιπτάμενος Λούι θα κάνει στροφές και βουτιές στον αέρα – ποιος ξέρει πότε, τελικά, θα προσγειωθεί; Είναι ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό και διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια που απαιτεί ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά. Ο ιπτάμενος Λούι χαρίζει γέλιο και διασκέδαση στα παιδιά που καταλήγουν τελικά να τον λατρέψουν και να τον αντιμετωπίσουν. 

Β. Για μεγαλύτερα παιδιά 6-12 ετών   

2 επιλογές βιβλίων: 

1. Αγαπημένο μυθιστόρημα σε ειδική έκδοση 

Ποιο παιδί ενόψει γιορτών που έχει δει σίγουρα τη ταινία “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας” δεν θα ήθελε να αποκτήσει και το ομώνυμο βιβλίο του αγαπημένου μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε μια ξεχωριστή έκδοση με “χρυσό” εξώφυλλο; Σε πόσες περιπέτειες θα μπλεχτούν τα πέντε τυχερά παιδιά που θα έβλεπαν όλα τα μυστηριώδη μηχανήματα του εργοστασίου απ’ όπου έβγαιναν τα πιο θαυμαστά ζαχαρωτά όλου του κόσμου! Τι θα συμβεί όταν συναντήσουν τον διάσημο κύριο Βόνκα; Ένα από τα πιο σπαρταριστικά παραμύθια του Ρόαλντ αποτελεί σίγουρα τέλεια ιδέα δώρου!

2. Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια όχι με ξωτικά αλλά με γουρουνάκια

Ανακάλυψα το πιο λατρεμένο γουρουνάκι, τον Γου που είναι το λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ και βρίσκεται πάντα δίπλα του, συμπαραστάτης στα καλά και στα κακά. Μια Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, κάτι τρομερό συμβαίνει: ο Γου χάνεται και οι περιπέτειες ξεκινούν σε έναν άλλο κόσμο με τον αντικαταστάτη του! Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ καλεί τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό αναγνωστικό ταξίδι περιπέτειας και ανακάλυψης μέσα από το βιβλίο Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι”. Για τους λάτρεις της περιπέτειας δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη πρόταση δώρου.

Ώρα και για παιχνίδι!

1. Τα πιο χαριτωμένα αγγελάκια 

Τα μικρά αγγελάκια από το σχολείο Angel High τα γνωρίζετε; Εγώ τα πρωτοείδα στα ράφια του βιβλιοπωλείου των Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά χαριτωμένα. Υπάρχουν 6 υπέροχες κούκλες, η Cara-mello, η Coco-Love, η Cosmo, η Pascal, η Twizzle και η Zesti-Beat, με ρούχα και αξεσουάρ για να δημιουργήσει το παιδί ξεχωριστές εμφανίσεις. Μια κούκλα διαφορετική από τις άλλες με διάδραση και μαγεία και σε εξαιρετικά εντυπωσιακή συσκευασία για να την προσφέρετε ως δώρο σε μια μικρή κυρία. Τις λάτρεψα! 

2. Επιτραπέζιο γνώσης με λίγη μαγεία από τη Χώρα των Θαυμάτων 

Η Κόκκινη Βασίλισσα μας καλεί σε τσάι και θέτει περίεργους κανόνες συζήτησης. Όλοι πρέπει να τους ακολουθήσουμε με λέξεις για συγκεκριμένα θέματα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα απαγορευμένα γράμματα και με τον χρόνο να πιέζει! Η Αλίκη στη Χώρα των Λέξεων είναι ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων για όλη την οικογένεια με όμορφη εικονογράφηση για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού. 

Γ. Δώρα για εφήβους

2 επιλογές βιβλίων: 

1. Οδηγός για να αλλάξουν οι έφηβοι τον κόσμο

Στην εφηβεία γίνεται να μην θες να αλλάξεις και εσύ τον κόσμο; Δεν γίνεται! Για αυτό και ο απόλυτος οδηγός για το Πώς μπορείς να αλλάξεις τον Κόσμο δεν πρέπει να λείπει από καμία εφηβική βιβλιοθήκη. Με διαμαρτυρίες, εκστρατείες, κοινωνικές δράσεις βελτιώνουμε τον κόσμο! Με αυτόν τον οδηγό οι έφηβοι αναγνώστες μπορούν να αναπτύξουν ιδέες να προσφέρουν λύσεις στον πλανήτη και τους συνανθρώπους τους και γιατί όχι, να αλλάξουν τον κόσμο. 

2. Για επαναστάτριες και στην εφηβεία 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του μπεστ σέλερ Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες, που μεταφράστηκε σε 50 γλώσσες και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια, ήρθε και ο απόλυτος οδηγός εφηβείας, Οδηγός Εφηβείας για Επαναστάτριες”, που δεν θα λατρέψει μόνο το έφηβο κορίτσι αλλά και η μαμά με έφηβη κόρη. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει όλες τις αλλαγές, σωματικές και συναισθηματικές που βιώνει στη ζωή της κάθε έφηβη καθώς μεγαλώνει. Με μια εξαιρετικά σύγχρονη και πρακτική προσέγγιση, το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει τον καλύτερο φίλο για κάθε κορίτσι που ξεκινάει το ταξίδι της ενηλικίωσης. 

Ας παίξουμε με 2 ξεχωριστά και άκρως διασκεδαστικά παιχνίδια: 

1. Ώρα για SMART10 ερωτήσεις 

Το SMART10 είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με 10 πιθανές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση όπου κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. 200 ερωτήσεις με απαντήσεις βρίσκονται σε ένα μικρό κουτί Smartbox και καλούν τους παίκτες να συνδυάσουν ταχύτητα και στρατηγική για να είναι οι νικητές. Ένα διαφορετικό, διαδραστικό παιχνίδι για γνώση και διασκέδαση. 

2. SEQUENCE για επίθεση ή άμυνα;

Ένα διασκεδαστικό, προκλητικό, συναρπαστικό παιχνίδι που θα κάνει τη διαφορά αν το επιλέξετε. Τόσο διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Χρειάζεται στρατηγική και τύχη για να κερδίσεις στο SEQUENCΕ, ένα κλασικό, εύκολο επιτραπέζιο στρατηγικής για όλη την οικογένεια και την παρέα και εξαιρετική ιδέα για δώρο αυτές τις γιορτές. 

Αυτή, λοιπόν, ήταν η λίστα μου με τις προτάσεις δώρων που ξεχώρισα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από βιβλία και παιχνίδια για κάθε ηλικία από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ώστε να καταφτάσει ο Άγιος Βασίλης γεμάτος δώρα και αυτή την Πρωτοχρονιά, και να σκορπίσει χαρά και μαγεία σε κάθε παιδί!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts