Home HOMEFOOD Σούπα κολοκύθας με κάστανα

Σούπα κολοκύθας με κάστανα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σούπα κολοκύθας με κάστανα;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

Για τη σούπα
2 κρεμμύδια, λευκά, μέτρια
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. κολοκύθα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
260 γρ. κάστανα, βρασμένα & ξεφλουδισμένα
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
1 κύβο κότας
1 λίτρο νερό, καυτό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
120 γρ. μπέικον, καπνιστό, σε κομμάτι
θυμάρι, φρέσκο
κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και χοντροκόβουμε το σκόρδο, και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ώστε να χωράνε σε μία στρώση.
Αφαιρούμε τη φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα της σε μεγάλα κομμάτια, και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρουμε στον φούρνο, και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά του ταψιού.
Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το θυμάρι και τον κύβο.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το καυτό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και σιγά-σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για ακόμα λίγο. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ή νερό.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια, και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνει τραγανό.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να το στραγγίξουμε.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα.
Γαρνίρουμε με το μπέικον και κρουτόν, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι, και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες κρέμας γάλακτος.
Σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts