Home HOMEFOOD Σούπα μελιτζάνα

Σούπα μελιτζάνα

by Businessmum.gr

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σούπα μελιτζάνα;

Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:

3 ντομάτες, μεσαίες, κομμένες στη μέση
1 μελιτζάνα, μεγάλη ή 3 μικρές, κομμένες κατά μήκος
1 κρεμμύδι, μεσαίο, κομμένο στα 2
6 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
80 ml κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση της συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί, ή σε δύο μικρότερα αν δε χωράνε, βάζουμε τα κομμάτια από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Αλείφουμε όλα τα λαχανικά με λάδι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα σκόρδα, για να μην καούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα μέχρι τα υπόλοιπα λαχανικά να ροδίσουν σε διάφορα σημεία.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες κρατώντας μόνο το εσωτερικό τους.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το θυμάρι, τον ζωμό και τα βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.

Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Χωρίζοντας την ποσότητα του μείγματος σε μέρη το χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια μέχρι να γίνει πουρές.
Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τυρί κρέμα.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts