Home MUM ΤΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΜΑ, ΧΑΖΟΜΑΜΑ

ΤΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΜΑ, ΧΑΖΟΜΑΜΑ

by Ivi Chrysou Belesi

Ήσουν και εσύ από εκείνες τις γυναίκες που πριν χτυπήσει το ρολόι της μητρότητας κορόιδευες τις χαζομαμάδες φίλες και γνωστές σου και ορκιζόσουν ότι δεν γίνεις ποτέ έτσι, ποτέ τόσο υπερβολική με ότι έχει να κάνει με το μωρό σου, όπως με το πόσο όμορφο είναι όταν κοιμάται και πόσο υπερήφανη είσαι που μπουσούλισε και έφαγε τη κρέμα του, σαν να ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη ;

Τώρα που έγινες μαμά μήπως είσαι πια και εσύ μια χαζομαμά; Το πιστεύεις ή όχι κάποια στοιχεία χαζομαμάς έχεις είτε το παραδέχεσαι είτε όχι. Και γιατί να μην το παραδέχεσαι αφού είναι τόσο όμορφο και μοναδικό συναίσθημα. Ναι εγώ είμαι μια χαζομαμά, το λέω, το παραδέχομαι και χαίρομαι για αυτό!

Και γιατί είμαι χαζομαμά ; Για πολλούς λόγους που δεν περιγράφονται όλοι, για αυτό ας αρκεστούμε στις παρακάτω συνήθειες που μπορεί να παρατηρείτε και εσείς στην καθημερινότητά σας και που μας καθιστούν χαζομαμάδες!

1.Δεν θες να αποχωρίζεσαι το μικρό σου από την αγκαλιά σου

Από τη πρώτη στιγμή στο μαιευτήριο που κρατούσα το μωρό μου και με περικύκλωνε διάφορος κόσμος, συγγενείς και φίλοι ένιωθα έντονα το συναίσθημα ότι δεν θέλω κανείς να μου παίρνει το μωρό από την αγκαλιά, κάτι σαν αυτό που λένε μην πλησιάζεις τη σκυλίτσα με τα κουτάβια της τις πρώτες μέρες γιατί δαγκώνει. Αυτό ακριβώς νιώθω και εγώ μέχρι και σήμερα που έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε. Ο μόνος που δέχομαι να το κρατάει εκτός από εμένα είναι μόνο ο σύντροφός μου. για όλους τους άλλους μετράω και το δευτερόλεπτο που το κρατούν μέχρι να επιστρέψει στην αγκαλιά μου. Ναι δεν το χορταίνω ποτέ, είμαι χαζομαμά!

2.Το παρακολουθείς ενώ κοιμάται 

Παραδεχτείτε πόσες φορές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας μπορεί να καθίσετε να κοιμάται το μικρό σας ενώ έχει παραδοθεί στην αγκαλιά του Μομφέα και απολαμβάνει τον υπνάκο του. Πόσες φορές σταματάτε στο δωμάτιο του ενώ κάνετε κάποια δουλειά για να δείτε και να χαϊδέψετε το χεράκι ή το πατουσάκι που προεξέχουν από το κουβερτάκι. Και πόσες φορές έχετε καθίσει δίπλα του ενώ κοιμάται για να παρατηρήσετε τις εκφράσεις του προσώπου του, να το φιλήσετε και να τους ψιθυρίσετε γλυκά λόγια αγάπης. Εντάξει όλα τα παραπάνω απλά χαρακτηρίζουν τις καθημερινές μου συνήθειες μέσα στο σπίτι ή ακόμα και όταν έχω μαζί μου το μωρό μου στο γραφείο. Αυτές οι στιγμές νομίζω είναι τόσο γλυκές, αθώες και μοναδικές για τη μαμά που την κάνουν και χαζομαμά!

3.Σου αρέσει να αποκοιμιέται πάνω σου

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της επαφής που έχουμε με το μωρό είναι ότι μόλις αντλήσει τη ποσότητα του γάλακτος που χρειάζεται και κουραστείς αποκοιμιέται πάνω στο στήθος. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος του θηλασμού αναζητάς τη ευκαιρία για να αποκοιμηθεί δίπλα σου το μικρό σου ή ακόμα καλύτερα πάνω σου μέσα στην αγκαλιά σου.

4.Το μυρίζεις και το φιλάς συνέχεια σαν τη πρώτη φορά

Στον ύπνο, στο μπανάκι, στην αλλαγή της πάνας, στο παιχνίδι, στην αγκαλιά και γενικά με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται θες να το φιλήσεις, να το μυρίσεις σαν την πρώτη φορά, εντάξει είσαι χαζομαμά!

5.Καμαρώνεις κάθε προσπάθεια και κατόρθωμά του  

Περιγράφεις ξανά και ξανά με απόλυτη περηφάνια το γέλιο, την αντίδρασή του σε έναν ήχο, το μπουσούλισμα, τη γλυκεία κραυγή, το άγγιγμα ενός αντικειμένου, τη τσιρίδα σαν μια επιστημονική ανακάλυψη.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποια στοιχεία μιας χαζομαμάς και αν αναρωτηθείτε γιατί, γιατί πολύ απλά τα χαρακτηριστικά όσα απλά και αν φαίνονται σε μια χαζομαμά παρουσιάζονται με απόλυτη υπερβολή και δεν είναι τα μόνα, αλλά είναι τόσο αξιολάτρευτο και μοναδικό να είσαι μια χαζομαμά!

Μήπως τελικά κάθε μαμά είναι γεννημένη χαζομαμά;

Είμαι χαζομαμά, γίνομαι όλο και περισσότερο χαζομαμά και μ’ αρέσει που είμαι χαζομαμά!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts