Home IVI’S VIEW Ταξίδι μόνο για 2 | Το πρώτο μας ταξίδι ως γονείς χωρίς το παιδί!

Ταξίδι μόνο για 2 | Το πρώτο μας ταξίδι ως γονείς χωρίς το παιδί!

by Ivi Chrysou Belesi

Πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα έρχονταν η ώρα που θα προγραμματίζαμε το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς την μικρή μας και πάλι μόνο ως ζευγάρι, οι δυο μας. Από την πρώτη μέρα που γίναμε γονείς θέλαμε και ήμασταν αποφασισμένοι να ζήσουμε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, βασισμένοι κυρίως στις δικές μας δυνάμεις χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια.

Έτσι και έγινε ήμασταν σε όλες τις πρώτες της φορές εκεί και πηγαίνοντας βήμα βήμα, στάδιο στάδιο φτάσαμε στην εποχή που μπορούμε και νιώθουμε πως θέλουμε να απολαύσουμε ένα ταξίδι αποκλειστικά οι δυο μας χωρίς το παιδί. Και όχι γιατί μας ενοχλεί ή μας εμποδίζει σε κάτι το παιδί, γιατί σου το έχω πει και πάντα θα στο θυμίζω μανούλα, πως η ζωή δεν σταματάει με ένα παιδί αλλά ομορφαίνει και αποκτάει ουσία. Απλώς όσο μεγαλώνει το παιδί και εσύ ως γονιός έχεις την ανάγκη και κρίνεται και φυσιολογικό να θες να γεύεσαι λίγο από όλα. Να ξανά γίνεσαι και εσύ παιδί χωρίς να κυνηγάς το παιδί σου. Να αφήνεσαι στην ομορφιά του προορισμού χωρίς να ανησυχείς για το πότε θα κουραστεί το παιδί και πότε θα πεινάσει. Να γίνεσαι αποκλειστικά για λίγες μέρες γυναίκα – σύντροφος χωρίς να πρέπει να συνδυάσεις τα άγχη και την πίεση των ευθυνών της μητρότητας.

Να γίνεσαι αποκλειστικά για λίγες μέρες γυναίκα – σύντροφος χωρίς να πρέπει να συνδυάσεις τα άγχη και την πίεση των ευθυνών της μητρότητας.

Βέβαια, για να φτάσεις στο σημείο αυτό που σου περιγράφω να νιώσεις αυτήν την ανάγκη και έτοιμη να την ακούσεις και να την ξεπληρώσεις θα χρειαστεί χρόνος , όσος ορίσεις εσύ και οι επιλογές που κάνεις με τον σύντροφο σου παράλληλα με την ανατροφή του παιδιού. Κανόνες δεν υπάρχουν. Σίγουρα όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί που αφήνεις πίσω για λίγες ημέρες τόσο πιο σίγουρη και ήρεμη νιώθεις .

Έφτασα 6 χρόνια αφού γέννησα την κόρη μου να νιώσω πρώτα εγώ την επιθυμία για ένα ταξίδι μόνο για δυο και μετά να την μοιραστώ με τον άντρα μου και να εκδηλωθεί και από εκείνον η ίδια επιθυμία. Το πότε θα νιώσετε έτοιμοι ως γονείς να κάνετε ένα ταξίδι οι δυο σας αφήστε το χρόνο, τις συγκυρίες και τις ανάγκες σας να το αποφασίσουν. Άλλοι μπορεί να το καταφέρουν από τον πρώτο χρόνο με το παιδί άλλοι λίγο αργότερα. Σημασία δεν έχει το ποτέ αλλά το πως θα νιώσετε και πως καλό θα ήταν να υπάρχουν και αυτά τα πιο τετ α τετ ταξίδια ειδικά μετά τη έλευση ενός παιδιού.

Γίνε ανοιχτή σε κάθε εμπειρία όποτε αυτή έρθει, όπως ένα ταξίδι χωρίς το παιδί!

Σήμερα, που μοιράζομαι μαζί σας αυτή την εμπειρία και τώρα μπορεί να με διαβάζεις εσύ μέλλουσα, νέα μαμά που θηλάζεις σε έναν καναπέ, είσαι άγρυπνη και εξαντλημένη και σου φαίνονται βουνό όλες οι νέες ευθύνες και αρμοδιότητες σου ως μαμά και πολύ πιο δύσκολο να αποχωριστείς για λίγες ημέρες το παιδάκι σου χωρίς άγχος, θα σου πω αυτό που λέει μια παροιμία «εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είναι θα έρθεις». Απόλαυσε μαζί με το παιδί και τον σύντροφο σου κάθε στάδιο της μητρότητας και της ανατροφής του και γίνε ανοιχτή σε κάθε εμπειρία όποτε αυτή έρθει, όπως ένα ταξίδι χωρίς το παιδί!

Φυσικά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν σημαίνει πως όταν καταφέρεις να σχεδιάσεις ένα πρώτο ταξίδι χωρίς παιδιά και νιώθεις ενθουσιασμό και ανυπομονησία πως είναι όλα εύκολα. Κανένα στάδιο της μητρότητας δεν είναι εύκολο όσες όμορφες στιγμές και αν κρύβει χωρίς οργάνωση και διαχείριση. Θα χρειαστεί σαφώς να προγραμματίσεις και να σχεδιάσεις τα πάντα πριν το ταξίδι σου τόσο για το ίδιο το ταξίδι όσο και για την καθημερινότητα του παιδιού που δεν θα ακολουθήσει στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Ενεργοποίησε την ομάδα ειδικών αποστολών όπως γιαγιάδες, παππούδες, θείες, θείους, φίλους και όποιο άλλο άτομο εμπιστοσύνης έχεις για να βοηθήσει στην διαχείριση των υποχρεώσεων και του προγράμματος του παιδιού για να είναι μαζί του στο σπίτι, να το πάει σχολείο ή σε όποια άλλη δραστηριότητα μπορεί να έχει για να μην αλλάξει σε κάτι η ρουτίνα του και για να έχεις λιγότερο άγχος. Γιατί καθόλου άγχος δεν νομίζω να καταφέρεις να μην έχεις. Μαμά άλλωστε χωρίς άγχος υπάρχει;

Κάνε το παιδί να νιώσει ικανό να πάρει την ευθύνη στο βαθμό που μπορεί και να νιώσει πως το εμπιστεύεσαι.

Φρόντισε επίσης αν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να διεκπεραιώσει μόνο του αρκετές συνήθειες του προγράμματος του να το έχεις βοηθήσει από πριν με εξάσκηση και εξηγώντας του πως μπορεί να διαχειριστεί τα διαφορά θέματα της καθημερινότητας με την βοήθεια των ατόμων που θα είναι μαζί του όσο εσύ και ο μπαμπάς λείπετε αλλά σαν να ήσασταν εκεί. Κάνε το παιδί να νιώσει ικανό να πάρει την ευθύνη στο βαθμό που μπορεί και να νιώσει πως το εμπιστεύεσαι.

Κάπως έτσι ένα ταξίδι μόνο για γονείς δεν φαντάζει τελικά και τόσο δύσκολο. Βάλε πρόγραμμα, οργάνωση και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις όπως άλλωστε κάνεις πάντα στο τέλος, super μαμά ! Γιατί και ένα ταξίδι περισσότερο ως σύντροφος και γυναίκα και λιγότερο μαμά το δικαιούσαι. Να το απολαύσεις!

Καλά ταξίδια και χωρίς παιδιά, μόνο για 2!

Ήβη_ businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts