Home EDITORIAL Τι να αποφύγεις ως νέα μαμά με μωρό τις γιορτές ; 

Τι να αποφύγεις ως νέα μαμά με μωρό τις γιορτές ; 

by Ivi Belesi

Νέα μανούλα και πρώτη φορά μαμά τις γιορτές ; Φυσικά και είναι υπέροχο να βιώνεις για πρώτη φορά τη πιο μαγική εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, με το μωράκι σου αγκαλιά αλλά κρύβει και μικρές παγιδούλες που θα πρέπει να αποφύγεις. Τα Χριστούγεννα αυτά θα είναι τελείως διαφορετικά από όσα έχεις ζήσει. Πολλές συνήθειες που είχες για τις γιορτές θα τις αλλάξεις ή και θα τις ξεχάσεις και θα αποκτήσεις όμως καινούριες. Το πιο σημαντικό είναι να εξυπηρετούνται εύκολα οι ανάγκες του μωρού και να μην αλλάζει το πρόγραμμά του αλλά να μην εξαντλείσαι και εσύ. Ας δούμε λοιπόν όσα θα πρέπει να αποφύγεις και να ακολουθήσεις αυτές τις γιορτές προς όφελος δικό σου και φυσικά του μωρού.

1.Μακριά από Πολυκαταστήματα. Τα πολυκαταστήματα αυτές τις ημέρες έχουν φυσικά την τιμητική τους. Η κίνηση σε δρόμους που καταλήγουν σε αυτά είναι μεγάλη αλλά και η κυκλοφορία εντός των καταστημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και ειδικά για μια μαμά με καρότσι ή παιδάκι. Αποφύγετε σαφώς τις ώρες και μέρες αιχμής με τις ατελείωτες ουρές, όπου φυσικά έχετε προτεραιότητα και να την ζητάτε! Προσπαθήστε αν είναι απαραίτητο να κάνετε μια τέτοια βόλτα να έχετε κάποιο άτομο μαζί σας για επιπλέον βοήθεια. Μην ξεχνάτε πως ο θόρυβος και η πολυκοσμία, αλλά η ζέστη των καταστημάτων δεν αρέσει πολύ στα βρεφάκια, τα κουράζει και συχνά τους προκαλεί και εκνευρισμό. 

2.Βόλτα για ψώνια με οργάνωση. Τις ατελείωτες και ανέμελες ώρες βλέποντας βιτρίνες και κυκλοφορώντας μέσα – έξω στα καταστήματα, τις ξεχνάτε. Φυσικά και μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στα στολισμένα καταστήματα αλλά με πρόγραμμα και οργάνωση. Σκεφτείτε και οργανώστε από πριν τι θέλετε να κοιτάξετε, να δοκιμάσετε και τελικά ίσως να αγοράσετε. Το μωρό μπορεί να συνεργαστεί, μπορεί όμως και όχι. Για αυτό γρήγορες και πρακτικές κινήσεις και εννοείται είμαστε εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα για το γεύμα , την αλλαγή της πάνας και τον ύπνο του στο καρότσι!

3.Αποφυγή κλειστών χώρων με πολυκοσμία. Αυτές οι μέρες του χειμώνα και των γιορτών η πολυκοσμία σε πολλούς δημόσιους χώρους προκαλεί και μεγάλο κίνδυνο για μεταφορά μικροβίων και ιώσεων. Επειδή όμως δεν θες να αρρωστήσει το μωράκι σου ειδικά μέρες γιορτών, απέφυγε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται και φρόντισε να τηρείς πιστά τους κανόνες για τη δική σου υγιεινή αλλά και του μωρού. Είναι προτιμότερο να ντύσεις καλά το μωρό σου και να κάνεις τις βόλτες σου και τα ψώνια  στα μαγαζιά σε εξωτερικούς χώρους και όχι κλειστά πολυκαταστήματα.

4.Ρεβεγιόν at home. Το φετινό ρεβεγιόν θα έχει άλλη ουσία. Αγκαλιά με το μωράκι σου θα υποδεχτείς τα Χριστούγεννα αλλά και την αλλαγή του χρόνου. Πρακτικά εξυπηρετεί πολύ να παραμείνετε στο σπίτι οικογενειακά ή με λίγους φίλους και να αποφύγετε τις μετακινήσεις βραδιάτικα με το κρύο και την κίνηση στου δρόμους. Τα μωράκια θέλουν να νιώθουν άνετα στο χώρο τους και έτσι θα είναι και πιο συνεργάσιμα για να συνδυάσετε όσα ίσως πιο εύκολα θα θέλετε για αυτές τις γιορτινές βραδιές. Ρεβεγιόν λοιπόν στο σπίτι σας!

5.Μέτρο στη κουζίνα. Όσο δραστήριες νοικοκυρές και αν είστε και θέλετε να ετοιμάζετε τα πάντα μόνες σας για τις γιορτές, αυτή τη χρονιά με το μωράκι σας ζητήστε βοήθεια ή αφήστε λίγο στην άκρη αυτές τις συνήθειες. Το μωρό σας , σας χρειάζεται! Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για να σας έχει κοντά του να το φροντίζετε. Επίσης ακόμα και αν σας δοθούν ελεύθερες ώρες όταν εκείνο ξεκουράζεται μην υποκύπτετε στην παγίδα. Μπορεί να ξυπνήσει γρήγορα  και να μην έχετε προλάβει να ολοκληρώσει μια συνταγή με αποτέλεσμα απλώς να προκαλέσετε στον εαυτό σας εκνευρισμό και μια ακόμα σκοτούρα να μαζέψετε το χάος. Αν ωστόσο θέλετε να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα από τα χεράκια σας μετριάστε τις δουλειές και ζητήστε βοήθεια από συγγενείς και φίλους. Ίσως έτσι το απολαύσετε και καλύτερα. Πάντως και η ιδέα να τα αγοράσουμε όλα έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο ή τον φούρνο της γειτονιάς , εμένα δεν με ενοχλεί! Οι στιγμές με το μωρό είναι αναντικατάστατες!

Απολαύστε τις στιγμές και ειδικά τα πρώτα του Χριστούγεννα του μωρού γιατί ο καιρός περνάει απίστευτα γρήγορα και θα έρθουν οι γιορτές που θα φτιάξετε ξανά τις χριστουγεννιάτικες συνταγές σας με την παρουσία πλέον του μικρού σας βοηθού!

Σας φιλώ,

Ήβη_businessmumgr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts