Home LIFE VIEW Τι σημαίνει να μεγαλώνω.… Φοβάμαι, αγχώνομαι ή ζω το πέρασμα του χρόνου;

Τι σημαίνει να μεγαλώνω.… Φοβάμαι, αγχώνομαι ή ζω το πέρασμα του χρόνου;

Να θυμάσαι… Ο χρόνος είναι η ζωή σου! Αφήσου στη ροή του χρόνου. Εσύ και ο χρόνος είστε ένα! Μην τον «ξεριζώσεις από μέσα σου, γιατί μετά θα ‘‘χαθείς’’, θα κουραστείς πιο νωρίς και δεν θα απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή. Πρόσεχε, ο χρόνος είναι φίλος και όχι εχθρός σου. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τον εαυτό σου, να τον θαυμάζεις και να τον ερωτεύεσαι μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο!  

Μην φοβάσαι να μεγαλώνεις!

Μην φοβάσαι να ζεις!

Μην φοβάσαι τον χρόνο!

Μην φοβάσαι να ρισκάρεις!

Ξέρω ότι η κάθε ηλικία έχει και τα καλά της, όπως επίσης ξέρω ότι Εσύ φοβάσαι όταν «περνάει ο χρόνος από πάνω σου» και αυτό γιατί; Γιατί ‘‘βλέπεις’’, συνειδητοποιείς και καταλαβαίνεις ότι άλλα πράγματα έκανες σε πιο μικρή ηλικία, άλλα σε μεγαλύτερη ηλικία και μεγαλώνοντας έχεις άλλες συνήθειες. Οι άνθρωποι που είχες στη ζωή σου με το πέρασμα των χρόνων ‘‘εξασθενούν’’, μειώνονται και φεύγουν, απομακρύνοντάς τους εσύ ή και οι ίδιοι από μόνοι τους, τα «θέλω» σου και οι προτεραιότητές σου αλλάζουν.

«Κλέβε» τον χρόνο και τις στιγμές που σου φέρνει η ίδια η ζωή πριν αυτές χαθούν.

Ζήσε το παρόν και στο σημείο αυτό, θα σου πω ένα μυστικό…. Εάν θέλεις να μην είσαι δέσμιος του παρελθόντος και θέλεις να ζεις με τον χρόνο μαζί, ζήσε χωρίς απωθημένα, με ανθρώπους που σε γεμίζουν και θα δεις… Θα αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είναι και θα αφήνεις τον πολύτιμο χρόνο να περνάει όμορφα «από πάνω και από μέσα σου»!

Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος ότι μεγαλώνει και οι περισσότεροι άνθρωποι περνάνε από διάφορα στάδια. Αρχικά, έχεις μία άρνηση και αδυνατείς να το συνειδητοποιήσεις, το επόμενο στάδιο είναι ο φόβος, μετά έρχεται η θλίψη, μετά αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και σιγά σιγά καταφέρνεις να συμβιβαστείς με το κάθε νούμερο της ηλικίας σου, γιατί συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις και άλλη επιλογή, ώστε να πορευτείς με τη ζωή και τον χρόνο!

Μεγαλώνεις… Και μεγαλώνοντας τρομάζεις και φοβάσαι να πληγωθείς, να ρισκάρεις, να ταλαιπωρηθείς, να γνωρίσεις άτομα, να δοκιμάσεις, να δοθείς, να πορευτείς, να διεκδικήσεις… Άσε την κάθε πενταετία, δεκαετία, εικοσαετία… να περάσει! Μετάτρεψε το άγχος σε δημιουργικότητα και άσε το χρόνο να κυλήσει, προσπάθησε να ζεις το κάθε σου λεπτό και να είσαι ευπρόσδεκτος στα νέα δεδομένα της ζωής και σε ό,τι σου φέρνει ο χρόνος! Μην εγκαταλείπεις ‘‘τη μυρωδιά’’ του χρόνου και γεύσου κάθε στιγμή που σου χαρίζεται απλόχερα. Μη σε φοβίζει και μην «κλείνεις την πόρτα» του νέου χρόνου, παρά μόνο του παλιού χρόνου, γιατί το παρελθόν δεν έχει κάτι καινούριο να σου προσφέρει, ότι είναι έχει συμβεί και στο έχει διδάξει.

Επίλεξε το παρόν, επικεντρώσου στο μέλλον και ζήσε «το ότι μεγαλώνεις», γιατί αυτά θα σου δώσουν ζωή και όχι αυτά που ήδη έχουν περάσει και έχουν «παλιώσει».

Συνειδητοποίησε ότι η ζωή και ο χρόνος περνάνε και δεν σε περιμένουν ούτε θα σε περιμένουν. Σκέψου ότι η κάθε ηλικία έχει την δική της ομορφιά και γλύκα, την νοσταλγία αλλά και την ανυπομονησία για το επόμενο που θα έρθει και για τα νέα δεδομένα που θα σου φέρει η ζωή.

Όμως, φρόντισε πρώτα να έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου και πίστεψέ με, δεν θα σε ενδιαφέρει πλέον κανένα νούμερο, καμία ηλικία, καμία ρυτίδα και καμία άσπρη τρίχα…. Θα έχεις αγαπήσει τόσο τον εαυτό σου, τις στιγμές που έχουν περάσει από πάνω σου και θα σε έχουν ‘‘φτιάξει’’ αυτό που είσαι τώρα, που δεν θα σε ενδιαφέρει κάτι άλλο. Θα χαίρεσαι που τα χρόνια περνάνε όμορφα από πάνω σου και αυτό θα βγαίνει και προς τα έξω…. Πραγματοποίησε τους στόχους, τις επιθυμίες και τα όνειρά σου και άσε τον χρόνο να κάνει τη δική του δουλειά, όπως αυτός ξέρει, μην τον εμποδίζεις. Αγάπησέ τον για να σε αγαπήσει και αυτός!

Μην φοβάσαι να μεγαλώνεις… Σου κάνει καλό!

Να θυμάσαι…. Ο δρόμος είναι μακρύς, έχε υπομονή και θέληση για ζωή ώστε να μπορέσεις να αισθανθείς πραγματικά ώριμος και έτοιμος να σβήνεις τα κεράκια κάθε χρόνο με χαμόγελο και αισιοδοξία!  

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts