Home LIFE VIEW Το Ίδρυμα Charles AntetokounmpoFamily Foundation και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζονται για να στηρίξουν το μέλλον των νέων!

Το Ίδρυμα Charles AntetokounmpoFamily Foundation και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζονται για να στηρίξουν το μέλλον των νέων!

by Businessmum.gr

Με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται η οικογένεια Αντετοκούνμπο, με απώτερο σκοπό να προσφέρει ουσιαστικές ευκαιρίες σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις προκειμένου να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Το Ίδρυμα Charles Antetokounmpo Family Foundation(CAFF), ένα παγκόσμιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, συνεργάζεται με το έγκριτο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, τον ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό στην Αθήνα που ιδρύθηκε το 1875, για να επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Antetokounbros Academy, ένα pro bono πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 100 νέοιχαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο. Εκτός από το πρόγραμμα σπουδών, η συνεργασία θα προσφέρει 24 υποτροφίες κολλεγίου σε νέους με περιορισμένους πόρους, καθώς και σε πρόσφυγες, με στόχο να αποκτήσουν δεξιότητες ζωής και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Δημιουργήσαμε το CAFF για να τιμήσουμε τον πατέρα μας, Τσαρλς, ο οποίος μας δίδαξε ότι ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια Γιάννης, Κώστας, Θανάσης, Άλεξ και Φράνσις Αντετοκούνμπο. «Η διαδρομή μας είναι η απόδειξη ότι η επένδυση στους άλλους μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες κάθε ατόμου ανεξάρτητα από το από πού ξεκινά ή ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Το όραμά μας είναι να ξεκλειδώσουμε αλλά και να τροφοδοτήσουμε ευκαιρίες που θα επιτρέψουν σε όλους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη της καλής καθοδήγησης, της εκπαίδευσης αλλά και του αθλητισμού και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά, προκειμένου να ευημερήσει προσωπικά, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά».

Η πενταετής πρωτοβουλία περιλαμβάνει δύο αλληλένδετους πυλώνες: 1) Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος το οποίο θα παρέχει πέντε ετήσια εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής και ηγεσίας, καθώς και καθοδήγηση (mentoring) σε περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-17 ετών που συμμετέχουν στην AntetokounBros Academy. 2) Το πρόγραμμα pathways, το οποίο θα προσφέρει 24 υποτροφίες σε ισάριθμους αριστούχους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ακολουθήσουν σπουδές στο Deree Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Τέσσερις αποδέκτες θα είναι απόφοιτοι της AntetokounBros Academy και είκοσι θα είναι υπότροφοι του Education Unites, ενός προγράμματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που απευθύνεται σε πρόσφυγες, μετανάστες και φοιτητές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

«Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 100ή επέτειο του ιδρύματός μας από τη  μετεγκατάστασή μας, από τη Σμύρνη στην Αθήνα, ως προσφύγων που γλίτωσαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αντλώντας πάντα έμπνευση από το ιδρυτικό μας σύνθημα “Να υπηρετείς, αλλά μην υπηρετείσαι”, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος επικεντρώνεται στην παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης στην τάξη σε χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης μίας μεγάλης ομάδας προσφύγων φοιτητών» δήλωσε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ΔρDavid G. Horner. «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε την επέτειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από το να εμποτίσουμε τη σημαντική εκπαιδευτική μας παράδοση και τη μακροχρόνια δέσμευσή μας για μία, βασισμένη σε αξίες και δίκαιη εκπαίδευση,με τα δυνατά σημεία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, η διαδρομή της οποίας φωτίζει όλα όσα μπορούν να επιτευχθούν μέσω της εκπαίδευσης, της δέσμευσης και της ελπίδας» συμπλήρωσε ο Δρ David G. Horner.

Τα εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής και ηγεσίας θα πραγματοποιηθούν από το διδακτικό προσωπικό στο campus του Pierce, του καταξιωμένου πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου σχολείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση σε 2.500 μαθητές ετησίως.

«Η εν λόγω συνεργασία δίνει έμφαση στη διαφορετικότητα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως η διαφορετικότητα εμπλουτίζει το μαθησιακό μας περιβάλλον και καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν» δήλωσε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος Διοίκησης και Pierce, Ηλιάνα Λαζανά. «Οι δύοεταίροι δεσμεύονται να υποστηρίξουν τη νέα γενιά διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών, γειτονιών και φύλων, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οικοδομήσουν σχέσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους» πρόσθεσε η κ. Ηλιάνα Λαζανά.

«Ξεκινάμε αυτήν τη συνεργασία με κοινό όραμα και την κοινή δέσμευση για συμπερίληψη και γιατη δημιουργία ενός μοντέλου για μια καλύτερη κοινωνία» πρόσθεσαν οι αδελφοί Αντετοκούνμπο. Εξέφρασαν, δε, τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα αφήσει θετικό αποτύπωμα και θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AntetokounBros Academy ή για δηλώσειςσυμμετοχής, επισκεφθείτε το https://www.antetokounbrosacademy.net/.

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts