Home IVI’S VIEW Too Hot To Candle | Το νέο ελληνικό brand με υπέροχα, χειροποίητα κεριά που πρέπει να γνωρίσετε!

Too Hot To Candle | Το νέο ελληνικό brand με υπέροχα, χειροποίητα κεριά που πρέπει να γνωρίσετε!

by Ivi Chrysou Belesi

Ας μάθουμε λίγα πράγματα για την Too Hot To Candle μια νέα, μικρή ελληνική επιχείρηση χειροποίητων κεριών. Νεφέλη μίλησε μας για εσένα, τις δραστηριότητες σου και την απόφαση να δημιουργήσεις την TooHotToCandle. Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις τη δική σου συλλογή κεριών; Πώς προέκυψε το όνομα του brand ; 

Είμαι 27 χρονών, έχω σπουδάσει στο τμήμα Χημείας και έπειτα στο τμήμα Φαρμακευτικής, στο τομέα της κοσμητολογίας. Ταυτόχρονα όμως ασχολούμαι όλη μου την ζωή με τον τουρισμό εξαιτίας οικογενειακών επιχειρήσεων. Έτσι μπήκε το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας μέσα μου από μικρή. Τον Μάιο του 2021 λίγο πριν αφήσω το φοιτητικό μου σπίτι και ξεκινήσω το καινούργιο κεφάλαιο της ζωής μου αποφάσισα να φτιάξω λίγα κεριά σόγιας – με γνώμονα τις γνώσεις που ήδη είχα από το πανεπιστήμιο – με σκοπό να αγοράσω έπιπλα για το νέο μου σπίτι. Που να φανταζόμουν πως μετά από 2,5 χρόνια θα είμασταν εδώ τώρα να μιλάμε επίσημα για την Too hot to Candle! Η μια κατάσταση έφερε την άλλη και έτσι αποφάσισα τον Νοέμβριο του 2021 να ξεκινήσω επίσημα την εταιρία μου με ισχυρή παρουσία αρχικά στα social media και έπειτα το Ιανουάριο του 2023 πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την τότε μου εργασία σε μια εταιρία καλλυντικών για να αφοσιωθώ πλήρως στην Too hot to Candleκαι τις τουριστικές επιχειρήσεις. 

Το όνομα δεν το σκέφτηκα εγώ αλλά ο σύντροφος μου ο Χρήστος, από μια παλιά ταινία των ’90s που λεγόταν Too hot to Handle, άρα γιατί όχι Too hot to Candle; Νομίζω δεν θα μπορούσε να ταιριάξει περισσότερο!

Πώς ξεκίνησες να φτιάχνεις τα πρώτα κεριά της συλλογής σου ; Τα σχέδια και τα χρώματα κάθε κεριού πως τα εμπνέεσαι και τα επιλέγεις; 

Τα πρώτα κεριά ήταν σε φοντανιέρες καθώς μου αρέσει πολύ η ρομαντική πνοή που εκπέμπουν. Ακόμα και μέχρι σήμερα, 2,5 χρόνια αργότερα, οι φοντανιέρες είναι το top selling προϊόν. Επίσης, μου αρέσει πολύ η φύση και τα λουλούδια και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο επικρατεί σε όλα τα κεριά που δημιουργώ. Επομένως, στην αρχή αποφάσισα να συνδυάσω τις ρομαντικές φοντανιέρες με τα αποξηραμένα πέταλα λουλουδιών και έφτιαξα τα πρώτα μου κεριά. Πλέον, μπορώ να πάρω έμπνευση από το οτιδήποτε βλέπω ή σκέφτομαι, συνήθως είναι το πιο μικρό πραγματάκι την πιο ασήμαντη στιγμή. Για αυτό τον λόγο πάντα έχω πάνω μου το σημειωματάριο μου και ένα στυλό έτσι ώστε να μπορώ να καταγράφω τις μικρές ιδέες που μου έρχονται στο μυαλό και τελικά να τις μετατρέπω σε μια συλλογή. Παραδείγματος χάριν, ένα προϊόν που θα υπάρχει στην Πασχαλινή συλλογή το είδα στον ύπνο μου! 


H TooHotToCandle παράγει εξολοκλήρου ελληνικά, χειροποίητα κεριά, Πόσο δύσκολο είναι να καλύψεις με σεβασμό τις προτιμήσεις των πελατών για να σε εμπιστευτούν; Γιατί θα έλεγες σε κάποιον να επιλέξει τα κεριά της TooHotToCandle ;

Επιλέγω να ακούω πάντα και να ζητάω τα σχόλια των πελατών μου. Μόνο αυτοί μπορούν να σε κάνουν καλύτερο και να σου δείξουν τον δρόμο να προχωρήσεις με γνώμονα τις ανάγκες τους και τα θέλω τους. Αν κάποιος πελάτης, μου ζητήσει ένα προϊόν το οποίο δεν έχω, το βάζω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και προσπαθώ να πάρω πληροφορίες και από άλλους ανθρώπους αν θα το ήθελαν και έτσι σιγά σιγά μπαίνω σε διαδικασία να μελετήσω και να δημιουργήσω ένα νέο προϊόν. 

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε άπειρες επιλογές κεριών από πολύ αξιόλογους συναδέλφους, πιστεύω πολύ λοιπόν εκτός από ένα πολύ καλό προϊόν σημαντικό ρόλο παίζει και ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία και η ενέργεια που εκπέμπει. Εγώ θέλω και προσπαθώ να έχω μια πολύ καλή σχέση με τους πελάτες μου και στην ουσία επιδιώκω να δημιουργήσω μια μικρή παρέα / κοινότητα με την ίδια αγάπη για τα κεριά – εγώ από την πλευρά του δημιουργού και εκείνοι από την πλευρά του καταναλωτή-. 

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ελληνικής παραγωγής. Tι διαφορετικό θέλεις να παρέχεις σε όσους αγαπούν και επιλέγουν κεριά με τα προϊόντα της Too Hot ToCandle ; Υπάρχουν προτάσεις και vegan κεριών;

Όλα τα κεριά που φτιάχνονται στο εργαστήριο μας είναι από φυτικό κερί σόγιας & ελαιοκράμβης. Αυτό τα καθιστά βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι vegan εφόσον προέρχονται από φυτικούς πόρους και δεν απαιτείται κάποιο ζωικό παράγωγο για την επεξεργασία τους. Επιπλέον, όλα τα αρώματα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι εξίσου vegan, pet-friendly & cruelty free. 

Ο σκοπός μας είναι να δημιουργούμε κεριά τα οποία θα μπορούν να καίνε και να αρωματίζουν τον χώρο ενός σπιτιού, γραφείου με οικολογικό και βιώσιμο τρόπο σε σχέση με τα κλασικά & παραδοσιακά κεριά παραφίνης τα οποία πλέον έχει αποδειχτεί πως έχουν επιπτώσεις τόσο στην υγεία μας όσο και στο περιβάλλον. 

Θέλουμε ο πελάτης μας να αποκτά ένα κερί στο δοχείο που του αρέσει και στο άρωμα που αγαπά και αυτό να το συντροφεύει για όσο καιρό θα χρειαστεί μέχρι να καεί.  Μετά την καύση του κεριού έχει την  επιλογή είτε να επαναγεμίσει το δοχείο του με ένα νέο κερί είτε να το κρατήσει και να το επαναχρησιμοποιήσει με κάποιον άλλον τρόπο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του κεριού το οποίο χρησιμοποιούμε είναι πως είναι πολύ εύκολο στην διαχείριση καθαρισμού. Ζεστό νερό & σαπούνι αρκούν για να καθαρίσει. 

Στην TooHotToCandle βρίσκουμε πραγματικά μια μεγάλη ποικιλία από κεριά, δοχεία γεμισμένα με κεριά ακόμα και ιδέες για μπομπονιέρες βάπτισης και γάμου με διαφορετικά σχέδια και χρώματα και άπειρους συνδυασμούς. Πώς επιλέγεις την πρώτη ύλη ; Μπορεί ο πελάτης να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που θέλει για ειδικές περιπτώσεις  ή μόνο από σχέδια της συλλογής ;

Η έμπνευση όπως συζητήσαμε και παραπάνω μπορεί να έρθει από οτιδήποτε, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αφήνουμε τον εν δυνάμει πελάτη και ειδικά σε περιπτώσεις όπως είναι οι γάμοι και βαφτίσεις να μην κάνει αυτό που θέλει και έχει φανταστεί. Επομένως, κάθε χρόνο εγώ δημιουργώ μια συλλογή από μπομπονιέρες που μπορεί να είναι δημοφιλής την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά και για να βοηθήσω κάποιον που είναι η πρώτη του επαφή. Πάντα όμως ζητάω την γνώμη των πελάτων τι θέλουν και τι μπορεί να έχουν δει στο διαδίκτυο και έτσι παρέα δημιουργούμε σχεδόν πάντα μια καινούργια μπομπονιέρα όπως ακριβώς την έχουν φανταστεί! 

Με μια ματιά στα προϊόντα της TooHotToCandle εγώ έχω ξεχωρίσει μεταξύ άλλων τα κεραμικά δοχεία με πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και τις γυάλινες φοντανιέρες , μια εκ των οποίων έχω και στο γραφείο μου και αγαπώ πολύ. Αν θα ήθελες ένας νέος- υποψήφιος πελάτης να δοκιμάσει έστω ένα προϊόν της συλλογής σου , ποιο θα ήταν αυτό και γιατί ;

Αν είναι πιο ρομαντικός θα ήθελα να επιλέξει μια φοντανιέρα καθώς θα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ενώ από την άλλη εάν του αρέσουν τα χρώματα και τα διάφορα σχέδια και υλικά που είναι πιο κοντά στην φύση, θα ήθελα να επιλέξει ένα από τα χειροποίητα μας δοχεία. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια εξαιρετική επιλογή και ειδικά δε για ένα πρώτο κερί. 

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα προϊόντα της TooHotToCandle μέχρι τώρα στην προτίμηση του κόσμου και γιατί πιστεύεις ; 

Θα σας μιλήσω για τα τρία αγαπημένα προϊόντα του κόσμου. 

Θα έλεγα ότι το πιο αγαπημένο προϊόν του κόσμου είναι οι φοντανιέρες. Πάντα κάποιος επιλέγει μια φοντανιέρα είτε για το σπίτι είτε για κάποιο δώρο. Υπάρχουν 5 διαφορετικές φοντανιέρες που καλύπτουν όλα τα μεγέθη – από μικρή έως αρκετά μεγάλη – και είναι πραγματικά το πιο αγαπητό προϊόν. Δεύτερο στην σειρά θα έλεγα πως είναι τα χειροποίητα δοχεία από οικολογική ρητίνη aka jesmonite. Αυτά τα δοχεία είναι πολύ αγαπητά επειδή είναι ιδιαίτερα σαν προϊόντα και μοναδικά σαν οντότητες καθώς αντιλαμβάνεστε πως κάθε τι χειροποίητο δεν μπορεί να είναι ίδιο το ένα με το άλλο. Επιπλέον, θεωρώ πως τους αρέσουν πολύ διότι μετά την καύση του κεριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου με διάφορους τρόπους, αλλά και σαν διακοσμητικά τα οποία είναι εξαιρετικά. Τέλος, θα έλεγα πως οι πελάτες προτιμούν πολύ και τα wax melts τα οποία έχουν κάνει ισχυρή εισβολή μέσα στην αγορά καθώς αποτελούν έναν πολύ εύκολο και οικονομικό τρόπο να αρωματίσεις έναν χώρο! 

Tί νέο να περιμένουμε από την συλλογή της TooHotToCandle; Λαμπάδες για το Πάσχα θα έχουμε επιλογές ; 

Αυτή την στιγμή διανύουμε τον Φεβρουάριο που είναι ο μήνας τον ερωτευμένων και γι’ αυτό τον λόγο δημιούργησα ένα συλλεκτικό κουτί ‘’Μovie box’’ το οποίο αποτελεί μια πολύ ωραία ιδέα για ένα διαφορετικό δώρο! Περιλαμβάνει ένα κερί με άρωμα βουτυρένιο pop corn, δυο συσκευασίες με salty pop corn & καραμελωμένο pop corn κατασκευασμένα από μια άλλη ελληνική βιοτεχνία καθώς και κάποια movie tickets για να προσδώσει μια παιχνιδιάρικη νότα!

Τον επόμενο μήνα θα βγει μια συλλογή η οποία θα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αγαπούν το μαύρο χρώμα και τα minimal σχέδια. Θα έχει 3 πολύ ιδιαίτερα αρώματα και θα είναι τα ιδανικά προϊόντα για έναν επαγγελματικό χώρο, μια βιβλιοθήκη, ένα minimal σπιτικό αλλά και σαν δώρο σε έναν άντρα. 

Και τέλος, το Πάσχα, σας ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα τόσο σε κεριά όσο και στα διακοσμητικά, όμως θα μου επιτρέψεις να μην αποκαλύψω ακόμα λεπτομέρειες! Θα είναι πάντως προϊόντα τα οποία δεν θα έχετε δει ξανά παρόμοια. Σχετικά με τις λαμπάδες, φυσικά θα υπάρχει μια μικρή συλλογή η οποία θα περιλαμβάνει και λαμπάδες από τα κλασσικά κεριά λαμπάδας αλλά και λαμπάδες κατασκευασμένες από φύλλα από μελισσοκέρι τα οποία είναι ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό. Θα επικρατούν φυσικά τα λουλούδια που είναι τα αγαπημένα μας, αλλά και διαφορετικά σχέδια για όλες τις ηλικίες! 

Θύμισέ μας που και πως μπορεί να δει κάποιος τα προϊόντα και να επικοινωνήσει μαζί σου για παραγγελίες. 

Αυτή την στιγμή μπορεί κανείς να δει τα προϊόντα μας μέσω των social media, δηλαδή Facebook & Instagram στα οποία έχουμε ενεργή παρουσία και συνεχή ενημέρωση των προϊόντων. Ωστόσο, σε περίπου 3 μήνες θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα μας στην οποία κανείς θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του με την ησυχία του! 

Ποια ευχή θα έκανες για την TooHotToCandle ; Πώς θα ήθελες να δεις της επιχείρησή σου σε 5 χρόνια από σήμερα; 

Νιώθω πολύ ευγνώμων για όλα όσα έχω πετύχει με την Too hot to Candle στα 2,5 χρόνια που υπάρχει και αυτό οφείλεται στην αγάπη του κόσμου και την προτίμηση του στα προϊόντα μας. Η ευχή που θα έκανα είναι να παραμείνει ίδια η εταιρία με τον ίδιο σεβασμό προς τα προϊόντα και τον πελάτη και κυρίως την προσωπική σχέση που έχει αναπτυχθεί με όλους και να συνεχίσει να δημιουργεί κεριά με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό. 

Ο σκοπός μας για τα επόμενα χρόνια  είναι να έχουμε μεγαλύτερη φυσική παρουσία τόσο σε καταστήματα αλλά και εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα όλο τον χρόνο, να μειώσουμε και άλλο την χρήση πλαστικού στην συσκευασία μας ακόμα και αν αυτό που ήδη χρησιμοποιούμε είναι ανακυκλώσιμο και ποτέ δεν ξέρεις ίσως να έχουμε και το δικό μας showroom. Ό,τι και να μας φέρει ο χρόνος, με αγάπη, χαρά και αρώματα θα το αντιμετωπίσουμε! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts