Home WONDERLANDBOOKS Top5 βιβλίων Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Top5 βιβλίων Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

by Businessmum.gr

Με φθινοπωρινή διάθεση και σίγουρα επιθυμία για όμορφες στιγμές διαβάσματος  επιστρέφουμε στην αγαπημένη, μηνιαία στήλη και συνήθεια του blog μας, το top5 βιβλίων για παιδιά και ενήλικες. 

Το top5 Οκτωβρίου εγκαινιάζουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο με 5 πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και νέες κυκλοφορίες που θα λατρέψουν μικροί κα μεγαλύτεροι αναγνώστες.

Το top5 Οκτωβρίου των Εκδόσεων Μεταίχμιο περιλαμβάνουν τα εξής βιβλία: 1.Σε είδα, 2.Ο βάλτος των χαμένων ψυχών, 3.Δώστε θάρρος στο παιδί, 4. Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και 5. Η πριγκίπισσα και ο μάγος.

 

CLARE MACKINTOSH

Σε είδα

Σειρά: Αστυνομικό

Βιβλίο της χρονιάς (2017) σύμφωνα με το Richard and Judy Summer Book Club

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο. 

ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ.Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης. 

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;

 

Susanne Jansson

Ο βάλτος των χαμένων ψυχών

Κατηγορία: Αστυνομικό

Η Νάταλι πηγαίνει σε έναν βάλτο της επαρχιακής Σουηδίας για να κάνει επιτόπια έρευνα στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής στη βιολογία. Σύντομα όμως γίνεται φανερό ότι έχει βαθιά προσωπικούς λόγους που είναι εκεί: η Νάταλι μεγάλωσε στην περιοχή και έφυγε μετά από μια φρικτή οικογενειακή τραγωδία. Ο βάλτος την τρομάζει μα και την έλκει με μια αόρατη δύναμη, και τα όσα γνωρίζει για τα μυστικά του δεν περιορίζονται σε απλά επιστημονικά δεδομένα. Μια νύχτα, μετά από μια φθινοπωρινή καταιγίδα, βρίσκει στον βάλτο έναν άντρα αναίσθητο, με τις τσέπες του γεμάτες νομίσματα. Εκεί κοντά, ανακαλύπτει έναν πρόχειρο τάφο.

Σύντομα γίνεται αντιληπτό ότι κάποιος δολοφόνος θάβει εκεί πτώματα για περισσότερο από μια δεκαετία. Η μικρή κοινότητα κλείνεται στον εαυτό της όσο οι άνθρωποι της αστυνομίας δίνουν μάχη να λύσουν μια σειρά από εγκλήματα που ξεπερνούν τη μικρή επαρχιακή τους εμπειρία. Μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου που διερευνά τα σκοτεινά βάθη στα οποία οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη.

Boglarka Hadinger

Δώστε θάρρος στο παιδί: Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων

Κατηγορία: Non Fiction

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι σύµβουλοι σχετικά µε την ανατροφή των παιδιών όσο στις µέρες µας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο πολλοί καλοπροαίρετοι γονείς και δάσκαλοι που να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις σωστές συµβουλές. Και ποτέ άλλοτε τα παιδιά δεν υπήρξαν τόσο επιθετικά και τόσο καταθλιµµένα όσο στις µέρες µας. Αυτό δεν πηγάζει µόνο από τα σύγχρονα προβλήµατα, όπως, παραδείγµατος χάριν, τα καταστρεπτικά επικοινωνιακά µέσα ή η έλλειψη ελεύθερου χρόνου των γονέων. Πηγάζει και από το λανθασµένο ερώτηµα: Τι πρέπει να λάβουν τα παιδιά µας για να νιώσουν καλύτερα και µέσω αυτού να γίνουν πιο ευτυχισµένα; 

Το ζήτηµα δεν είναι µόνο τι µπορούµε να κάνουµε ώστε τα παιδιά µας να βιώνουν την ευτυχία, αλλά και πώς να µάθουν να αντιµετωπίζουν τη δυστυχία, το δυσάρεστο συναίσθηµα, την αποτυχία, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς µπορούν τα παιδιά να µάθουν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις αποθαρρυντικές καταστάσεις της ζωής. 

Στις σελίδες του ανά χείρας βιβλίου θα βρείτε απόψεις που θα συµβάλουν στην απάντηση αυτών των ζητηµάτων και συνακόλουθα στη µείωση της επιθετικότητας, της κατάθλιψης και της ροπής προς εξαρτήσεις των παιδιών και των εφήβων.

 

Κέιτ Πάνκχερστ

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες 

Για παιδιά από 6 ετών

Υποψήφιο για τα βραβεία CILIP Carnegie και Kate Greenaway για το 2018.

Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Πέταξε στον ουρανό με την ΑΜΕΛΙΑ ΕΡΧΑΡΤ, υποστήριξε το δίκαιο με την ΕΜΕΛΙΝ ΠΑΝΚΧΕΡΣΤ και φέρε επανάσταση στη μόδα με την ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ! Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο αυτό βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν μερικές από τις υπέροχες γυναίκες που βοήθησαν να διαμορφωθεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Ακολούθησέ τες και ετοιμάσου για τη δική σου περιπέτεια.

Γίνεται αναφορά στις: Μαίρη Άνινγκ, Γερτρούδη Έντερλε, Αμέλια Έρχαρτ, Φρίντα Κάλο, Μαρί Κιουρί, Τζέιν Όστεν, Έμελιν Πάνκχερστ, Ρόζα Παρκς, Σακατζουία, Κοκό Σανέλ, Μαίρη Σίκολ, Πράκτορα Φίφι, Άννα Φρανκ.

Η Κέιτ Πάνκχερστ, απόγονος της Έμελιν Πάνκχερστ, είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. 

 

Τζούλια Ντόναλντσον

Η πριγκίπισσα και ο μάγος

 Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία 

Για παιδιά από 3 ετών

Επτά ευκαιρίες έχει η Ελάιζα να το σκάσειαφού πρώτα το χρώµα της και τη µορφή αλλάξει.

Κάθε φορά όµως που η πριγκίπισσα Ελάιζα µεταµορφώνεται –σε γαλάζιο ψάρι, σε πορτοκαλί αλεπού, σε µαύρη γάτα–, ο κακός µάγος τη βρίσκει και της αναθέτει µια κοπιαστική δουλειά. Θα καταφέρει η θαρραλέα πριγκίπισσα να τον ξεγελάσει και να επιστρέψει στο παλάτι εγκαίρως για να γιορτάσει τα γενέθλιά της;

Ένα συναρπαστικό παραµύθι από δύο βραβευµένες δηµιουργούς

*Καλή Ανάγνωση σε μικρούς και μεγάλους*

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts