Home WONDERLANDBOOKS Τοp5 βιβλίων Οκτωβρίου από την Ελληνοεκδοτική

Τοp5 βιβλίων Οκτωβρίου από την Ελληνοεκδοτική

by Businessmum.gr

Στη μηνιαία αυτή στήλη του top5 βιβλίων από Εκδοτικούς οίκους, καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στη παρέα μας, αυτό τον μήνα, την Ελληνοεκδοτική. Πλέον κάθε μήνα θα ενημερωνόμαστε για όλους τους τίτλους της Ελληνοεκδοτικής που δεν θα πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη μας.

Το  top5 Οκτωβρίου από την Ελληνοεκδοτική παρουσιάζει εξαιρετικές προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες και περιλαμβάνει τα εξής: 1.Φον ο Φοβερός, 2.Η χελώνα και ο λαγός αλλιώς…, 3.Πορτοκαλάδα ΣΛΟΥΡΠ!, 4. Dreamland H μεγάλη περιπέτεια.., 5. Ο φίλος μου ο διαβητούλης.

Φον ο Φοβερός

Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου

Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου. Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα. Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά. Να είναι καλά ο Γιάννης. Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη. Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ. Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι. Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις. Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή… Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή. Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα. Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα. Το ξέρεις. Φον…

Η χελώνα και ο λαγός αλλιώς…

Βούλα Γιαγκάζογλου Παπούδα

Μια μικρή χελώνα συναντά έναν καλογυμνασμένο λαγό. Μαγεμένη από τις αθλητικές του ικανότητες, του ζητά να αγωνιστούν στο τρέξιμο και στα άλματα. Σαν βόμβα σκάει το αίτημά της στα αυτιά του λαγούαλλά και όλων των ζώων. Μα καλά, τι νομίζει αυτή η χελώνα; Επειδή κάποτε γράφτηκε ένα παραμύθι, ότι δήθεν κέρδισε μια χελώνα έναν λαγό,
μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί;Αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια! Στην αληθινή ζωή, η χελώνα είναι χελώνα και ο λαγός είναι λαγός…Δεν γίνεται αλλιώς.

Πορτοκαλάδα ΣΛΟΥΡΠ!

Βασίλης Κουτσιαρής

Την ήθελα αυτή την πορτοκαλάδα. Ναι, το ήξερα πως ήταν με ανθρακικό και πως οι γονείς μου δεν θα μου επέτρεπαν να την πιω,αλλά εγώ θα προσπαθούσα να τους πείσω..

 

Dreamland

H μεγάλη περιπέτεια…

Μάσσα Φασούλα

Ναι, είμαι σίγουρος. Συμβαίνουν και μαγικά πράγματα!Πράγματα που, όταν είσαι μικρός, δεν μπορείς να τα πεις εύκολα στους μεγάλους.Φοβάσαι πως δεν θα σε πιστέψουν.Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ πριν από πολλά χρόνια.Ήταν αφάνταστα φανταστικό και νομίζω πως ήρθε η ώρα να το μοιραστώ…Άνοιξε το βιβλίο…Ακούς τα τραγούδια και τα χαχανητά από την DREAMLAND;Είσαι έτοιμος για την μεγάλη περιπέτεια; Έλα, θα περάσουμε τέλεια!

 

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΑΒΗΤΟΥΛΗΣ

 Κωνσταντίνα Φραντζεσκάκη 

Ο Μιχάλης τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνεται και τόσο καλά, πηγαίνει πολλές φορές τουαλέτα και συνεχώς διψάει. Έτσι, η επίσκεψη στον γιατρό δεν αργεί… Κι εκείνος το λέει ξεκάθαρα: διαβήτης! Κι όσο ο Μιχάλης αναρωτιέται τι είναι ο διαβήτης και κανείς δεν του εξηγεί, ξαφνικά εμφανίζεται ο Διαβητούλης, έτοιμος να λύσει κάθε του απορία και να τον βοηθήσει σε ό,τι θελήσει…

Ένα βιβλίο για τον παιδικό διαβήτη που απευθύνεται σε παιδιά και τα βοηθά όχι μόνο να μη νιώθουν διαφορετικά από τα άλλα, αλλά και να μάθουν να διαχειρίζονται με υπευθυνότητα τη διατροφή, την άσκηση, και γενικότερα την τυπική τήρηση κάποιων κανόνων για την ασφάλειά τους. Στο κείμενο παρουσιάζονται με αισιοδοξία, επιστημονικά παραδείγματα, τεκμηριωμένη βιβλιογραφία και εύκολα κατανοητή γλώσσα όλα τα στάδια της καθημερινότητας ενός παιδιού που πάσχει από διαβήτη.

 

*Καλή ανάγνωση*

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts