Home LIFE VIEW Βασική προϋπόθεση του «σωστού» χρόνου είναι… Η υπομονή!

Βασική προϋπόθεση του «σωστού» χρόνου είναι… Η υπομονή!

Ο χρόνος και η υπομονή είναι δύο από τους πιο ισχυρούς «πολεμιστές»! Εάν έχεις αυτές τις δύο αρετές, μπορείς να πετύχεις πολλά!

Η υπομονή και ο χρόνος διαμορφώνουν την ανθρώπινη δύναμη. Όταν παίρνεις χρόνο, αυτό σημαίνει ότι επιλέγεις να κάνεις υπομονή δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό σου για να ανασυνταχθεί, να θωρακιστεί και να ανακάμψει. Να θυμάσαι ότι…. Ο χρόνος είναι μία τεχνητή έννοια που δημιούργησε ο άνθρωπος για να μπορεί να ‘‘δεχτεί’’ και να ‘‘ανεχτεί’’ την αιωνιότητα και το άπειρο αλλά και να καταλάβει ότι δεν ζει για πάντα, τα χρόνια περνάνε και μαζί με αυτά φεύγουν και οι άνθρωποι.

Ο χρόνος είναι μία μεταβλητή που μπορεί να διπλασιαστεί εκουσίως, ως ένα βαθμό. Πρόσεχε, λοιπόν, πώς χρησιμοποιείς τον χρόνο σου και με ποιους ανθρώπους τον μοιράζεσαι, γιατί είναι κάτι που δεν γυρνάει πίσω και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Είναι εκείνος που στο πέρασμά του ”σαρώνει” τα πάντα. Γίνε φίλος και σύμμαχος μαζί.

Μην ξεχνάς ότι ο χρόνος είναι από τις πιο κρίσιμες «μεταβλητές» που έχεις στη ζωή σου. Φρόντισε να τον ισορροπήσεις, αφαιρώντας κάτι από το φορτίο σήμερα, ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για το Έργο της ίδιας σου της ζωής! Σίγουρα, θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι, όταν περνάς καλά έχοντας μία όμορφη παρέα δίπλα σου και βρίσκεσαι σε ένα ωραίο μέρος ή γενικά είναι κάτι τόσο ωραίο που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσει, είναι και η στιγμή που τελειώνει, δυστυχώς. Σε αντίθεση με κάτι κουραστικό, δυσάρεστο, και βαρετό που τυχαίνει να βιώνεις, τότε ανυπομονείς να τελειώσει όσο πιο άμεσα και γρήγορα γίνεται, ώστε να επιστρέψει στη ζωή σου πάλι το θετικό.

Η υπομονή δεν φαίνεται μόνο τη στιγμή που περιμένουμε κάτι, αλλά και το πώς συμπεριφερόμαστε ενώ περιμένουμε!

Για να μπορείς να ισορροπείς τον χρόνο με τις καταστάσεις και τα γεγονότα που έρχονται στη ζωή σου, είτε είναι σχεδιασμένα είτε απρόβλεπτα, σημαντική προϋπόθεση είναι να έχεις υπομονή και είναι από τις μεγαλύτερες αρετές που μπορεί να έχεις. Εάν δεν την διαθέτεις, καιρός είναι να «δουλέψεις» για να την αποκτήσεις.

Δεν την αποκτάς έτσι την υπομονή! Πρέπει να εξασκηθείς πάνω σε αυτή. Μόνο τότε έχεις ελπίδες να την αποκτήσεις! Ποτέ να μην βιάζεσαι…. Η βιασύνη προδίδει έλλειψη ελέγχου επί του εαυτού σου αλλά και του χρόνου. Πιάσε το νόημα και το πνεύμα της ζωής και θα δεις, όλα θα έρθουν στον χρόνο τους! Αλήθειες, ψέματα, καταστάσεις, λύσεις… Οι σωστοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σου, οι τοξικοί θα απομακρυνθούν και με τον χρόνο αλλά και την υπομονή σου, θα μπορείς να δημιουργείς βήμα – βήμα την καθημερινότητα και τη ζωή που εσύ ο ίδιος έχεις ονειρευτεί.

Μην ξεχνάς ότι… Τίποτα δεν κρατάει για πολύ, είτε είναι καλό είτε κακό. Μάθε να διαχειρίζεσαι «σωστά» τον χρόνο σου και να αντιμετωπίζεις τις όποιες συνθήκες σού παρουσιάζονται και θα δεις ότι…

Όλα είναι χρόνος, όλα περνάνε, αρκεί να έχεις υπομονή, λογική, να «χαλιναγωγείς» τις εσωτερικές σου αναταραχές και τις συναισθηματικές σου ανταποκρίσεις.

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν τόσο γρήγορα, σαν «μία ανάσα», τότε θα ‘‘ξυπνήσεις’’, θα αφήσεις στην άκρη ό,τι δεν αξίζει και θα είσαι με άτομα που αγαπάς και σε αγαπάνε, γιατί μόνο τότε θα έχεις πραγματικά τον χρόνο δίπλα σου!

Να θυμάσαι ότι, όταν ο χρόνος σού παίρνει μακριά ανθρώπους που αγαπάς, δεν φταίει αυτός, αλλά Εσύ! Γιατί αυτός σου έδωσε τον χρόνο που έπρεπε, αλλά εσύ δεν τον εκμεταλλεύτηκες.

Όλα έρχονται στην ώρα τους…. Μόνο για εκείνους που ξέρουν και αντέχουν να περιμένουν!

Όσοι βιάζονται και ανυπομονούν, αργούν να έρθουν και να γίνουν αυτά που επιθυμούν αλλά μπορεί και να μην έρθουν και ποτέ. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ο χρόνος, πώς θα το φέρει και εάν το φέρει…. Έχε υπομονή και ακολούθησε τον χρόνο και τη ζωή. Μην πιέζεις καταστάσεις! Φρόντισε να αξιοποιείς τον χρόνο σου κάνοντας δημιουργικά πράγματα που θα σε εξελίξουν ως άνθρωπο και θα σε φέρουν πιο κοντά στην επαγγελματική και προσωπική σου επιτυχία. Αυτό είναι ζωή!

Κάνε στην άκρη ό,τι ο καιρός δεν έχει ωριμάσει ακόμη και διεκδίκησέ το όταν αυτό θα έχει καρποφορήσει. Η υπομονή είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα αλλά από τα πιο ωφέλιμα όταν αυτό γίνει ‘‘κτήμα’’ σου!

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts