Home WONDERLANDGOING OUT Vezené Santorini | Δείπνησα στο διάσημο εστιατόριο και κατέγραψα τα πάντα!

Vezené Santorini | Δείπνησα στο διάσημο εστιατόριο και κατέγραψα τα πάντα!

by Ivi Chrysou Belesi

Στα κυκλαδίτικα νησιά πάντα με μαγεύουν το γαλάζιο του Αιγαίου, τα γραφικά σοκάκια και τα γαστρονομικά στέκια ενώ με γοητεύει η ιδέα να επισκέπτομαι μέρη που μου έχουν πει οι φίλοι μου ότι πρέπει να πάω οπωσδήποτε! Και δεν φαντάζεστε πόσοι μου είχαν πει να πάω στο Vezené Santorini!

Στη Σαντορίνη, σε ένα από τα ομορφότερα και τόσο ιδιαίτερα νησιά του κόσμου, σε μαγεύει κάθε γωνιά, από τη διάσημη καλντέρα μέχρι το τελευταίο καλντερίμι του νησιού που μπορεί να μην βλέπει και καλντέρα! Τα σημεία και οι χώροι που θα ήταν καλό να επισκεφτείς είναι φυσικά πολλά και διαφορετικά. Σε αυτό το ταξίδι μου στη Σαντορίνη, στον τόπο μου όπου κάθε φορά παρατηρώ την ραγδαία αλλαγή και ανάπτυξή του, και θέλω να δοκιμάζω ό,τι νέο γεννιέται, αποφάσισα να επισκεφτώ έναν πολύ φημισμένο χώρο που αυτή τη χρονιά ένωσε μάλιστα τις γαστρονομικές δυνάμεις του με το γνωστό εστιατόριο της Αθήνας, Vezené.

Βρέθηκα, λοιπόν, στο Cavo Tagoo της Σαντορίνης, απογευματάκι, λίγο πριν τη δύση του ηλίου, και μαζί με τη συντροφιά ενός δροσιστικού, καλοκαιρινού κοκτέιλ με έντονη φρουτώδη γεύση και περιμένοντας την ώρα του δείπνου απόλαυσα το ηφαιστειακό τοπίο που κόβει την ανάσα αλλά παράλληλα σε ταξιδεύει και σε γαληνεύει…

Ακολούθησε το δείπνο στο εστιατόριο Vezené, το οποίο στεγάζεται αυτή τη χρονιά στον χώρο του Cavo Tagoo. Το εστιατόριο διαθέτει μια σάλα κομψή με λιτή διακόσμηση και περιμετρικά τζαμαρία και open κουζίνα για να φιλοξενεί τους επισκέπτες που απολαμβάνουν ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας στο νησί της Σαντορίνης.

Πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα σε μια δημιουργική εκδοχή περιμένουν τους επισκέπτες να τα δοκιμάσουν και να τα απολαύσουν σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή κρασιού που θα ανακαλύψουν στη wine list του εστιατορίου.

Από το δείπνο αυτό, που σε γενικές γραμμές ήταν εξαιρετικό με κάποιες μόνο μικρές απογοητεύσεις, λάτρεψα το ταρτάρ γαρίδας και τα στρείδια σερβιρισμένα σε θρυμματισμένο πάγο που πραγματικά έφερναν τη θάλασσα στο πιάτο σου, τα οποία και φυσικά θα σας πρότεινα να τα δοκιμάσετε αν αγαπάτε τα θαλασσινά. Από την άλλη, δεν θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε στο συγκεκριμένο εστιατόριο ελληνική σαλάτα γιατί μου φάνηκε αρκετά απλή και αδιάφορη συγκριτικά με το υπόλοιπο μενού και ύφος των πιάτων που παρουσίαζε το Vezené.

Για κυρίως πιάτο δοκιμάσαμε νοστιμότατη μακαρονάδα με κολοχτύπα, οστρακοειδές της θάλασσας, που είναι κάτι μεταξύ αστακού και αστακοκαραβίδας, και είναι ακόμα πιο γευστικό. Πραγματικά μια εξαιρετική και φρέσκια επιλογή για το δείπνο!

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σορμπέ για επιδόρπιο! Ήταν ένα από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει σε υφή, γεύση και άρωμα, ενώ καθημερινά το εστιατόριο ανανεώνει τις γεύσεις που προτείνει στο μενού του.

Και αν θέλετε να συνδυάσετε το γεύμα σας με έναν ξεχωριστό λευκό οίνο Θήρας, θα σας πρότεινα αυτό που συνδυάσαμε και εμείς στο δείπνο μας: το Cuvee Monsignori, μια εκλεκτή επιλογή ασύρτικου, χρονιάς 2018, του κτήματος Αργυρού.

Κάθε γαστρονομική εμπειρία είναι ένα νέο ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων που μπορείς να απολαύσεις και στο Cavo Tagoo μαζί με τη μοναδική θέα της Καλντέρας, την εξαιρετική φιλοξενία και την υπογραφή των πιάτων από το διακεκριμένο αθηναϊκό εστιατόριο Vezené, το ταξίδι είναι απολαυστικό!

Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε άφιξη στη Σαντορίνη, επιλέξτε για ένα κοκτέιλ το Cavo Tagoo και για ένα ξεχωριστό δείπνο το εστιατόριο Vezené με εκπληκτική θέα, ευχάριστη ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις!

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts