Home MUM ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

by Ivi Chrysou Belesi

Αν είσαι και εσύ μια μαμά που προσπαθεί και θέλει να τα κάνει όλα παρέα με το μπεμπάκι της όπως και τη βόλτα στα μαγαζιά για ψώνια αλλά αγχώνεσαι για το πώς θα τα καταφέρεις μόνη σου, σου έχω τα απόλυτα tips όχι μόνο για να τα καταφέρεις αλλά για να σε θαυμάζουν και οι γύρω σου!  Μια βόλτα στα μαγαζιά μόνη με το μικρό μας φυσικά και είναι εφικτή, καθώς μετά τη γέννα τίποτα δεν είναι αδύνατο για μας, απλώς χρειάζεται σωστή οργάνωση και σύστημα. 

Αρχικά, προτιμάμε εμπορικά κέντρα με πολλά καταστήματα που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες μας και θα εξασφαλίσετε και καλές συνθήκες περιβάλλοντος για το μωρό σας χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις στη θερμοκρασία.

Βασικός κανόνας που ακολουθούμε πάντα όπου και αν πάμε με το μωρό μας είναι να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα, τη διατροφή, τον ύπνο και το παιχνίδι του. Εφοδιάζεις λοιπόν την τσάντα του μωρού με όλα αυτά, εντάξει μια τσάντα δεν θα είναι ανά δεν έχει μια τεράστια αλλά δυο, τα φορτώνεις στο αμάξι και αργότερα στο καρότσι. Το καρότσι είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου, ειδικά σε μια βόλτα στα μαγαζιά, και για αυτό πρέπει να είναι σωστά εφοδιασμένο και οργανωμένο για να έχεις και να βρίσκεις άμεσα όλα όσα χρειάζεσαι για να φροντίσεις το μικρό σου. Δες σχετικό άρθρο.

Αφού πάρεις μαζί σου όλα όσα μπορεί να χρειαστεί το μωρό σου, οργάνωσε τη βόλτα σου, δηλαδή κατέγραψε στις σημειώσεις όλα όσα θέλεις να κάνεις, να αγοράσεις ή να δεις στα καταστήματα ώστε να ακολουθείς ένα πλάνο και να μην χάνεις χρόνο.

Φρόντισε την ίδια μέρα να είσαι σχετικά ελεύθερη από πολλές υποχρεώσεις και ραντεβού ώστε να μην σε αγχώνει ο χρόνος και να μην τρέχεις για να προλάβεις μια υποχρέωση που έχεις μετά. Είσαι μανούλα πια και δικαιούσαι στην αρχή ειδικά της μητρότητας να μην μπορείς όλα τα τα προλάβεις ταυτόχρονα και να αφήνεις και κάτι γι αύριο!

Τα άνετα ρούχα και παπούτσια θα σε βοηθήσουν και για να μην κουραστείς από την ορθοστασία και τη βόλτα αλλά και για να μπορείς να αλλάζεις και να δοκιμάζεις εύκολα όσα θες να αγοράσεις. Σε ένα στενό δοκιμαστήριο που ίσα- ίσα θα χωράει εσένα και το καρότσι με το μωρό, γιατί τα περισσότερα καταστήματα δεν διαθέτουν προσαρμοσμένο για μαμάδες με καρότσι δοκιμαστήριο, δεν χρειάζεται να σε ταλαιπωρεί και το ντύσιμό σου για να δοκιμάσεις κάτι, πρέπει να ίσα όσο περισσότερη άνετη στις αλλαγές. 

Ζήτησε αν είναι εφικτό να σε βοηθήσει μια πωλήτρια, που θα σου αφιερώσει λίγο χρόνο γιατί αν κάτι δεν σου κάνει και θες να αλλάξεις το νούμερο που πήρες από το ράφι δεν είναι εύκολο να μπεις και να βγεις με ένα καρότσι στο δοκιμαστήριο, όσες φορές χρειάζεται να αλλάξεις κάτι για να δοκιμάσεις κάτι. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν πετύχετε μαμαδοπωλήτριες που μπορούν να σας καταλάβουν, ελάχιστες περιπτώσεις πωλητριών θα βρείτε να σας εξυπηρετήσουν και να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε ως γυναίκα απλά με ένα μωρό στην αγκαλιά. Ό,τι και να αντιμετωπίσετε μην ξεχνάτε πως είστε γυναίκες με τα ίδια δικαιώματα και με περισσότερα από αυτά που είχατε και πριν γίνετε μητέρες. Είστε μητέρες αλλά και γυναίκες!

Πολύ σημαντικό είναι κατά τη διάρκεια της βόλτας σας να μην ξεχνάτε να κάνετε μικρά διαλείμματα για να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας, να το ταΐσετε, να το πάρετε μια αγκαλιά για να νιώσει όμορφα, να το σηκώσετε από το καρότσι για να ξεπιαστεί και να συνεχίσετε τα ψώνια σας. 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές με γκρίνια του μωρού που μπορεί να σας αποσυντονίσει για λίγο. Μην πανικοβληθείτε, δώστε χρόνο στο μικρό σας, κάντε μια διακοπή, φροντίστε το γιατί σας έχει ανάγκη και συνεχίστε αργότερα. Επίσης στις στιγμές αυτές γρίνιας και εκνευρισμού μην αγχωθείτε με τα πιθανά ενοχλητικά βλέμματα των γύρω σας που είτε δεν έχουν γίνει ακόμη γονείς , είτε έχουν ξεχάσει ή είναι τόσο εγωιστές που δεν θυμούνται ότι έχουν περάσει παρόμοια σκηνικά με τα μικρά τους. Είστε ισότιμες με τους υπόλοιπους πελάτες και δικαιούστε και επιπλέον υπηρεσίες ως μητέρες που πρέπει να διεκδικήσετε. Ποιες είναι αυτές; Ας τις θυμηθούμε μαζί..

  • Προτεραιότητα στη σειρά των δοκιμαστηρίων
  • Προτεραιότητα στο ταμείο αν δεν υπάρχει ειδικό ταμείο για μητέρες, εγκυμονούσες και άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Άμεση εξυπηρέτηση από το προσωπικό
  • Βοήθεια στη κίνησή σας με το καρότσι μέσα στο κατάστημα καθώς τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν προβλέψει τη περίπτωση του καροτσιού και έχουν πολύ στενούς διαδρόμους.

Αν σας φαίνονται αυτονόητα δεν είναι και για αυτό πρέπει να τα διεκδικούμε όλες οι μητέρες ! Είμαστε μητέρες με δικαιώματα και δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με απόψεις που μας αναιρούν τα υπόλοιπα δικαιώματα και ανάγκες μετά την άφιξη της μητρότητας. 

Πάρτε λοιπόν την απόφαση, τη δυναμικότητά σας, τα απαραίτητα εφόδια και φύγετε για ψώνια με το μικρό σας!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts