fbpx
Home EDITORIAL Wellington με μανιτάρια και κινόα

Wellington με μανιτάρια και κινόα

| Νόστιμη, vegan και υγιεινή ιδέα για το τραπέζι του ρεβεγιόν

Σήμερα έχουμε 3 συνταγές σε 1! Το γιορτινό μενού του χορτοφάγου που αποτελείται από wellington (σφολιάτα γεμιστή δηλαδή), mashed potatoes & gravy (που είναι μια εκδοχή του δικού μας πουρέ όμως χωρίς να λιώνουν εντελώς οι πατάτες) ενώ η σάλτσα είναι μία αλμυρή μανιταρένια σως που κάνει τα πάντα πιο νόστιμα! Ένα πλήρες γεύμα που είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται, και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Υλικά

Για το wellington
-500 γρ. μανιτάρια
-5 κ.σ. κινόα βρασμένη σε αλατισμένο νερό
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
-1 κ.γ. αλάτι
-¼ κ.γ. πιπέρι
-1 έτοιμο φύλλο vegan σφολιάτας
-γάλα σόγιας για να αλείψουμε την επιφάνεια της σφολιάτας

Για τις mashed potatoes

-1,5 κιλό πατάτες
-50 γρ. βίγκαν μαργαρίνη
-1/2 κ.γ. πιπέρι
-1 κ.γ. αλάτι
-1 κούπα γάλα σόγιας

Για τη gravy

-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 μανιτάρια
-4 κ.σ. αλεύρι
-1 κ.σ. κορν φλάουρ
-3 κούπες ζωμό μανιταριών ή λαχανικών
-1 κ.γ. αλάτι
-1/3 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Για το wellington

1. Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγώσει.
2. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Βάζουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και την βρασμένη κινόα και ανακατεύουμε.
3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4. Ντύνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ανοίγουμε πάνω του το φύλλο σφολιάτας αφού ξεπαγώσει. Βάζουμε στο κέντρο του τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα ρολό.
5. Αν θέλουμε κόβουμε σχήματα με κουπάτ από την σφολιάτα που περίσσεψε ή την χαράζουμε.
6. Αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με γάλα σόγιας.
7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το γουέλινγκτον και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.

Για τις mashed potatoes

1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια ίσου μεγέθους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και 1 κ.σ. αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σουρώνουμε το νερό και αφού τις επιστρέψουμε στην κατσαρόλα τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, το αλάτι, το πιπέρι και τη βίγκαν μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Για τη gravy

1. Σε ένα αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
2. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό περίπου.
3. Προσθέτουμε το ζωμό και το κορν φλάουρ αφού το έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμη όταν αρχίσει να πήζει.

Σερβίρουμε περιχύνοντας gravy πάνω στις πατάτες και το wellington!

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts

Leave a Comment