Home IVI’S VIEW  Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, το φωνάζω και με τίποτα δεν το αλλάζω!

 Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, το φωνάζω και με τίποτα δεν το αλλάζω!

by Ivi Belesi

Διαβάζοντας τον τίτλο του σημερινού μου άρθρου υποθέτω πως μπορεί ήδη να έχετε κάνει σκέψεις όπως “αχ τι να έπαθε το κορίτσι και κατέληξε στην Ψυχοθεραπεία ;”, “ η καθημερινότητα την τρέλανε” , “ μα καλά δεν μπορούσε μόνη της να διαχειριστεί την ζωή της και κατέληξε στον ειδικό ; ”. Δεν σας αδικώ είτε σκεφτήκατε κάτι από τα παραπάνω είτε όχι. Δυστυχώς,  ακόμα στις μέρες σας η ενασχόληση με την Ψυχική Υγεία αποτελεί ταμπού και συνοδεύεται από πολλές στερεοτυπικές αντιλήψεις λόγω τελικά έλλειψης της σχετικής παιδείας. Πολλά αγνοούσα και εγώ μέχρι να ανακαλύψω αυτόν τον υπέροχο κόσμο και να γνωρίσω πολλά τόσο για τον ίδιο μου τον εαυτό όσο και για την ζωή.

Με την Ψυχοθεραπεία μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις και να απολαμβάνεις πιο ουσιαστικά τη ζωή.

Ναι λοιπόν ξεκίνησα Ψυχοθεραπεία και για να προλάβω τα γρήγορα συμπεράσματα δεν ξεκίνησα Ψυχοθεραπεία γιατί μου συμβαίνει κάτι, γιατί τρελάθηκα, γιατί δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα μόνη μου αλλά γιατί είμαι καλά, δυνατή και θέλω να με φροντίσω, να μάθω την Ήβη, να την ακούσω, να την βελτιώσω. Να ξαναγεννηθώ, να γίνω καλύτερη σε κάθε μου ρόλο και να απολαύσω πιο ουσιαστικά αυτή τη ζωή και όσα αυτή μου φέρνει. Το ήθελα χρόνια να το κάνω ώσπου βρέθηκε το σωστό timing για να ξεκινήσει αυτό το μαγικό ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης. Καρμικά μάλλον βρέθηκα να παρακολουθώ στα social media έναν επαγγελματία Ψυχικής Υγείας με ειδίκευση στην Ψυχοθεραπεία και αποφάσισα να κάνω το πρώτο βήμα και να επικοινωνήσω μαζί του για να ξεκινήσω. Φυσικά και δεν ήταν εύκολη η πρώτη επαφή με την ιδέα να εμπιστευτώ, να ενσωματώσω και να συνηθίσω έναν άγνωστο άνθρωπο στην καθημερινότητά του. Η αμηχανία και ο φόβος για το άγνωστο υπήρχαν τα πρώτα λεπτά της πρώτης συνεδρίας αλλά πολύ γρήγορα εξαφανίστηκαν όταν ένιωσα πως μέσα από αυτή την εμπειρία θα δω την ζωή και εμένα αλλιώς. Αυτό είναι που με ενθουσίασε και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να με εντυπωσιάζει συνεχώς μέχρι και σήμερα, μήνες μετά, πως με την Ψυχοθεραπεία μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις και να απολαμβάνεις πιο ουσιαστικά τη ζωή.

Η εβδομαδιαία συνεδρία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς μου, ένα ραντεβού με τον εαυτό μου για απολογισμό και αξιολόγηση που δεν χάνω με τίποτα και ανυπομονώ κάθε φορά να έρθει αυτή η ημέρα της εβδομάδας.

Έχουν περάσει μήνες από την πρώτη συνάντηση με τον πλέον Ψυχοθεραπευτή μου και νιώθω τόσο τυχερή και χαρούμενη που έκανα αυτό το δώρο στον εαυτό μου. Γιατί είναι πραγματικά ένα ανεκτίμητο δώρο για κάθε άνθρωπο, για κάθε γυναίκα, μαμά, σύντροφο, αδελφή, φίλη, επαγγελματία να μπορέσει να γνωρίσει το είναι της, να γιατρέψει τυχόν ψυχικά τραύματα, να βελτιώσει την συμπεριφορά της, να αξιολογήσει και να καταλάβει τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της, να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά σε κάθε σχέση, να αποδώσει καλύτερα σε κάθε της ρόλο και ιδιότητα μέσα στην καθημερινότητα. Να ακούσει τις ανάγκες και τα θέλω της αλλά και τα θέλω του άλλου. Να εκτιμήσει περισσότερο τον εαυτό της, τα δεδομένα της ζωής της. Να νιώσει πιο έντονα, να απολαύσει πιο αβίαστα. Όλα αυτά είναι πολύ συνοπτικά όσα νιώθω να μου προσφέρει η Ψυχοθεραπεία. Η εβδομαδιαία συνεδρία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς μου, ένα ραντεβού με τον εαυτό μου για απολογισμό και αξιολόγηση που δεν χάνω με τίποτα και ανυπομονώ κάθε φορά να έρθει αυτή η ημέρα της εβδομάδας.

Νιώθω καλύτερος άνθρωπος, περισσότερο και πιο ολοκληρωμένη γυναίκα, μαμά, σύντροφος, φίλη και επαγγελματίας γιατί δίνω τον χρόνο και τον χώρο να με γνωρίσω και να με βελτιώσω.

Διανύοντας λοιπόν κάποιους μήνες συστηματικής ενασχόλησης με την Ψυχική μου Υγεία και έχοντας και την τύχη να ταιριάξω εξαρχής με τον θεραπευτή που επέλεξα που δεν είναι πάντα απαραίτητο, νιώθω πιο γεμάτη και συνειδητοποιημένη από ποτέ. Συνηθίζω πλέον να αντιμετωπίζω όσα συμβαίνουν ακόμα και τα πιο δύσκολα και στενάχωρα χωρίς να τα αποφεύγω ή να τα φοβάμαι. Πατάω στη γη αλλά δεν σταματάω και να ονειρεύομαι χωρίς να φοβάμαι μην απογοητευτώ και δεν μπορέσω να το αντιμετωπίσω. Νιώθω καλύτερος άνθρωπος, περισσότερο και πιο ολοκληρωμένη γυναίκα, μαμά, σύντροφος, φίλη και επαγγελματίας γιατί δίνω τον χρόνο και τον χώρο να με γνωρίσω και να με βελτιώσω. Δουλεύω εγώ με εμένα για εμένα και όσους και όσα συγκροτούν και θέλω στην ζωή μου.

Και τελικά μέσω της Ψυχοθεραπείας νιώθω χαρούμενη και δυνατή, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές γιατί είμαι πλέον πιο ικανή να τις αντιμετωπίσω και αυτές, και για αυτό αποφάσισα μετά από αρκετή σκέψη να το μοιραστώ μαζί σας πιο πολύ για να σας παρακινήσω να σκεφτείτε μήπως ήρθε αυτή η στιγμή να χαρίσετε και εσείς αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Έχω πολλά να μοιραστώ μαζί σας από αυτό το ταξίδι αλλά για την ώρα ήθελα μόνο να σας πω πως ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, το φωνάζω και με τίποτα δεν το αλλάζω! Εσείς ; 

Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, το φωνάζω και με τίποτα δεν το αλλάζω!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts