Home CHILD Xmas Editorial | SPREAD LOVE | “Ενσυναίσθηση” | Πώς η Εκπλήρωση της Ευχής επηρεάζει τη ζωή των παιδιών που νοσούν

Xmas Editorial | SPREAD LOVE | “Ενσυναίσθηση” | Πώς η Εκπλήρωση της Ευχής επηρεάζει τη ζωή των παιδιών που νοσούν

by Alexandra Papadaki

Θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια, τέτοιες μέρες ήταν, πρότεινα στον ιδιοκτήτη του Δημοτικού όπου πήγαινε η κόρη μου, να διαθέσουμε το “Αστέρι της Ευχής” του Make-A-Wish στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Με τόσα παιδιά, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες συγκεντρωμένους στον ίδιο χώρο, με τις γιορτές να πλησιάζουν, το θεώρησα ιδανική ευκαιρία για να στηρίξουμε τον οργανισμό. Αλίμονο, έπρεπε να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια για να πείσω τον ιδιοκτήτη για τη Δύναμη που έχει η Εκπλήρωση της Ευχής

Εντέλει τα κατάφερα -και μάλιστα τα Αστεράκια μας ξεπούλησαν και αγκαλιάστηκαν με αγάπη και συγκίνηση- η δυσπιστία όμως εκείνου του “παιδαγωγού” με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσοι άνθρωποι γύρω μας – και σε τόσο καίριες και υπεύθυνες θέσεις- δεν έχουν ιδέα πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, το να πραγματοποιήσουν την Ευχή τους. Πόση χαρά, δύναμη και κουράγιο τούς χαρίζεται, στα ίδια μα και στις οικογένειές τους, μέσα στην καθημερινότητα του νοσοκομείου, των εξετάσεων, των θεραπειών.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι, τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιων “ανθρώπων”; Τους λείπει η ενσυναίσθηση ή μήπως η ενημέρωση; Για την ενσυναίσθηση, δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα. Πάντα μέσα μου εύχομαι το παράδειγμά μου, τα ελάχιστα πράγματα που μπορώ να κάνω εθελοντικά, να επηρεάζουν έστω και έναν άνθρωπο δίπλα μου. Για την ενημέρωση όμως, σας το εγγυώμαι, αυτού του είδους τα θέματα, τα πιο ανθρώπινα κα ουσιαστικά, θα βρίσκονται πάντα ψηλά στην ιεραρχία της θεματολογίας μου. Για αυτό, λοιπόν, ας περάσουμε στο δια ταύτα: 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το Make-A-Wish:

Α. Επιλέγουμε το eshop του για τα δώρα μας και τα γούρια της νέας χρονιάς! Έχουν πραγματικά υπέροχα πράγματα, θα ξετρελαθείτε!

Β. Διαδίδουμε όπως και όσο μπορούμε το έργο τους! Στους φίλους, τη γειτονιά μας, το σχολείο των παιδιών μας, την εταιρεία όπου εργαζόμαστε! Γινόμαστε αλυσίδα αγάπης!

Γ. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας και μαθαίνουμε την επιρροή που έχει στα παιδιά που νοσούν η Εκπλήρωση της Ευχής τους: 

(από το Make-A-Wish): “Η πίστη στο έργο μας αποτυπώνεται τόσο από έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον παγκόσμιο οργανισμό, όσο και από την έκθεση κοινωνικού αντικτύπου που «έτρεξε» για λογαριασμό μας η εταιρεία EnableGood για το διάστημα 2020 – 2021.

Παρουσιάζοντας κάποια βασικά συμπεράσματα που ακολουθούν αλλά και μελετώντας τις δύο έρευνες, είναι προφανές ότι η εκπλήρωση της ευχής των παιδιών αυτών είναι αναγκαία και όχι κάποιο είδος πολυτέλειας. Η ψυχική τους υγεία, είναι απαραίτητη για τη συνεργασία τους και τον αγώνα τους.

• 9 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, ανέφεραν μείωση του ψυχολογικού στρες τους μετά την ευχή και βελτίωση της ψυχικής υγείας και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, το 97% των παιδιών

• 9 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, ανέφεραν ότι ένιωσαν χαρά, αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το μέλλον και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, σε ποσοστό 94% αύξηση του αισθήματος ευτυχίας και της συναισθηματικής σταθερότητας

• 7 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, ανέφεραν ότι ήταν πιο συνεργάσιμα στη θεραπεία μετά την εκπλήρωση και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, το 75% των παιδιών

• 7 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι υπήρξε βελτίωση και σωματική ευεξία, ενώ βάσει της παγκόσμιας έρευνας, το 75% των επιστημόνων υγείας είπαν ότι βελτιώθηκαν τα ιατρικά αποτελέσματα.

*Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε ένα εορταστικό δείπνο, σε κλειστό δημοσιογραφικό κύκλο, που διοργάνωσε ο οργανισμός με την πολύτιμη υποστήριξη του Χάρη Σιανίδη και της Beautiful People Pr Events. Πολύτιμοι υποστηρικτές της δράσης για τη διάδοση του οράματος και του έργου του οργανισμού, ήταν η Θεοδώρα Προδρόμου και ο Διαμαντής Προδρόμου, με τη συμβολή των εταιρειών τους DK Style και Shell Διαμαντής Πρόδρομος μέσω της δωρεάς των 1.000€, και του Pasaji που προσέφερε τον υπέροχο χώρο και το δείπνο στους καλεσμένους. Special Thanks στην εταιρεία GOD // Hill+Knowlton Strategies

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για όσους δεν το γνωρίζουν:

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει 3.100 ευχές παιδιών, ενώ συνεχίζει να δέχεται αιτήματα και να εκπληρώνει ευχές σε καθημερινή και αδιάλειπτη βάση.

close

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts