555
Τι θα λέγατε να φτιάξουμε ζυμαρικά με κιμά και λαχανικά;
Υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή:
400 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
500 γρ. κιμά χοιρινό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
1 κρεμμύδι
΄1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σπάμε τον κιμά με τα χέρια μας, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε το κύμινο και το μπούκοβο, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα και πιπέρι.
Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη