Home WONDERLANDGOING OUT 1ο Cycladic Kids Festival | Ελεύθερη είσοδος για παιδιά από 4 έως 15 ετών, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων,

1ο Cycladic Kids Festival | Ελεύθερη είσοδος για παιδιά από 4 έως 15 ετών, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων,

by Businessmum.gr
Το Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το «1ο Cycladic Kids Festival», στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

11:00 – 21:00 | Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ >Για όλους Ο Άνθρωπος μέσα από την ιστορία της τέχνης, τις διαφορετικές εποχές, την καθημερινότητα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την κοινωνική συμπερίληψη. Ο Άνθρωπος σήμερα. Ο Άνθρωπος στο μέλλον. Με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19,500 συμμετοχές. Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης έκλεισε φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει παρουσιάζοντας έκθεση με επιλεγμένα έργα των παιδιών. Παράλληλα, όλα τα έργα έχουν αναρτηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr, κάνοντας την έκθεση προσβάσιμη σε όλους και από παντού. Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού ήταν το Ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη» του Μουσείου. Με αφορμή το ειδώλιο, τα παιδιά ζωγράφισαν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. 

11:00 – 21:00 | ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

LIBRARY4ALL > Για όλους Στο πλαίσιο των 10 χρόνων του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής αλλά και των 10 χρόνων του Library4all ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηρίζουμε σχολικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα! Οργανώνουμε ένα “κύμα βιβλίων” στον χώρο της έκθεσης του Κέντρου Τεχνών για να συγκεντρώσουμε καινούργια ή σχεδόν καινούρια ελληνικά βιβλία κατάλληλα για παιδιά 4-12 ετών.

Σημείωση: Το Library4all δεν δέχεται εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, σχολικά, με αυτοκόλλητα, με ήρωες κινουμένων σχεδίων, προσφορές από εφημερίδες. Ζητάμε κυρίως παραμύθια λόγω των πολλών αιτήσεων που έχουν από νηπιαγωγεία σε κάθε γωνιά της χώρας. Ευχή του Library4all είναι όλα τα σχολεία να έχουν μία προσβάσιμη, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, συνδεδεμένη με τη ζωή του σχολείου, με βιβλιοθηκονόμο και με ετήσια κρατικά κονδύλια για αγορά βιβλίων. Μία βιβλιοθήκη πραγματικά για όλους και όλες, με όλους και με όλες. 

11:00 – 14:00 | ΕΙΧΑΝ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΙΑ;

FACEPAINTING | 4+ ΕΤΩΝ

MOUTZOURES Συνεχόμενη ροή με σειρά προτεραιότητας 

11:30 – 13:30 | ΝΕΦΕΛΟΚΟΚΚΥΓΙΑ

BUBBLE PARADE | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

LA PETITE MARGUΕRITE (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης) >Για όλους Η ομάδα La Petite Marguerite σχεδιάζει μια εικαστική παρέμβαση και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ξεκινήσουν μια αναζήτηση ενός νέου τόπου, της ονειρικής Νεφελοκοκκυγίας! Πρόκειται για μια παράσταση η οποία ξεφεύγει από τη φόρμα της σκηνικής δομής και περιοδεύει στον χώρο δημιουργώντας μια μοναδική συνθήκη κατά τη διάρκεια της οποίας κοινό και ερμηνευτές αλληλεπιδρούν μέσα από τον αιωρούμενο κόσμο της σαπουνόφουσκας. Για όσο διαρκεί η μουσική, το όνειρο και ο χορός ανάμεσα στις σαπουνόφουσκες είμαστε όλοι και όλες εκεί για να βγουν οι ευχές και τα όνειρα αληθινά! Συντελεστές: Ιδέα, χορογραφία, κατασκευές, τεχνικές χειρισμού και ερμηνεία: La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης) Σκηνικά / κοστούμια: Ιωάννα Γουζέλη, Δημήτρης Σαρλάνης.

12:00 – 14:00 | LIVE PRINTING

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑΣ | 4+ ΕΤΩΝ

ΛΟΥΠΕΣ >Συνεχόμενη ροή με σειρά προτεραιότητας Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της χειροποίητης μεταξοτυπίας, μίας απο τις αρχαιότερες τεχνικές τυπώματος! Κάθε παιδί θα τυπώνει κάρτες επάνω στις οποίες θα μπορεί στη συνέχεια να επεμβαίνει με άλλες τεχνικές (ζωγραφική, κολάζ, κλπ). Παράλληλα, η ομάδα Λούπες θα εξηγεί στα παιδιά τον μαγικό τρόπο που δουλεύει η μεταξοτυπία, τις εφαρμογές της, καθώς και κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της. Συντελεστές: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Λούπες με τις Λένα Δανιηλίδη και Μάγδα Στειακάκη. 

 

12:00 – 14:00 | ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ ΑΛΛΙΩΣ!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ | 4+ ΕΤΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Συνεχόμενη ροή με σειρά προτεραιότητας Το κυκλαδικό ειδώλιο ζωντανεύει μέσα από ένα ξεχωριστό εργαστήριο και αποκτά τόσες μορφές όσες μπορεί να φανταστεί και να δημιουργήσει κάθε παιδί! Κόψε σχήματα, συνδύασε υλικά, κόλλησε ιδέες, ταξίδεψε στον χρόνο, μεταφέρσου σε όποιο σημείο του χάρτη θέλεις με όχημα ένα κυκλαδικό ειδώλιο. Πόσες μεταμορφώσεις χωράει αυτό ο κόσμος? Συντελεστές: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Βίβιαν Εμμανουηλίδου. 

11:30 – 12:00 | 12:10 – 12:40 | 12:50 – 13:20 | 13:30 – 14:00 | ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΓΛΥΠΤΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ | 4-6 ΕΤΩΝ

WeMe CONSTRUCTS >Έως 20 παιδιά ανά slot. Δελτίο συμμετοχής 30 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε εργαστηρίου Η ομάδα WeMe Constructs επιμελείται ένα ξεχωριστό εργαστήριο πηλού. Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν γλυπτά επάνω σε χάρτινες επιφάνειες, χρησιμοποιώντας τον πηλό ως «κόλλα» για να ενώσουν απρόσμενα μικροαντικείμενα, με σκοπό να συνθέσουν μία ενιαία ανθρώπινη μορφή η οποία θα συνδυάζει υλικά από το παρελθόν και το παρόν. Συντελεστές: Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί από τα μέλης της ομάδας WeMe. 

15:00 – 17:00 | ΚΥΚΛΑΔΟΥΠΟΛΗ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ | 6+ ΕΤΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ> 4 Ομάδες των 4 ατόμων με δελτίο προτεραιότητας. Δελτίο συμμετοχής 30 λεπτά πριν την έναρξη Η «Κυκλαδούπολη» είναι ένα παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη WWF. Το παιχνίδι έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να εμπνεύσει γονείς και παιδιά να υιοθετήσουν μια νέα στάση ζωής. Στόχος της «Κυκλαδούπολης» είναι να φέρει την έννοια της οικονομίας στην αρχική της σημασία: Τα παιδιά μαθαίνουν να τακτοποιούν τα του οίκου τους, δηλαδή του πλανήτη στον οποίο ζουν. Προστατεύουν το περιβάλλον για να έχουν πόρους τώρα και στο μέλλον. Στόχος τους είναι να αποκτήσουν όχι την ιδιοκτησία αλλά την προστασία της φύσης και των βιώσιμων δραστηριοτήτων στις Κυκλάδες. Γιατί τελικά ποιος βγαίνει νικητής; Αυτός που έχει πολλά χρήματα αλλά δεν έχει καθαρό αέρα να αναπνεύσει ή αυτός που έχει μια καλή ποιότητα ζωής; Συντελεστές: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. 

15:00 – 15:30 | 15:40 – 16:10 | 16:20 – 16:50 | 17:00 – 17:30 | ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ | ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

15:00 – 15:30 ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ | 15:40 – 16:10 ΠΥΓΜΑΛΙΟΝ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗΣ | 16:20 – 16:50 ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ | 17:00 – 17:30 VICTORIA HISLOP 

16:00 – 19:00 | ΕΙΧΑΝ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΙΑ;

FACEPAINTING | ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

MOUTZOURES Συνεχόμενη ροή με σειρά προτεραιότητας 

17:30 – 19:30 | A DOODLED HUMAN MAP

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ | 8+ ΕΤΩΝ

ILLUSTRADAYS FESTIVAL > Συνεχόμενη ροή έως 25 συμμετοχές Ένα ξεχωριστό εργαστήριο εικονογράφησης με τις τεχνικές doodling και graffiti. Το doodling είναι η πιο αυθόρμητη και ζωντανή μορφή τέχνης που βασίζεται στο «ασυναίσθητο σχέδιο». Οι καλλιτέχνες Soteur (Σωτήρης Φωκέας), Sdeviano (Στέφανος Παπαδήμος) και το φεστιβάλ Illustradays προσκαλούν τα παιδιά να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να ζωγραφίσουν παρέα. Στο τέλος, ένας γιγάντιος καμβάς θα γεμίσει με χρώμα χάρη σε παιδιά που θα δουλέψουν μαζί, και τα σχέδια του ενός θα συμπληρώνουν και θα συνομιλούν με τα σχέδια του άλλου. Συντελεστές: Μια συνεργασία με το illustradays, το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα και τους καλλιτέχνες Soteur (Σωτήρης Φωκέας) και Sdeviano (Στέφανος Παπαδήμος).

17:30 – 18:30 | ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ | 6+ ΕΤΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Ανοιχτό έως 60 θεατές Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιμελήθηκε δύο θεματικές προβολές κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στη σημασία της διαφορετικότητας και την αποδοχή της τόσο από το άτομο όσο και από το κοινωνικό σύνολο. Με φαντασία και ενσυναίσθηση, οι επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος «Το Θάρρος της Αποδοχής» υμνούν τις διαφορές μας και δείχνουν πόσο εύκολα μπορεί να γίνει καλύτερος ο κόσμος μας μέσα από την αποδοχή και την ανοιχτόκαρδη σκέψη. Θέλει τόλμη για να αποδεχτείς όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους: τα όριά τους, τις αδυναμίες τους, τη μοναδικότητά τους. Όλα αντικατοπτρίζονται, άλλωστε, πίσω σε εσένα. Συντελεστές: Την επιμέλεια της επιλογής των ταινιών ανέλαβε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

18:00 – 19:30 | Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ | 6-10 ΕΤΩΝ

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ & ΚΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥ> Έως 25 συμμετοχές με υποχρεωτική συμμετοχή γονέων/κηδεμόνων. Δελτίο συμμετοχής 30 λεπτά πριν την έναρξη του εργαστηρίου Μαζί με τις Ελένη Γερουλάνου και Κούλα Πανάγου θα ανακαλύψουμε μέσα από χρώματα, υφές, χάρτες και υλικά που δεν τα φαντάζεται ο νους “Τον Άνθρωπο στο κέντρο”. Σε ένα εργαστήρι στο οποίο θα συμμετέχουν ταυτόχρονα μικροί και μεγάλοι άνθρωποι, θα κατασκευάσουμε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα και να αναρωτηθούμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και ποιο είναι αυτό το κέντρο. Το κέντρο της πόλης; Του πλανήτη; Της καρδιάς; Της ιστορίας; Ποιος όμως άνθρωπος; Ο μικρός; Ο μεγάλος; Ο ξένος; Ο διπλανός; Ο δικός μου; Συντελεστές: Ελένη Γερουλάνου και Κούλα Πανάγου 

18:00 – 19:30 | ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΜΙΞ

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ COMIC | 5+ ΕΤΩΝ

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΜΙΞ > ΑΝΟΙΧΤΟ Οι Παραμυθοκόρες (Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη) μαζί με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη σχεδιάζουν και παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει το ζωντανό προφορικό λόγο και την τέχνη των comics. Όσο η αφήγηση προχωρά, οι εικόνες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε μια μεγάλη σελίδα comic. Η παράσταση συνοδεύεται από εργαστήρι δημιουργίας comics από τα παιδιά. Συντελεστές: Παραμυθοκόρες: Αντωνία Βέλλιου, Βασιλεία Βαξεβάνη και Ιφιγένεια Κακριδώνη Εικονογράφος: Δημήτρης Κάσδαγλης 

18:00 – 19:30 | ΟΤΙ ΚΙΝΩ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΙΝΕΙ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧOΡΟΥ | 6-12+ ΕΤΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Έως 30 παδιά. Δελτίο συμμετοχής 30 λεπτά πριν την έναρξη Ένα εργαστήριο το οποίο προσκαλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν την σχέση ανάμεσα στο χορό και τη γλυπτική. Το εργαστήριο κυμαίνεται μεταξύ του χορού και της γλυπτικής με πηλό έχοντας ως άξονα το πώς η μία πρακτική επηρεάζει την άλλη. Θα χορέψουμε, θα διαμορφώσουμε γλυπτά και θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να δούμε τον χορό ως ένα κινούμενο γλυπτό. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας. Συντελεστές: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο και χορογράφο Βιτόρια Κώτσαλου. 

20:00 – 21:00 | ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΚΙ Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ORFF

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ Ανοιχτό Τα 60 μέλη της “Ορχήστρας των Ανέμων” από 5 ως 63 χρονών, μια πολυπολιτισμική και όλων των ηλικιών μουσική οικογένεια , χρησιμοποιεί κυρίως μουσικά όργανα Orff, όπως ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, φλογέρες baroque, το σώμα και την φωνή μας ως μουσικό όργανο και όσα περισσότερα κρουστά και αυτοσχέδια όργανα για να προσεγγίσει και τελικά να παίξει ομαδικά όλα τα είδη μουσικής που υπάρχουν. Συντελεστές: Συντονίστρια συναυλιών, υπεύθυνη διδασκαλίας μουσικής, ενορχήστρωση και εμψυχώτρια της “Ορχήστρας των Ανέμων” Παρασκευή Ρουμιάν. Θα παίξουν μέλη της “Ορχήστρας των Ανέμων” από 10 ως 64 χρονών. 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts