Home CHILDBABY 5 συμβουλές για να απολαύσει η μαμά τη βάπτιση του παιδιού της

5 συμβουλές για να απολαύσει η μαμά τη βάπτιση του παιδιού της

by Ivi Belesi

Μια από τις πιο όμορφες ημέρες που φέρνει ο ερχομός της μητρότητας στη ζωή μιας γυναίκας είναι και η ημέρα της βάπτισης του παιδιού της. Μια ημέρα τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη που όμως μπορεί να καταλήξει αρκετά αγχώδης και δύσκολη για μια μανούλα.

Κάθε φορά που μια φίλη, γνωστή μου, νέα μανούλα έρχεται αντιμέτωπη με αυτό, επιστρέφω στη βάπτιση της κόρης μου και θυμάμαι όλες τις στιγμές πριν και μετά το μυστήριο, τις δυσκολίες, τα λάθη αλλά και τη συγκίνηση που βίωσα, και προσπαθώ μεταφέροντας απλώς αυτές τις εμπειρίες να βοηθήσω τις μανούλες που πρόκειται να το ζήσουν, να το απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μια βάπτιση σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν επιλέξεις να την οργανώσεις και μόνη σου. Χρειάζεται μεγάλη οργάνωση, συντονισμό και σωστές επιλογές. Αν αποφασίσεις να την οργανώσεις μόνη σου, ξεκίνα από νωρίς και αναζήτησε σωστή βοήθεια. Το βασικό σου μέλημα θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση όλων των εργασιών και υποχρεώσεων της βάπτισης από πλευράς σου 2 ημέρες τουλάχιστον πριν το μυστήριο γιατί έπειτα το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι η διαχείριση του παιδιού και οι ανάγκες του. Η ημέρα της βάπτισης, εκτός από το συμβολισμό που έχει για την θρησκεία και την απόκτηση ονόματος του παιδιού, είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη και απαιτητική τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για τους γονείς.

Οι δικές μου συμβουλές για να διαχειριστείς, μανούλα, αυτή τη μέρα  όσο πιο εύκολα και ευχάριστα μπορείς, είναι οι εξής:

1. Ολοκλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις 2-3 ημέρες πριν το μυστήριο.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες τέτοιες σημαντικές ημέρες είναι να αφήνουμε πολλές εκκρεμότητες για την τελευταία στιγμή. Επειδή δεν μπορείς να το αποφύγεις τελείως, προσπάθησε τουλάχιστον ο μεγαλύτερος όγκος από εργασίες και υποχρεώσεις να έχει ολοκληρωθεί κάποιες ημέρες πριν το μυστήριο. 

2. Όρισε αρμοδιότητες για βοήθεια σε κοντινούς σου ανθρώπους.

Αφού έχεις φροντίσει και οργανώσει τα πάντα τους τελευταίους μήνες για τη βάπτιση του παιδιού, την τελευταία εβδομάδα πριν το μυστήριο όρισε ρόλους σε κοντινά σου πρόσωπα όπως: ποιος θα μεταφέρει πράγματα στην εκκλησία, ποιος θα συγκεντρώνει τα δώρα, ποιος θα μοιράσει τα μαρτυρικά και ποιος θα σε βοηθήσει για ό,τι άλλο απαιτείται να γίνει εκείνη την ημέρα, γιατί εσύ θα έχεις ήδη να διαχειριστείς πολλά. 

3. Οργάνωσε τα πράγματα του παιδιού.

Για να εξασφαλίσεις σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία και καλή διάθεση του παιδιού στην όλη διαδικασία της βάπτισης, προσπάθησε να οργανωθείς για να μπορείς να καλύψεις κάθε ανάγκη του που θα προκύψει. Μην αφήσεις για τελευταία στιγμή να ετοιμάσεις τα πράγματά του. Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα -και ίσως και περισσότερα από όσα τελικά θα χρειαστείς- κάποιες ημέρες πριν για να είναι ελάχιστα αυτά που θα προσθέσεις την παραμονή της βάπτισης, και να είσαι σίγουρη πως τα έχεις συγκεντρώσει όλα και δεν θα σου λείψει κάτι. Η βολή του παιδιού είναι το πρώτο σου μέλημα για την ημέρα της βάπτισης, όλοι οι άλλοι και όλα τα άλλα θα βολευτούν. 

4. Διατήρησε τις ισορροπίες της καθημερινότητας του παιδιού.

Πολύ συχνά τέτοιες ημέρες διαταράσσεται η καθημερινότητα του παιδιού με επισκέψεις συγγενών και φίλων στο σπίτι και έντονους ρυθμούς λόγω των ετοιμασιών. Προσπάθησε να απομονώσεις το παιδί από όλο αυτό και να διατηρηθεί η ηρεμία και η ρουτίνα μέχρι και την ημέρα της βάπτισης. 

5. Διώξε την ένταση και την πίεση από κοντά σου.

Θα είσαι ήδη αγχωμένη για το πώς θα διαχειριστείς αυτή την ημέρα με το παιδί, και για να πάνε όλα όπως τα έχεις κανονίσει, δεν χρειάζεσαι τίποτα και κανέναν που σου αυξάνει το άγχος και την πίεση που νιώθεις. Κράτα μακριά θείους, θείες, φίλους και “παντογνώστες” που μόνο λένε μια άποψη και δεν αποφορτίζουν από κάτι. 

Η ημέρα που θα βαφτιστεί το παιδί είναι μοναδική και τόσο σημαντική που επιβάλλεται να την απολαύσει όσο περισσότερο γίνεται, παρά το άγχος της, και η μανούλα. Η οργάνωση για άλλη μια φορά είναι σημαντικό εφόδιο για να τακτοποιηθούν όλα τα απαραίτητα και να εξελιχθεί αυτή η ξεχωριστή ημέρα όσο πιο ευχάριστα γίνεται. 

Εύχομαι να σου φανούν χρήσιμες οι συμβουλές μου και να απολαύσεις τη βάπτιση του παιδιού σου όσο περισσότερο μπορείς, γιατί σου αξίζει! 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts