Home MUM 5 tips  καθημερινής βραδινής ρουτίνας οργάνωσης για πιο εύκολο πρωινό ξεκίνημα!

5 tips  καθημερινής βραδινής ρουτίνας οργάνωσης για πιο εύκολο πρωινό ξεκίνημα!

by Ivi Chrysou Belesi

Ό,τι ώρα και να χτυπάει το ξυπνητήρι και με όποια ηχητική υπόκρουση πάντα το πρωινό ξύπνημα θα είναι δύσκολο για όλους μας και πολύ περισσότερο όταν έχεις οικογένεια. Πολλές φορές και μια μαμά θέλει 5 λεπτά παραπάνω να χουζουρέψει πριν σηκωθεί και βάλει μπρος τις μηχανές. Αλλά αυτά τα 5 λεπτά τα σκέφτεσαι πολύ πριν τα αφιερώσεις στο χουζούρεμα όταν αναλογιστείς όσα έχεις να κάνεις μέχρι να πατήσεις το γκάζι του αυτοκινήτου για να κατευθυνθείς προς τη δουλειά και να ξεκινήσει η ημέρα. Η αλήθεια είναι πω και εγώ δυσκολεύομαι και μετά απ΄1,5 χρόνο καθημερινής ρουτίνας με τη μικρή να πηγαίνει παιδικό κάπως βρήκα τα πατήματα και τα tips για πιο εύκολη Καλημέρα! 

Το μυστικό όπως θα ξέρετε φυσικά και είναι η προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Κάποτε μου φαινόταν βουνό έως ανούσιο με τη σκέψη πως είμαι κουρασμένη και καλύτερα να τα αφήσω για το πρωί που θα είμαι πιο ξεκούραστη.…μύθος και παγίδα που να μην την κάνετε!

Τα 5 βασικά βήματα/ tips της καθημερινής βραδινής ρουτίνας οργάνωσης για πιο εύκολη καλημέρα είναι τα εξής:

1.Οργάνωση μεσημεριανού + lunch boxes. Το έλεγε η γιαγιά μου όταν πήγανα σχολείο πως από τις πιο δύσκολες ασχολίες της νοικοκυράς και επιπλέον της εργαζόμενης γυναίκας είναι η ετοιμασία του αυριανού φαγητού και πιο πολύ η σκέψη και η επιλογή του τι θα μαγειρέψει αύριο. Και τώρα το καταλαβαίνω και το ζω απόλυτα. Και αν δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις με τη κουζίνα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση. Η λύση που έχω βρει είναι να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο και με διευκολύνει όταν κάνουμε και συγκεκριμένη διατροφή εμείς οι ενήλικες, αντίστοιχα φαγητό για το παιδί και να προετοιμάζω όσα μπορώ να καταψύξω στην κατάψυξη όπως έτοιμα πλασμένα μπιφτέκια ώστε απλά να έχω να τα αποψύξω και να μαγειρεύω από το βράδυ. Φυσικά και στο παιχνίδι βάζω και τον σύζυγο που βοηθάει πολύ! Επίσης από το βράδυ ετοιμάζω τα snacks που θα πάρει το παιδί στο σχολείο, το παγούρι καθαρό για να πρέπει μόνο να το γεμίσω το πρωί και τα snacks που θα πάρουμε εμείς για να έχουμε μαζί μας όλη την ημέρα στα  lunch boxes μας μαζί με τα παγούρια νερού γιατί έχουμε και οικολογική συνείδηση!

2.Επιλογή ρούχων. Αυτή την συνήθεια την είχα ξεχάσει κάποια χρόνια και την ξαναθυμήθηκα πλέον ως businessmum. Ετοιμάζω από την προηγούμενη τα ρούχα, τα παπούτσια, τη τσάντα και ακόμα και το πανωφόρι μου προκειμένου να μην χάσω χρόνο το πρωί ψάχνοντας. Αφήνω μόνο τα κοσμήματα να διαλέξω αφού ετοιμαστώ. Με τον ίδιο τρόπο στο παιδικό δωμάτιο συγκεντρώνω όλα τα ρούχα που θα χρειαστεί το παιδί να φορέσει την επόμενη ημέρα. Το πρωί απλά μόνο παίρνουμε  και τα φοράμε γρήγορα και εύκολα χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό! Ο μπαμπάς μας ευτυχώς το διαχειρίζεται μόνος τους!

3.Ετοιμασία τσάντας + σακιδίου. Η τσάντα για κάθε γυναίκα και ειδικά εργαζόμενη businessmum είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της ημέρας. Τα έχει όλα και σώζει καταστάσεις. Την ετοιμάζω πάντα από βραδύς και ειδικά αν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη και ελέγχω πως έχω μέσα όλα όσα χρειάζομαι από τα βασικά φορτιστές, power bank, planner μέχρι νεσεσέρ και πράγματα ίσως και του παιδιού για το σχόλασμα ή μια βόλτα που μπορεί να ακολουθήσει. Με τον ίδιο τρόπο προετοιμάζω και το σακίδιο του παιδιού. Δίπλα βάζω πάντα και ό,τι άλλο επιπλέον χρειάζεται να πάρουμε μαζί για κάποια δουλειά ώστε να μην τα ξεχάσω. Έτσι έτοιμα όλα μας περιμένουν δίπλα στην πόρτα για να τα πάρουμε το πρωί φεύγοντας. Και πάντα κάπου εκεί κοντά και τα κλειδιά αμαξιού και σπιτιού! Και όσες φορές δεν το έκανα απλά την πάτησα!

4.Τσεκάρισμα Ατζέντας + νέες σημειώσεις. Πάντα πριν ξαπλώσω με τις πιτζάμες ανοίγω και ελέγχω την ατζέντα μου και όλα όσα έχω προγραμματίσει για την επόμενη ημέρα. Αναφέρω κάτι που μπορεί να έχω ξεχάσει στον σύζυγο ώστε να οργανωθούμε καλύτερα και ό,τι και να έχω γενικότερα ξεχάσει υπάρχει ο χρόνος έτσι να το διορθώσω και να το προλάβω. Επίσης πάντα θα σημειώσω κάτι που θέλω να κάνω ή να θυμηθώ και έτσι κοιμάμαι κάπως πιο ήρεμη και με λιγότερο άγχος όσο γίνεται!

5.Προετοιμασία καφέ, πρωινού + υπενθυμίσεις Και επειδή όλα ξεκινάνε με ένα καλό πρωινό εξυπηρετεί πολύ να προετοιμάζει και για αυτό, ό,τι μπορείς από την προηγούμενη. Δυστυχώς σαν οικογένεια δεν αφιερώνουμε και πολύ χρόνο στο πρωινό. Συνήθως ετοιμάζουμε έναν καφέ, ένα γάλα και τα συνταιριάζομε στα όρθια με ένα μπισκότο ή μια μπάρα δημητριακών. Αλλά ακόμα και έτσι είναι ευχάριστο να ξυπνάς το πρωί και να σε περιμένει η κούπα και το “σύντομο” αυτό πρωινό στο δίσκο της κουζίνας. Αν πίνετε γαλλικό μια πολύ καλή ιδέα είναι να έχετε ετοιμάσει την καφετιέρα από το βράδυ και το πρωί να έχετε μόνο να πατήσετε το κουμπί καθώς ετοιμάζεστε. Και εκεί που ετοιμάζω τα του πρωινού μας όλο και κάποιο post θα κολλήσω στο ψυγείο για υπενθύμιση ή ενημέρωση για κάτι!

Και κάπως έτσι με τόσο απλά βήματα από το προηγούμενο βράδυ, όσο κουρασμένη και να νιώθω συνήθως με μια κούπα τσάι τα κάνω όλα, ώστε να είναι πιο εύκολη η επόμενη πρωινή Καλημέρα! 

Θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μας και άλλα tips που μπορεί να έχετε ή να εφαρμόζετε για πιο εύκολο πρωινό ξεκίνημα!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts