Home EDITORIALBACK TO SCHOOL BACK TO SCHOOL | Καλή σχολική χρονιά, καρδιά μου!

BACK TO SCHOOL | Καλή σχολική χρονιά, καρδιά μου!

by Alexandra Papadaki

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. Περίμενες εδώ και καιρό αυτή τη μέρα. Τις χόρτασες τις διακοπές, το χόρτασες το σπίτι. Τώρα θέλεις να χορτάσεις τους φίλους, τους δασκάλους, τη νέα αίθουσα, τις γνώσεις, τις εμπειρίες.

Τι εύχομαι ειλικρινά; Η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά. Χωρίς πισωγυρίσματα, χωρίς τηλεκπαίδευση, χωρίς καραντίνες. Ομαλά. Όμορφα. Φυσιολογικά. Με αληθινή επαφή. Με προσωπάκια εκτός οθόνης. Με υγεία, σωματική και ψυχική. Αυτή θα είναι μια πραγματικά Καλή σχολική χρονιά!   

Δεν θέλω να σου μεταφέρω τους όποιους φόβους μου. Μπορεί και να τους διάβασες ήδη στο πρόσωπό μου όταν σε αποχαιρετούσα το πρωί και σου έλεγα «Καλή αρχή, αγάπη μου!».

Κι όμως, ήταν τόσα πολλά αυτά που ήθελα να σου πω:

Μάθαινε, μάθαινε, μάθαινε! Η γνώση δεν βρίσκεται μόνο μέσα στα σχολικά εγχειρίδια, μα αυτά θα αποτελέσουν μια καλή βάση δεδομένων. Όσο πιο πολύ μαθαίνεις, τόσο πιο πολύ θα σχηματίζεις τη δική σου προσωπική άποψη.

Κάνε το καλύτερό σου! Μπορεί να μην είσαι άριστη, να μην είσαι τέλεια, θα είσαι όμως απόλυτα ικανοποιημένη με το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό!

Κάνε φίλους! Είναι πολύτιμοι, και οι στιγμές μαζί τους θα γίνουν οι ομορφότερες αναμνήσεις της ενήλικης ζωής σου.  

Να είσαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του εαυτού σου! Να στηρίζεις τις αποφάσεις σου, να λες Όχι όταν νιώθεις άβολα, να βρίσκεις επιχειρήματα για να τεκμηριώνεις την άποψή σου. Κυρίως, να σε αγαπάς και να σε πιστεύεις.  

Το διάβασμα είναι δική σου ευθύνη. Εγώ θα είμαι κοντά σου σε ό,τι χρειαστείς, μα να ξέρεις πως ο στόχος μου είναι να μην με έχεις ανάγκη.

Δεν θα αγαπήσεις όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές. Αλίμονο. Ο καθένας τους αποτελεί μια μοναδική προσωπικότητα. Μην βιαστείς όμως να βγάλεις συμπεράσματα- δώσε λίγο χρόνο. Το ίδιο θα κάνουν και εκείνοι.  

Δοκίμαζε νέες εμπειρίες! Μπες στη θεατρική ομάδα ή στη χορωδία, μάθε ένα νέο άθλημα, δήλωσε συμμετοχή στην ομάδα ανακύκλωσης. Δοκίμαζε μέχρι να ανακαλύψεις τι σου αρέσει πραγματικά.

Να τη χαρείς ολόψυχα αυτή τη χρονιά. Είναι εδώ, μόλις άρχισε, και θα είναι συναρπαστική!  

Καλή σχολική χρονιά, καρδιά μου!

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts