Home HOMEECO LIVING Αλέξανδρος Πέτκος: Ο φοιτητής που κατασκεύασε το ρομπότ- σκουπιδοαλιευτή

Αλέξανδρος Πέτκος: Ο φοιτητής που κατασκεύασε το ρομπότ- σκουπιδοαλιευτή

by Alexandra Papadaki

Έχοντας περάσει το καλοκαίρι μου καθαρίζοντας κάθε παραλία όπου πηγαίναμε για μπάνιο και αντικρίζοντας μια φανερή αδιαφορία στην περιβαλλοντική καταστροφή που προξενούμε, η είδηση της κατασκευής ενός ρομπότ που αγαπά τη φύση με γέμισε ελπίδα!    

Ο φοιτητής Αλέξανδρος Πέτκος παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την καινοτομία του: ένα ρομπότ … σκουπιδοαλιευτή που μπορεί να φτάσει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές και να μαζέψει σκουπίδια. «Είναι ιδανικό για να καθαρίζει πάρκα και παραλίες. Χρειάζομαι όμως χρηματοδότηση για να μπορέσω να το τελειοποιήσω» είπε ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος στοχεύει τώρα σε crowd funding και ήδη απευθύνεται σε δήμους, αλλά και ξενοδοχεία. «Η ρομποτική καινοτομία είναι κατάλληλη για τις πλαζ. Όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο κομμάτι παραγωγής είναι ακριβό. Υπολογίζουμε όμως προχωρώντας να μειώσουμε την τιμή παραγωγής στο 1/3» εξηγεί.

Η καινοτομία του Αλέξανδρου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, καθώς, όπως έγραψε η ίδια στα social media λίγο μετά την επίσκεψή της στο stand του Νόησις και τη συνάντησή της με τον Αλέξανδρο Πέτκο, «γνώρισα τον Αλέξανδρο πριν λίγους μήνες στην Χαλκιδική. Είναι ένας από τους νικητές του μαραθωνίου ανοιχτής καινοτομίας που διοργάνωσε η Lidl Hellas και το κοινωφελές ίδρυμα Λασκαρίδη για το περιβάλλον και εμπνευστής –δημιουργός αυτού του σύγχρονου ρομπότ συλλογής σκουπιδιών από τις παραλίες μας. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι συμμετείχε ενώ έδινε πανελλαδικές εξετάσεις σε 2 ημέρες!».   

Στη διάρκεια της ΔΕΘ, την καινοτομία του παρουσίασε και ο μαθητής Γ’ Λυκείου από το 2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, Θοδωρής Τσαούσης: Το robot-hood του ανιχνεύει κάθε ίχνος πυρκαγιάς και «αντιλαμβάνεται» ερεθίσματα με τη βοήθεια αισθητήρων.

Συγχαρητήρια και στους δύο καινοτόμους εφευρέτες, και ας ελπίσουμε ότι τα δύο ιδιαιτέρως χρήσιμα ρομπότ τους να βρουν χρηματοδότηση και να δώσουν μια ανάσα ζωής στη φύση.

Πηγή πληροφοριών: alfavita.gr

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts