Home WONDERLANDBOOKS Ας μετρήσουμε και ας γνωρίσουμε την καλοσύνη από το Α ως το Ω ! | Εκδόσεις Μίνωας

Ας μετρήσουμε και ας γνωρίσουμε την καλοσύνη από το Α ως το Ω ! | Εκδόσεις Μίνωας

by Ivi Chrysou Belesi

Aν έχετε παιδάκια στο προνήπιο ή στο νήπιο και έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν τις φωνούλες των γραμμάτων, “ααα” “βββ” “γγγ” και προσπαθούν να αναγνωρίσουν τα γράμματα στις λέξεις και σας ζητούν να τα βοηθήσετε να εξοικειωθούν, ανακάλυψα και σας προτείνω το νέο παιδικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Μίνωας, “ΑΒΓ Η αλφαβήτα της καλοσύνης”. 

Στο βιβλίο “ΑΒΓ Η αλφαβήτα της καλοσύνης” σε κάθε σελίδα παρουσιάζεται το κάθε γράμμα της αλφαβήτου σε μεγάλο μέγεθος με έντονο χρώμα και με ένα μικρό, εύκολα κατανοητό κειμενάκι για να μαθαίνει το παιδί μια λέξη που ξεκινάει από το συγκεκριμένο γράμμα. Το περιεχόμενο του κάθε κειμένου έχει ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο νόημα με θέματα από την καθημερινότητα των παιδιών και αναφορά στην καλοσύνη που επιζητούμε όλοι να έχουμε στη ζωή μας. Γιατί εάν όλοι μας προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη, ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος από το άλφα ως το ωμέγα όπως αναφέρεται και στο βιβλίο. 

Α όπως αγαπάω τον εαυτό μου αληθινά. Β όπως όταν βοηθάω την μαμά και μου δίνει αγκαλιά.

Θεωρώ ιδιαίτερα στοχευμένη και σύγχρονη την προσέγγιση του βιβλίου αυτού για την εκμάθηση των γραμμάτων σε παιδιά του Νηπιαγωγείου. Μέσα από ευχάριστες και χαρούμενες, πολύχρωμες σελίδες τα παιδιά εξοικειώνονται με την αναγνώριση των γραμμάτων και λέξεις που αρχίζουν με το κάθε γράμμα. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως στις σελίδες του βιβλίου εκτός από την αναγνώριση των γραμμάτων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή μέσα από ρήματα ή λέξεις που δηλώνουν σπουδαίες έννοιες και συναισθήματα  της καθημερινότητας όπως η ευγένεια, η καλοσύνη, τα όνειρα, ο σεβασμός. Μετά την παρουσίαση όλων των γραμμάτων, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου γίνεται μια αναφορά στην καλοσύνη και στις σχέσεις μας με τον εαυτό μας και του άλλους αλλά και με ποιους τρόπους μπορούν τα παιδιά να δείξουν την καλοσύνη τους. Παιδιά από όλο τον κόσμο απαντούν και δίνουν την δικιά τους απάντηση για το πως εκφράζεται η καλοσύνη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Μετά τα γράμματα με τις φωνούλες τους, σειρά παίρνουν και οι αριθμοί , Στην ίδια σειρά λοιπόν κυκλοφορεί και ο νέος επίσης τίτλος “123 Η καλοσύνη μετράει”  μέσα από τις σελίδες του οποίου τα παιδιά νηπιακής ηλικίας εξοικειώνονται με τους αριθμούς και προσπαθούν να μάθουν αν τους αναγνωρίζουν και να τους χρησιμοποιούν. Ξεκινώντας από το 10 και μετρώντας αντίστροφα τα παιδιά μετρούν και ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με σημαντικές, βασικές έννοιες και συνήθεις της καθημερινότητας όπως η δοτικότητα, δηλαδή το να μοιράζεσαι με τον διπλανό σου, η χαρά, η οργανωτικότητα , η τακτοποίηση. Με εξαιρετικά επιτυχημένη, ζωντανή εικονογράφηση τα παιδιά μέσα από διασκεδαστική ανάγνωση μαθαίνουν τους αριθμούς αλλά και κερδίζουν βαθύτερα νοήματα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου “123 Η καλοσύνη μετράει”. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται πράξεις καλοσύνης μέσα από εικόνες που μπορούν και τα ίδια τα παιδιά να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. 

10 μπισκότα νόστιμα και ζεστά, κέρασμα για τους καινούριους στη γειτονιά. 9 αγριολούλουδα με φροντίδα διαλεγμένα, για να παρηγορήσουν μάτια δακρυσμένα. 

Η νέα αυτή σειρά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας είναι θεωρώ μια εξαιρετικά πρακτική πρόταση εκμάθησης των γραμμάτων και των αριθμών για παιδιά Νηπιαγωγείου με τον πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των βιβλίων αυτιών και συζητώντας φυσικά έπειτα με τ παιδιά τις αναφορές που γίνονται σε έννοιες, συναισθήματα και συνήθειες που είναι γνωστά και σε εκείνα. Είναι υπέροχος και ο τρόπος με τον οποίο οι δύο αυτοί τίτλοι αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους προσφέροντας γνώση στα παιδιά με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. 

Σας προτείνω λοιπόν να τα αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία ή στο eshop των Εκδόσεων Μίνωας και να περάσετε ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδάκια σας για την εκμάθηση των γραμμάτων και των αριθμών. Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν με τα δυο αυτά βιβλία και θα καταφέρετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον και την συγκέντρωση τους. 

 

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts