fbpx
Home FAMILY & HOME #Cooking Class 15_July_21 | Build up protein shake

#Cooking Class 15_July_21 | Build up protein shake

by Business Mum

#Cooking Class 15_July_21

Το σπιτικό φαγητό ανήκει στις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και στις αρμοδιότητες της μαμάς αλλά και γιατί όχι και του μπαμπά. Τα απλά μπορεί να φαντάζουν τόσο δύσκολα και χρονοβόρα. Και τα νόστιμα περίπλοκα χωρίς τελικά να είναι. To cooking class πλέον θα μας δίνει ιδέες τόσο για καθημερινά φαγητά, σνακ και γλυκά, απλά και σπιτικά, αλλά και πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Eπιπλέον tips και γνώσεις για την μαγειρική και την διατροφή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

Για το βούτυρο αμυγδάλου

  • 125 γρ. αμύγδαλα, ωμά, ανάλατα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 40-50 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το protein shake

  • 1 μπανάνα, (120 γρ.)
  • 30 γρ. βρόμη
  • 350 γρ. γάλα, 1,5%
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
  • 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση 

Για το βούτυρο αμυγδάλου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  • Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό. 
  • Βάζουμε το αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια όσο είναι ακόμα ζεστά και τα χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σκόνη. 
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο και το σιρόπι σφενδάμου. 
  • Χτυπάμε για 10 λεπτά, ενώ σταματάμε ανά διαστήματα το χτύπημα για να μαζέψουμε με μια σπάτουλα ό,τι έχει μείνει στα πλαϊνά τοιχώματα. Αν το μείγμα έχει ακόμη τη μορφή πούδρας μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο.
  • Όταν το μείγμα αποκτήσει μια ρευστή υφή σαν πάστα, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
  • Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε για τη συνταγή και αποθηκεύουμε το υπόλοιπο σε βαζάκι στο ψυγείο, για 10 ημέρες.

Για το protein shake

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μπανάνα σε κομμάτια. 
  • Βάζουμε τη μπανάνα στην κανάτα του μπλέντερ μαζί με τη βρόμη, το γάλα, το μέλι, την κανέλα, το γιαούρτι και το βούτυρο αμυγδάλου. 
  • Χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. 
  • Σερβίρουμε.

Πηγή: Η συνταγή είνaι του Άκη Πετρετζίκη 

Related Posts

Leave a Comment