Home HOMEFOOD Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια

Vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια

by Businessmum.gr

Υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή :

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άγρια μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1.500 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • φέτες λεμόνι
  • παξιμάδια
Εκτέλεση της συνταγής:
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  • Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Η συνταγή είναι του πολυγαπημένου chef Άκη Πετρετζίκη

Καλώς ήλθατε 👋

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπληκτικό περιεχόμενο στα εισερχόμενά σας, κάθε εβδομάδα.

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Related Posts